BOLU

İçme suyu kaynağı, baraj gölünde bulundu!

İçme suyu kaynakları arasında yer alan baraj gölünde, balık ölümleri nedeniyle iki yıl önce yasaklanan olta balıkçılığı, geçtiğimiz günlerde Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından alınan kararla yeniden izin verildi.

Abone Ol

Bolu'nun içme suyu kaynakları arasında yer alan Gölköy Baraj Gölü'nde, balık ölümleri nedeniyle iki yıl önce yasaklanan olta balıkçılığı, geçtiğimiz günlerde Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından alınan kararla yeniden izin verildi. Gölde 1,5 kilometrelik bölümde balık tutulmasına izin çıktı.

Kaçak Avcıların Ağları Şok Etti!

Avlanma yasağının kalkmasıyla göle gelen Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Serkan İnanç ve federasyon üyeleri, gölün içerisinde kaçak avcılar tarafından bırakılmış metrelerce uzunluktaki ağlarla karşılaştı. Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile birlikte hareket eden federasyon üyeleri, gölden kaçak ağları topladı.

Gördükleri manzara karşısında büyük bir şok yaşayan federasyon üyeleri, kaçak avcılara tepki gösterdi. Durumun ciddiyetini vurgulayan Başkan Serkan İnanç, böyle durumların göl ekosistemine ciddi zarar verdiğini belirtti. Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de konunun takipçisi olacaklarını ve önlemler almaya devam edeceklerini bildirdi.

Bolu Haberleri