GÜNDEM

Gazetecilere tehdit! Basın Konseyi’nden kınama

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili program sebebiyle Halk TV ve gazeteciler Barış Terkoğlu, Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Timur Soykan’a yönelik tehditlerini kınadılar.

Abone Ol

"Türkgün gazetesinin, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili program sebebiyle Halk TV ve gazeteciler Barış Terkoğlu, Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Timur Soykan’a yönelik tehditlerini şiddetle kınıyoruz.

Bir siyasi partinin yayın organı olan gazetenin, 21 Haziran 2024 tarihinde manşetten yayınladığı haberde, değerli meslektaşlarımızı tehdit etmesi asla kabul edilemez. Gazeteciliğin yüzakı olan Terkoğlu, Ağırel, Pehlivan ve Soykan, hem haberleri hem de köşe yazılarıyla, ayrıca Halk TV’deki programlarında, Ankara'nın merkezinde güpegündüz işlenen bu siyasi cinayetin soruşturması ve açılan dava hakkında kamuoyunu aydınlatma görevini başarıyla yerine getirmişlerdir.

Gazetenin 'şov yapıyorlar' iddiasının aksine, meslektaşlarımız halkı bilgilendirerek gerçek gazetecilik görevini icra etmektedir. Tehditlere rağmen, gazetecilik görevini onurlu bir şekilde sürdüreceklerini ilan eden bu isimlerden Barış Terkoğlu ve Murat Ağırel, aynı zamanda Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyesidir.

Basın Konseyi olarak, tehdit edilen ve hedef gösterilen meslektaşlarımızın yalnız olmadığını vurguluyoruz. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engelleme girişimlerine karşı, başta yargı olmak üzere tüm sorumluları göreve çağırıyoruz."