ZONGULDAK

Karasu-Akçakoca-Ereğli, Zonguldak ve Bartın demiryolu! Dev projede geri sayım!

Yerli ve Milli Teknoloji Platformu, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Karasu-Akçakoca-Kdz. Ereğli, Zonguldak ve Bartın demiryolu hattının yakında ihale edileceğini duyurdu.

Abone Ol

Proje, Türkiye'nin iç kesimlerindeki sanayi bölgelerini limanlarla bağlama çalışmalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

Sanayi Bölgeleri Limanlarla Buluşacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, iç kesimlerdeki sanayi bölgelerini Karadeniz limanlarına bağlamak amacıyla başlattığı demiryolu projelerine hız kazandırıyor. Karasu-Akçakoca-Kdz. Ereğli, Zonguldak ve Bartın'ı kapsayan demiryolu projesi şu anda projelendirme aşamasında. Bakanlık, önümüzdeki 6 ay içinde 9 yeni demiryolu hattı için ihaleye çıkmayı planlıyor.

Kalkınma Yolu'na Entegrasyon Sağlanacak

Yeni demiryolu hatlarının Türkiye ile Irak arasındaki Kalkınma Yolu'na entegre edilmesi hedefleniyor. Yerli ve Milli Teknoloji Platformu tarafından yapılan açıklamada, "Sanayi Demir Ağlarla Bağlanıyor" ifadesiyle projeye dikkat çekilirken, çalışmaların hız kesmeden devam ettiği vurgulandı. Bu yeni demiryolu projeleriyle bölgesel kalkınmanın desteklenmesi ve Türkiye'nin ulaşım altyapısının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Zonguldak Haberleri