İnsan Kaynağı Meseleler...

Hayat boyu iyi eğitilmiş yetiştirilmiş insanlar üzerinde iş hayatında sosyal hayatında daima onlar göz önünde olurlar.

Abone Ol

Değişim ve ilerlemeleri kendilerinin zenginleştirilmiş motivasyonlarıyla özdeştirler. Çabalama gerekir her alanda önemseme inanç gerekir. İnsanlar enerjilerince hareketlenirler psikolojik kişisel gelişimlerinin bu yönde olduğunu bilirler. Hırs, istek daima kazanma erişme inancıyla yol almayı öğrenirler. Kaynağı ne olursa olsun sebep sonuçta insani faktörler göz önüne alınır.

       İnsanları motive etmede öncülüğü inanma süreçleri büyük rol oynar. Yaşadığımız alanlarda bakarız ki insan kaynağı meselelerden kendimizi alakarde edememekteyizdir. Gayret çabaya hayrandır görüşüyle yaparken yıkmakta biz insanlara aittir. Düzeni sistemi kuran bizler yıkan yine bizler.. Var olanı değiştirebilme kabiliyeti bizler monotonlaşmayı yine bizler …ah insanlar..

      Sosyal yaşamsal ilişkilerde başkalarının duygu ve düşüncelerine odaklanmansızın  seviyesizce empatisizce çıkarlarını gözeterek hareket edip yıkıcılığa destek verenler sonu yalnızlık olacaktır. Dışarıdan gelen fikir, düşüncelere karşı saygısızlıkla sadece kendi değerlerini varsayarak kendinden olmayana şiddetle karşılık verilmemeli yaşadığımız dünyada.. Özelinde küçük şeyleri doğru yapın ki doğru sonuç alınız.

      Etkisi birkaç dakika da buharlaşıp gidecek durumlara enerjimizi harcayacağımıza gelecek kuşaklara emanet bırakabileceğimiz değerlere önem vermeliyizdir. Akıllara karışmış olan negatif duyguların bizleri yönlendirmesine müsaade etmemeliyiz. Vazgeçilmezliği kazanma duygusu törpüler. İçimizdeki değerlere ne kadar özen gösterebilirsek o kadar hedeflerimize insaniyet katarız. Başkalarına verilebilecek zararlardan kendimizi muaf tutmalıyız.

      Şimdiden sonra daha çok motive olmalıyız. Akıllara gelen zengin fikirleri insanlığın hizmetine katabilmeliyiz. Kişisel gelişimi kişinin kendisine bırakın. Temelleri iyileştirerek sonuca ulaşılabilinir. İç dünyanızı keşfederek dış dünyanızın ne kadar farkındalıklığını öğrenmek gerekir. Bizden başkalarının da olduğunu meselelerde ruhsal huzuru arayarak çözüm yollarına çabalamak gerektiğidir. Aydınlanma yolunda yaşama yürekten bağlanarak hayata pozitif bakmayı bilmeliyiz.

      Temellerden sonra beceri oluşturarak hayata tutunabilmeyi öğrenmeliyizdir. Başarı asla değişmemiş ortamlarda erişilemez. Unutmayın, robot değil insan eğitiyoruz. Gelecek kuşakların geçmiştekileri her zaman itibarsızlaştığı bir çağa ayak basmışken bizlere düşen yenilere destek, teşvik ederek daha iyi yaşamsal ortamlar sağlayabilmektir. Her zaman hiçbir nedeni olmaksızın iyi hissedebilmeliyiz..

ARAŞTIRMACI YAZAR

VOLKAN YAŞAR BERBER