İş İlanları

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Uzman Erbaş Alacak! Son Başvuru Tarihini Kaçırmayın!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere toplam 310 uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu.

Abone Ol

300 lojistik ve 10 bando alt branşında erkek uzman erbaş alınacak. Başvurular, 23 Ekim - 6 Kasım 2024 tarihleri arasında internet üzerinden yapılabilecek. Başvuru kılavuzuna, gerekli şartlara ve diğer detaylara https://vatandas.jandarma.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın internet sitelerinden ulaşılabilir.

Başvuru Şartları

Başvuru yapacak adayların, 2023 veya 2024 yılına ait KPSS puanı olması gerekmektedir. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları KPSS puanı ile başvurabilecek, ancak puanı olmayan adaylar başvuru yapamayacaktır. İlköğretim mezunu adaylar için KPSS puanı şartı aranmayacak, ancak kılavuzda belirtilen sınav esaslarına göre değerlendirme yapılacaktır. Başvuru yapacak adaylar öğrenim seviyelerine göre tek tercih yapabilecektir.

Yaş ve Fiziki Koşullar

Başvuru yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekmektedir (01 Ocak 1997 - 01 Ocak 2005 tarihleri arasında doğanlar). Adaylardan askerlik yapma şartı aranmazken, askerlik görevinde olanlar için birlik komutanlıklarınca düzenlenen nitelik belgesinden 80 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuru yapacak adaylar en az 167 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmalı ve boy-kilo oranları kılavuzda belirtilen değerlere uygun olmalıdır.

Diğer Başvuru Şartları

  • Adayların, Jandarma, Sahil Güvenlik ve TSK’ya bağlı askeri okullar ile eğitim komutanlıklarından herhangi bir sebeple çıkarılmamış olması gerekmektedir.
  • Askerlik hizmetini tamamlamış olanlar için, başvuru tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde terhis olmaları gerekmektedir.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması, sağlık raporları gibi çeşitli koşullar da aranacaktır.

İletişim Bilgileri

Başvuru süreci hakkında detaylı bilgi almak isteyen adaylar, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Merkezi Komutanlığı'na hafta içi mesai saatlerinde ulaşabilirler:

Telefon: (0312) 464 4836
Resmi internet siteleri: