ZONGULDAK

Genel müdürlükten madencilere kutlama!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nün, kurumlarının tahlisiye (arama ve kurtarma) ekibinin “3. Maden Kurtarma Yarışması”nda genel kategoride “En İyi 3. Takım” ve deprem kategorisinde birinci olmasından dolayı kutlama mesajı yayımladı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nün, kurumlarının tahlisiye (arama ve kurtarma) ekibinin “3. Maden Kurtarma Yarışması”nda genel kategoride “En İyi 3. Takım” ve deprem kategorisinde birinci olmasından dolayı kutlama mesajı yayımladı. 

15 takım katıldı 

Genel müdürlüğün resmi internet web sitesinden, “Türkiye Madenciler Derneği’nin düzenlemiş olduğu ‘3. Maden Kurtarma Yarışması’nda tahlisiye ekiplerinizin başarısı” başlıkla yayımlanan mesajda, şu ifadeler kullanıldı:
“Türkiye Madenciler Derneği’nin düzenlemiş olduğu ‘3. Maden Kurtarma Yarışması’, 15 takımın katılımıyla 17-20 Eylül 2024 tarihleri arasında TKİ (Türkiye Kömür İşletmeleri) Garp Linyitleri İşletmeleri ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Kategoriler

Yer altı göçük (deprem), endüstriyel yangın, trafik kazası (araçtan kazalı kurtarma) ve takım yetkinliği kategorilerinde yarışıldı.
Yarışmaya ilk kez katılan TTK kurtarma ekibi; yer üstü göçük modülünde 1’ncilik ödülü, genel sıralamada da 3’ncülük ödülü aldı. Takımlara; her modülde takım yönetimi, teknik, güvenlik ve ilk yardım konularında puan verildi.

Yarışmanın amacı
Yarışmanın amacı, kurtarma çalışmaları esnasında kurtarma ekiplerinin müdahaleyi uluslararası standartlarda yapmak ve aynı dili konuşmak olarak belirtildi.
Yarışmaya katılan ekiplerimizi başarılarından ötürü tebrik ederiz.”