ZONGULDAK

Halk "Felaket kapıda diyor!" Kilimli Belediyesi önlem alacak mı?

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Bölüm Mahallesi’nde, geçtiğimiz hafta meydana gelen kuvvetli yağışlar sonrası selin getirdiği tahribat devam ediyor.

Abone Ol

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Bölüm Mahallesi’nde, geçtiğimiz hafta meydana gelen kuvvetli yağışlar sonrası selin getirdiği tahribat devam ediyor. Mahalle sakinleri, yetkililerin sel sonrası gerekli önlemleri almamasından şikayetçi.

Whatsapp ihbar hattımıza yazan vatandaşlar şikayetlerini dile getirdi.

Kuvvetli yağışlar, Zonguldak’ın birçok ilçe ve beldesinde hasara yol açarken, en büyük zararı gören mahallelerden biri de Kilimli ilçesindeki Bölüm Mahallesi oldu. Mahallede, selin ardından altyapı sorunları hala çözülememiş durumda. Vatandaşlar, rögar kapaklarının yerine takılmadığını ve sel sonrası oluşan birikintilerin kaldırılmadığını belirterek, bir sonraki yağışta daha büyük bir felaket yaşanmasından korkuyor.

"Belediye Neyi Bekliyor?"

Bölüm Mahallesi sakinleri, Kilimli Belediyesi’ne ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'a çağrıda bulunarak , "Mahallenin bir kısmına müdahale edildi ama diğer bölgeler unutuldu. Rögar kapaklarını biz kendimiz kaldırdık ama postalar hala kaldırılmadı. Eğer bu sorun çözülmezse, bir sonraki selde evlerimize su dolacak. Kilimli Belediyesi, sadece kapakları yerine takıp dereye bağlamalı ama bu bile 1 haftadır yapılamadı. Zamanında dereye giden bağlantıyı da kendileri kapattı. Önümüz kış, şiddetli yağışlar tekrar gelecek. Peki, önlem alınacak mı?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Bölge halkı, kış aylarında yaşanabilecek yeni sel felaketlerine karşı yetkililerden acil çözüm bekliyor.