GÜNDEM

Gurbetçi Ailenin Almanya Yolculuğu Korku Dolu Anlara Sahne Oldu!

Almanya’nın Bielefeld kentinden tatil için Nevşehir’e giden gurbetçi aile, dönüş yolunda Romanya’da unutulmaz bir olay yaşadı.

Abone Ol

Baba İ.S., Bulgaristan-Sırbistan sınır kapılarındaki yoğunluk nedeniyle Romanya üzerinden dönmeyi tercih ettiklerini belirtti.

Dönüş yolunda Bulgaristan-Sırbistan sınır kapılarında 10 saati aşan yoğunlukla karşılaşan İ.S. ve arkadaşı, iki araçla birlikte Romanya üzerinden dönmeye karar verdiler. Romanya-Macaristan sınırına yaklaşık iki saatlik mesafede bir mola veren aile, birkaç saat uyuduktan sonra yola devam etti. Akaryakıt almak için gümrüğe yaklaşık 20 kilometre mesafede bir benzin istasyonunda durduklarında ise olaylar başladı.

Gurbetçi Aile Kızlarını Benzinlikte Unuttular

İ.S., benzin istasyonunda farklı bir sistemle karşılaştıkları için benzin almayı başaramadıklarını ve kısa bir süre sonra yola devam ettiklerini anlattı. Sınır kapısına yaklaştıklarında eşi pasaportları vermesi için uyandığında, kızlarının araçta olmadığını fark etti. Büyük bir panik yaşayan İ.S., kızının nerede olduğunu düşünmeye başladı.

Yardım Bulgaristan Türklerinden Geldi

İ.S. olayın devamını şöyle anlattı: "Kızım benzin alırken tuvalete gitmek için araçtan inmiş, ama ben yol yorgunluğu nedeniyle bunu fark edemedim. Telefonunu da arabada bıraktığı için beni arayamamış. Sağ olsun, benzinlikte kısa bir sohbet ettiğim Bulgaristan Türk’ü bir aile, kızımı fark etmiş ve Facebook ile Instagram üzerinden bana ulaşmaya çalışmış. Ancak ben araç kullandığım için mesajları görmedim. Daha sonra kardeşimi aradılar, o da beni arayarak kızımı benzinlikte unuttuğumu söyledi."

Nadlac Sınır Kapısında Polis Müdahalesi

Bu sırada Nadlac 2 Sınır Kapısı’na ulaştığını belirten İ.S., geri dönüşün mümkün olmadığını söyledi. Ters yönde ilerlemek zorunda kaldığını ve polis tarafından durdurulduğunu belirten İ.S., durumu anlattıktan sonra polisin kendisine izin verdiğini belirtti.

Gündem Haberleri