ISMARLAMA LİDERLİK OLMU….

Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin liderleri ve üst düzey temsilcilerini bir haftalığına New York’ta bir araya getiren 79. Genel Kurulu oturumları yapıldı.

Abone Ol

Oturumda BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve ABD Başkanı Joe Biden’ın konuşmasının hemen ardından tarihi bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın,Gazzeli mazlumların çığlığını bütün dünyaya bir kez daha duyurduğu konuşmasında;
“Birileri rahatsız olsa da bugün burada insanlığın ortak kürsüsünde insanlık adına bazı gerçekleri açık açık konuşmak arzusundayım.

 Filistin’i tanımayan diğer devletleri, bu kritik dönemde tarihin doğru tarafında yer alarak Filistin devletini bir an evvel tanımaya davet ediyorum.

Son yıllarda Birleşmiş Milletler kuruluş misyonunu ifa etmekte yetersiz kalıyor, giderek işlevsiz, hantal ve atıl bir yapıya dönüşüyor,Gazze’de BM’nin sistemi de ölüyor.

İsrail’in saldırıları sonucunda Gazze, dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline gelmiştir.

 Ey uluslararası basın kuruluşları, İsrail’in canlı yayında katlettiği, ofislerini bastığı gazeteciler sizin meslektaşınız değil mi?

Ey BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa ‘dur’ demek için daha neyi bekliyorsunuz?

 Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz? 

Bundan 70 sene önce nasıl Hitler insanlığın ittifakıyla durdurulmuşsa, Netanyahu ve cinayet şebekesi de insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır.

Başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz bir Filistin devletinin vücut bulması artık daha fazla ertelenemez. 

Müslümanların sırf inançlarından dolayı hedef alınmasına nasıl karşıysak antisemitizme de aynı şekilde karşıyız”dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’de reform çağrısı olan “Dünya Beşten Büyüktür” sözü New York sokaklarında yoğun ilgi gördü.

Bize bunları ERDOĞAN anlatmadı,bil fiil konuşmayı dinledik ve bütün dünya basınındaki yankılarına tanık olduk.

Tabiiki Liderlik ısmarlama ile olmuyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de Sosyalist Enternasyonel Başkanlık Kurulu toplantısına katılmak için  Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. 

Orada CHP içindeki iç savaşlarından fırsat bularak yaptığı konuşma hakkında kendi yandaş medyasına anlattıkları dışında dünya basınının iç sayfalarında olsada bir iki sütunlukda olsa yansıma duydunuz mu ?

Tabiiki fondaş medyasına röpörtaj adıyla şöyle dedim,böyle yaptım diye yazdırılanların dışında bu gezi boyunca itibar izine rastladınız mı ?

Baktı sesi duyulmadı,dün inşaatı için bir sürü karalamaları meclise taşıdığı TÜRK EVİNDE cumhurbaşkanıyla çay içmek isteğini anlattı ve güya Cumhurbaşkanı Özel’i orada beklemeliymiş mealinde bir şeyler söyledi.

Peki Özel çay içmek istiyorduysa bir sürü Ülke lideri gibi Cumhurbaşkanı yurda dönmeden önce gelse idi ve hemde RECEP YAYYİP ERDOĞAN’la görüşme sırasına girmiş Ülkeleri görür ve bu binanın yapımının ne kadar isabetli bir icraat olduğunu bir kere daha iyi anlardı.

ABD’ye gitmeden günler haftalar önce ÖZGÜR ÖZEL  ABD’ye gidiyorum yaygarası yapma ihtiyacı hissetmedi ve gitti.

Aylardır Azarbeycan’a gideceğim,Filistin’e gideceğim beyanatları ile itibar peşinde olduğu gerçeği gibi bu ÇAY içme talebide gündeme gelebilme ihtiyacından olsa gerektir. 

ISMARLAMA(PROJE) LİDER BU KADAR OLUYOR HERHALDE….

Siz siz olun gerçekleri varken taklitlerin peşinde...