EKONOMİ

İslam Memiş'ten Önemli Uyarılar ve Tahminler! "Altın"a dikkat çekti!

Vatandaşların en büyük yatırım aracı olarak gördüğü altın hakkında önemli açıklamalarda bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda tarih vererek uyarılarda bulundu.

Abone Ol

Memiş, piyasalardaki ani ve belirgin hareketlere dikkat çekerek, yatırım dönemlerinde daha tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Amerikan Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Bekleniyor

İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası'nın 31 Temmuz'daki faiz kararının altın fiyatları üzerinde etkili olabileceğini öngördü. Yatırımcılara, bu tarihte alınacak kararların piyasa reaksiyonlarını takip etmeleri konusunda dikkatli olmalarını önerdi.

Borsa ve Dolar Analizleri

Borsa İstanbul'un haftayı 10,891 puanda kapattığını belirten Memiş, piyasanın 10,800 bandında kalması durumunda 11,000 ve 11,200 bandının hedef olabileceğini söyledi. Dolar/TL'nin haftayı 33 lira altında kapattığını ifade eden Memiş, 32.80 ile 33.10 arasındaki dolar kurunun önemli olduğunu vurguladı.

Altın ve Gümüş Fiyat Tahminleri

Ons altının haftayı %1 artışla 2390 dolar seviyesinden tamamladığını belirten Memiş, ABD borsalarındaki sert satışların emtiaların değerini düşürdüğünü söyledi. Altın için 2380 doların güçlü bir destek seviyesi olduğunu ifade eden Memiş, bu seviyenin altında 2360 ve 2320 dolar seviyelerine dikkat çekti.

Gram Altın ve Gram Gümüş İçin Öneriler

Gram altının şu anda 2565-2579 lira aralığında işlem gördüğünü belirten Memiş, dolar kurunun stabil kalmasının gram altının ons altın hareketlerini yakından takip etmesine neden olduğunu ifade etti. Memiş, gram altın için 2580-2680 lira bandının izlenmesi gerektiğini, yıl sonu için ise 3000-3500 lira aralığını öngördüğünü belirtti. Ayrıca mevcut varlıkların korunmasının ve ilave alım fırsatlarının değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Ekonomi Haberleri