EKONOMİ

İSDEMİR'iN ÇED Süreci Başladı!

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş., Mardin'de 146 MW kapasiteli yeni bir güneş enerjisi santrali kurmak için ÇED sürecini başlattı. Proje, 172,42 hektarlık bir alana yayılacak ve çevresel etki değerlendirmesi süreci devam edecek.

Abone Ol

22 Temmuz 2024 tarihinde, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (ISDMR) tarafından planlanan Mardin 2 Güneş Enerji Santrali (GES) projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Proje Detayları

Açıklamada, Mardin ili Mazıdağı, Artuklu ilçesi Cevizlik ve Ulutaş mahallelerinde (108 Ada 1 Nolu Parsel) yapılması planlanan İSDEMİR MARDİN 2 GES projesinin kurulu gücünün 146 MWm/105 MWe/146 MWp, alanının ise 172,42 hektar olduğu belirtildi.

ÇED Süreci ve İletişim

ÇED Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. maddesi doğrultusunda incelendi ve dosyanın genel formata uygun hazırlandığı tespit edildi. ÇED süreci tamamlanana kadar, projeyle ilgili tüm bilgi, görüş, soru ve öneriler Mardin Valiliği (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na iletilebilir.

Ekonomi Haberleri