GÜNDEM

İŞKUR’dan Yeni Sistem! İşverenler ve iş arayanlar için her şey değişiyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), personel arayan işverenler için devreye aldığı "Aday Havuz Sistemi" ile işgücü bulma sürecini kolaylaştırıyor.

Abone Ol

Yeni uygulama, işverenlerin ilan açmadan ihtiyaç duydukları niteliklere sahip işçi adaylarına ulaşmalarını sağlıyor.

Nitelikli Eşleşme İmkanları

Sisteme giriş yapan işverenler, arama sayfasında bulunan filtreleme ekranı sayesinde meslek, öğrenim durumu, sertifikalar, dil bilgisi, yaş ve çalışılacak il gibi birçok kriteri belirleyerek niteliklerine uygun adayları görüntüleyebiliyor. Böylece işverenler, ilan açmadan önce hangi niteliklerde kaç kişinin sistemde kayıtlı olduğunu kolayca öğrenebiliyor.

Detaylı Aday İncelemesi

İşverenler, sistem üzerinden istedikleri sayıda (en az 5, en fazla 100) adayın bilgilerini inceleyebiliyor. Adayların kişisel bilgileri gizli kalırken, öz geçmişlerinde yer alan nitelikler ve beceriler görüntülenebiliyor. Bu sistem, işverenlerin aylık olarak 1000 kişilik arama yapmasına olanak tanıyor.

Dolandırıcılığa Karşı Önlemler

İŞKUR, işverenlerin beğendikleri adayları meslek bazında havuzlara eklemelerine de imkan tanıyor. İşveren, istediği zaman bu adaylarla iletişime geçmek için İŞKUR aracılığıyla mesaj gönderebilecek. Böylece iş arayanlar, İŞKUR tarafından yönlendirildiğini bilecek ve dolandırıcılığa karşı korunmuş olacak.

Yeni “Aday Havuz Sistemi”, işverenlerin iş gücü ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılamasına ve iş arayanların daha nitelikli eşleşmelere ulaşmasına olanak tanıyor.

Gündem Haberleri