GÜNDEM

İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi... Geleceğin Yardımseverleri İçin Yeni Bir Adım!

Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yürütülen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’, 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek.

Abone Ol

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2012-2013 eğitim öğretim döneminden bu yana her yıl 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı bu projeye dair önemli bilgiler paylaştı.

Geçtiğimiz yıl, Milli Eğitim Bakanlığı ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında imzalanan protokolle projenin süresi 5 yıl daha uzatıldı. Bu proje, öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever ve erdemli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, Türkiye ve diğer ülkelerde anne-babasını kaybetmiş çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Yetim Destekleme İstatistikleri

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın açıklamalarına göre, projeyle birlikte 43 ülkede toplam 134 bin 521 yetim düzenli olarak destekleniyor. Türkiye'de ise 80 ilde 12 bin 396 yetim sponsor bulunuyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında, ‘İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’ kapsamında toplamda 2 bin 404 okul ve 6 bin 90 yetime destek sağlandı.

Projeye Katılım ve Başvuru Süreci

Projeye destek olmak isteyen öğrenciler, öğretmenleri aracılığıyla yetim sponsoru olmak için başvuruda bulunabiliyor. Yetim Sponsorluk Formu, elden teslim edilebileceği gibi İHH’nın yetim sayfası üzerinden de doldurulabiliyor. Ayrıca, Yetim Özet Bilgi Formu sınıflara ulaştıktan sonra, yetim bilgilerine web sitesi üzerinden erişim sağlanabiliyor.

Gündem Haberleri