TEKNOLOJİ

Google'dan Yapay Zeka İçin 120 Milyon Dolarlık Dev Yatırım!

Sundar Pichai, Birleşmiş Milletler Gelecek Zirvesi'nde yapay zekayı, bugüne kadar gerçekleşen en dönüştürücü teknoloji olarak tanımladı.

Abone Ol

Pichai, bu alanda farkındalığı artırmak amacıyla 120 milyon dolarlık küresel bir yapay zeka eğitim fonu oluşturdu.

Dört Geniş Fırsat

Google CEO'su, yapay zekanın sürdürülebilir kalkınma açısından sunduğu dört ana fırsatı vurguladı:

  1. İnsanların kendi dillerinde bilgiye erişimini sağlama.
  2. Bilimsel keşiflerin hızlandırılması.
  3. İklim felaketleri konusunda erken uyarı sistemlerinin geliştirilmesi.
  4. Ekonomik ilerlemeyi destekleme.

Pichai, yapay zekanın sunduğu fırsatların yanı sıra, derin sahtekarlık gibi riskleri de beraberinde getirdiğini kabul etti. Ancak, yapay zekanın iklim üzerindeki etkilerine dair bir açıklama yapmadı.

Küresel Yapay Zeka Fırsat Fonu

Sundar Pichai, küresel yapay zeka bölünmesini önlemek amacıyla yerel kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde eğitim ve öğretim projeleri gerçekleştireceğini belirtti. Bu kapsamda, "Küresel Yapay Zeka Fırsat Fonu" adı altında 120 milyon dolarlık bir fon oluşturdu.

İş Gücünde Değişim

Gelecekte yapay zekanın giriş seviye programcıların yerini alıp almayacağı sorusuna yanıt veren Pichai, bu konunun birçok sektörde geçerli olduğunu ifade etti. En olası senaryonun, yapay zekanın insanların işlerini daha verimli hale getirmesi yönünde olduğunu vurguladı. Ayrıca, gelecekte daha fazla insanın programlama yapacağına inandığını belirtti.

Enerji İhtiyacında Artış

Google’ın operasyonlarının genişlemesi ile birlikte veri merkezlerinin enerji ihtiyacının arttığını belirten Pichai, bu durumun kısa vadede enerji talebini zorlayacağını söyledi. Ancak orta ve uzun vadede, yeni enerji kaynaklarının geliştirilmesine yönelik büyük yatırımlar yapıldığını belirterek daha umut verici bir tablo çizdi.

Teknoloji Haberleri