KARABÜK

KARDEMİR'den dev adım!

KARDEMİR, özel maden işletmeciliğini stratejik hedefleri arasına alarak, Balıkesir, Kütahya, Sivas ve Kırıkkale’de işletme hakkını kazandığı toplam 11 maden sahasında ön etüt çalışmalarına başladı.

Abone Ol

KARDEMİR, özel maden işletmeciliğini stratejik hedefleri arasına alarak, Balıkesir, Kütahya, Sivas ve Kırıkkale’de işletme hakkını kazandığı toplam 11 maden sahasında ön etüt çalışmalarına başladı. Şirket, kuruluşundan bu yana yerli kaynaklarla üretime önem verirken, Zonguldak TTK tarafından üretilen koklaşabilir kömürün tamamını ve Amasra’da üretilen enerji kömürünün büyük bir kısmını satın alıyor. Aynı zamanda, Kayseri, Sivas, Kırıkkale, Balıkesir, Bingöl, Erzincan, Elazığ ve Malatya illerinde üretilen yerli demir cevherlerinin de en büyük kullanıcısı konumunda bulunuyor.

Yeni Sahalarda Bakır, Altın ve Polimetal Potansiyeli
MAPEG (Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü) tarafından geçtiğimiz ay düzenlenen ihalelerde KARDEMİR, Balıkesir, Kütahya, Sivas ve Kırıkkale’de yer alan 11 maden sahasının işletme haklarını kazandı. Bu sahalar, demir cevherinin yanı sıra bakır, altın ve polimetal potansiyeline sahip olup, toplamda 11.939 hektarlık bir alanı kapsıyor. Şirket, bu alanlarda rezerv tespiti amacıyla ön etüt çalışmalarına başladı.

Sürdürülebilir Büyüme ve Hammadde Güvencesi
KARDEMİR, sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda üretim süreçlerini iyileştirerek verimliliği artırmayı ve maliyetleri düşürmeyi amaçlıyor. Şirket, özel maden işletmeciliğine yönelik gayretlerini bu stratejinin bir parçası olarak görüyor. Hammadde tedarik güvenliğinin sağlanması, şirketin büyüme stratejisinin kritik bir unsuru olarak ön planda yer alıyor. Mevcut tedarikçilerle uzun vadeli cevher bağlantıları oluşturulurken, yerinde cevher zenginleştirme yatırımları ve maden işletmeciliği çalışmaları eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Yerel Ekonomiye Katkı ve Yeni İstihdam Olanakları
KARDEMİR'in maden işletmeciliği çalışmaları, yerli maden sahalarının işletilmesiyle bölgesel iş gücüne katkı sağlayarak yeni istihdam yaratılmasını hedefliyor. Bu süreç aynı zamanda şirketin lojistik faaliyetlerine olumlu katkılar sağlayarak taşıma maliyetlerini düşürüyor ve operasyonel etkinliği artırıyor.

Altın Keşfinde Ortaklık
Bilindiği üzere, KARDEMİR, geçtiğimiz aylarda Sivas’ta altın madeni keşfeden Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ermaden)’nin %10 ortağı konumunda bulunuyor.