TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Manisa’dan seslendi:
"Yandaş medya çalıştayı!"
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile kendini basın yayın kuruluşu diye niteleyen bir kuruluş tarafından düzenlenen Yerel Medya Çalıştayından Anadolu basınının haberi olmadığını ve birilerine menfaat sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirterek, Fahrettin Altun’u sert bir dille eleştirdi.
Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği’ni ziyaret eden Genel Başkan Yılmaz Karaca, burada yaptığı konuşmada gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
İstanbul’da daha sonra da Ankara’da düzenlenen yerel medya çalıştayı ile devletin paralarının çarçur edildiğini belirtenTGF Genel Başkan Yılmaz Karaca, "Bu çalıştaydan gerçek Anadolu medya mensuplarının haberi yok. Kimin gittiği belli olmayan bir program. Kendini basın kuruluşu ilan eden bir yayın kuruluşuna proje olarak yaptırılmış. Anadolu basınına yapılacak destekler maalesef böyle yayıncılar birliği diye yerlere aktarılarak çarçur ediliyor. İletişim başkanımız çıkmış konuşuyor, orada Anadolu basınının sorunlarının tartışılması gerekiyor bir kelime bile söylemedi konuşmasında. İsmin içinde biz varız ama işin içinde biz yokuz. Medyanın ismini kullanıp devletin parasını bazı yerlere peşkeş çekiyorlar anlamak mümkün değil. Konuşmacıların hepsi havuz medyasından. Böyle bir şey olabilir mi? Yaygın basında dolarla maaş alanlar Anadolu’da çalışan gazetecilerin sorunlarını nerden bilecek? Amaç birilerine menfaat sağlamak. İletişim başkanı Anadolu basınının batması için her şeyi kafasına koymuş. Çalıştayda mültecilerle ilgili basına direktif vereceğine basının sorunlarıyla ilgilensin" dedi.
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Anadolu basını, bu ülkenin sesi ve soluğudur. Sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekiyor. Biz meslek örgütleri olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Anadolu basınının yüzde 40-50 oranında işsiz arkadaşımız var. Geçtiğimiz günlerde Basın İlan Kurumu’na bir çağrıda bulundum, resmi ilan alan gazetelerin kadrosunu azaltın ama iyi denetleyin ve gerçek gazeteciler çalışsın. Kadroların büyük çoğunluğu kağıt üzerinde ne yazık ki. Ya fabrikasında çalışan işçi ya da gazetecilik yapmayan kişiler. İletişim fakültelerinden mezun olan öğrenciler hüsrana uğruyorlar. Şu anda 10 bine yakın işsiz var. Çalışanların büyük bölümü de asgari ücret bile alamıyor. Sadece yerel gazeteler değil televizyon ve radyoların durumu da facia. Bir an önce internet yasası çıkmalı. Yerel gazetelerin, televizyonların, radyoların ve internet gazetelerinin de aynı çatı altında toplandığı yeni bir basın yasası çıkarılmalıdır."