Hilkat Garibesi Kazığı Zonguldaklılara mı kesilecek?

Zonguldak garabet şehri desek abartmış olmayız.

Abone Ol

Zonguldak garabet şehri desek abartmış olmayız. 
Zonguldak Belediye eski başkanı Ömer Selim Alan bu garabete bir yenisini eklemiş faturası mevcut başkan Tahsin Erdem'e daha doğrusu Zonguldaklılara kesilecekmiş.
İki sene önce tersane mevkiinde de gökdelen deseniz gökdelen değil, acayip hilkat garibesi olarak nitelendirilen güya tersane ve orta kapuza denize girecekler için yedi katlı asansör kulesi yapılıyor.

Şehre artısı olmayacak ve olmayan sahil için milyarlarca liraya mal olan ve hala yapımı devam eden "Hilkat garibesi" olarak nitelendirilen asansörün hikayesi ise şöyle;
Devlet Demiryolları kendilerine ait olan tren yolu üstündeki demir köprüyü yıkıp asansör kulesi inşa edilmesi öncesi demir yolları bir proje hazırlıyor ve projeden sonra çevre düzenlemesi Zonguldak  Belediyesi'ne ait hatta kulenin yapımı bittikten sonra tüm masraflar Zonguldak belediyesine rücu edilecek bu sözleşmeye döneminin başkanı Ömer Selim Alan'da belediye adına imza koyuyor. Bunun anlamı, tüm masraflar Zonguldak belediye başkanı Tahsin Erdem'e daha doğrusu Zongulak halkının ve kucağına itilmiş oldu.
Şimdi soruyoruz sahili olmayan bir yer için kimlere peşkeş çekiliyor, Selim Alan'ın bu düşüncesizliğinin faturası neden Zonguldak belediyesine rücu edilecek?