ZONGULDAK

Hedef kırk milyon! Zonguldak’ta tarihi projenin detayları!

Toplantı ve Proje Bilgilendirmesi Filyos’ta düzenlenen toplantıda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından yürütülen Sakarya Gaz Sahası Deniz Tabanı Üretim Tesisleri ve Kara Doğalgaz İşleme Tesisi Entegre Projesi'nde yapılacak yeni çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Abone Ol

Proje, denizaltı ve kara tesislerini kapsayan üç ana aşamayı içeriyor.

32 Ek Kuyu ve Yüzer Üretim Tesisi Planlanıyor

Faz-2 ve Faz-3 çalışmalarında, mevcut Faz-1'in iş akışı devam ederken, yeni Yüzer Üretim Tesisleri kurulacak. Faz-2'de, 10 yeni kuyu açılacak ve bunların 8'i Yüzer Üretim Tesisleri’nde işlenecek. Bu fazda, mevcut boru hattı yerine yeni bir boru hattı kullanılacak. Faz-3 aşamasında ise 32 ek kuyu ve bir Yüzer Üretim Tesisi planlanıyor.

Proje 25-40 Yıl Sürecek

Projenin Faz-2 ile günlük üretim kapasitesinin 20 milyon standart m³'e ulaşması hedefleniyor. Faz-3 aşamasında ise toplam üretim kapasitesinin 40 milyon standart m³'e çıkması bekleniyor. Projenin 25-40 yıl süresince işletilmesi öngörülüyor ve bu süre yeni keşiflere bağlı olarak uzatılabilir.

"Hem Deniz Hem De Kara Alanında Gerçekleştirilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 26 Kasım 2021'de verilen "ÇED Olumlu" kararıyla proje, hem deniz hem de kara alanında gerçekleştirilecek. Proje alanı, kara bölümünde yerleşim yerlerine yakın konumlanmış olup, gerekli tüm altyapı ve enerji gereksinimleri karşılanacak.

Zonguldak Haberleri