GENEL

Zonguldak'ta yaşanan akıl almaz cinayetler! Annelerini, arkadaşlarını, sevgililerini hatta komşularını katlettiler

Zonguldak doğal güzelliği ve madencileri ile ön plana çıkmayı başaran Batı Karadeniz kenti olsa da bazen medyada iyi haberlerle karşımıza çıkmıyor. Öyle ki Zonguldak'ta işlenen cinayet vakaları zamanında Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştür.

Abone Ol

Zonguldak, 2008 yılında yaşanan dehşet verici bir cinayetle sarsılmıştı. 19 yaşındaki T.Y. B. ve 37 yaşındaki sevgilisi, planladıkları cinayetle şehri derinden etkiledi.

Cinayet Planının Ayrıntıları Terakki Mahallesi'nde yaşanan olayda, T.Y. B. ve sevgilisi, T.Y. B.'nin annesi Gülün Güneş'i öldürmeye karar verdi. İlişkilerine karşı çıkan babasından boşanan T.Y. B., annesini öldürmek için korkunç bir plan hazırladı. Güneş'in uyumasını sağlamak için içine uyku ilacı koyulan ayranı içen annesinin yanına bekleyen katiller, sesler üzerine uyanan Güneş'i boğazından bıçaklayarak ve başına demirle vurarak öldürdüler.

Cesedin Gizlenmesi ve Yaralanmalar Cinayet sonrası ceset, Kozlu Beldesi'ndeki bir maden ocağına götürülüp üzerine tiner dökülerek yakıldı. Ancak tinerin parlaması sonucu kendileri de yaralanan katiller, taksici arkadaşlarından yardım istedi. Yardım sonrası hastaneye kaldırılan katiller, tedavi edildi. Ardından, ihbar üzerine gözaltına alınan Demir ve kaçmaya çalışan T.Y. B., adalete teslim edildi. Hukuki Durum ve Sonuç Olaya karışan şüpheliler ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanıyor. Ancak olay sırasında reşit olmayan T.Y. B.'nin serbest bırakıldığı iddia ediliyor.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Yaşanan Kanlı Olay 2014 yılında Ereğli ilçesinde yaşanan dehşet verici bir cinayet, şehri derinden sarsmıştı. Deniz Boyraz adlı genç adam, askerden izne geldiği sırada eski sevgilisi Gizem Tunç ve onun sevgilisi Murat Erdoğan'ı bağ evinde acımasızca öldürdü. Tutuklanan Boyraz'a ağır bir ceza verilirken, babası Ali Boyraz da suçun işlenmesinde rol almakla suçlanarak cezalandırıldı.

Olayın Detayları 7 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşen olayda, Murat Erdoğan ve Gizem Tunç, Erdoğan'a ait bağ evinde kesici ve delici aletlerle öldürülmüştü. Gizem Tunç'un kesilen elleri ve kıyafetleri ile Erdoğan'ın kıyafetleri, delil bırakmamak için alınmıştı. Deniz Boyraz, askerlik dönüşünde eski sevgilisini başka biriyle gördüğünde cinnet geçirmiş ve bu korkunç cinayeti işlemişti.

Hukuki Süreç ve Cezalar Deniz Boyraz'a iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilirken, ona yardım ettiği iddia edilen babası Ali Boyraz ise 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, katil zanlısı Boyraz'a en üst seviyede ceza verilirken, yardım ve yataklık suçundan yargılanan baba da cezalandırıldı.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde Yaşanan Dehşet Verici Cinayet Çaycuma ilçesinde 2022 yılında yaşanan korkunç bir cinayet, şehri sarsmıştı. Fikret Canbaz adlı genç adam, köylüsü Ali Genç'i kafasına keserle vurarak 7 kez öldürmüştü. Olayın iddianamesinde, sanığın Ali Genç'in kendisine çocukken cinsel istismarda bulunduğu için cinayeti işlediğini söylediği belirtilmişti.

5 Temmuz 2022'de Çaycuma ilçesi Temenler köyünde meydana gelen bu dehşet verici olay, bölgede büyük bir şok yaratmıştı. Almanya'dan iznini geçirmek için köyüne gelen E.P., dedesi Ali Genç'i evde hareketsiz bulduktan sonra hemen 112'yi arayarak yardım istemişti. Olay yerine gelen ekipler, Ali Genç'in kafasına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğünü tespit etmişlerdi.

Canbaz'a 'tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ayrıca 'hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme' suçlarından da 18 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Zonguldak'ta annesini ve anneannesini uykularında doğradı! Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşanan dehşet verici bir cinayet, geçtiğimiz yıl şehri derinden sarsmıştı. Rabia Çataklı (31), uyuyan annesi Şeyda Çataklı (56) ile anneannesi Medine Küçükkuyu'yu (77) bıçaklayarak öldürdükten sonra ceset parçalarını camdan dışarı attı.

Evde Dehşet Anları Çaydeğirmeni beldesindeki evde meydana gelen olayda, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Rabia Çataklı, annesi ve anneannesine uyurken bıçakla saldırdı. Anneleri ve anneannesi bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesetlerinden parçalar kesilerek camdan dışarı atıldı.

Jandarma Müdahalesi ve Şüphelinin Yakalanması Olayın duyulması üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, dairenin kapısını kırarak içeri girdiklerinde Rabia Çataklı'yı elinde bıçakla yakaladı. Polisler tarafından götürülen genç kadının akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edildi. Toplumsal Etkiler ve Hukuki Süreç Bu korkunç olay, Zonguldak halkı arasında büyük bir şok etkisi yarattı. Olayın ardından başlatılan hukuki süreç devam ederken, şüphelinin akıl sağlığının yerinde olmadığı ortaya çıkmıştı.

Zonguldak'ta Afgan Vezir Mohammad Nourtani Cinayeti! Zonguldak'ta geçtiğimiz Kasım ayında kaybolan Afganistanlı 50 yaşındaki Vezir Mohammad Nourtani'nin cesedi, ormanlık alanda yanmış halde bulundu. Bu vahim olayla ilgili olarak, toplamda 6 şüpheli hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası istendi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Soruşturma Süreci ve Gözaltılar Cesedin bulunmasının ardından jandarma ekipleri, Nourtani'nin iddia edilen kaçak maden ocağında çalıştığı bölgede detaylı incelemelerde bulundu. Bir görgü tanığı, Nourtani'nin kaçak ocağında çalışırken fenalaşıp bilincini kaybettiğini ifade etti. Bu önemli ifadenin ardından, kaçak ocağı işlettiği iddia edilen şahıs ve diğer 6 şüpheli jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Adli Süreç ve Talepler Şüphelilerin jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilmesiyle birlikte, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından müebbet hapis cezası talep edildi. Toplamda 6 şüphelinin 3'ü tutuklu olarak yargılanacak. Olayın aydınlatılması ve adalete teslim edilmesi için soruşturma süreci devam ediyor.

Zonguldak'ta Üç Gün Süren Kayıp Olayı Cinayetle Sonuçlandı Zonguldak'ta yaşanan trajik bir olay, 19 yaşındaki Enes Merdivan'ın kaybolmasıyla başladı. Üç gün boyunca kendisinden haber alınamayan genç adamın motoru, ekipler tarafından ormanlık alanda gizlenmiş bir şekilde bulundu. Bu durum, Merdivan'ın yakın çevresinde bir arama ve soruşturma başlatılmasına neden oldu. Devrek İlçesi'nde yaşayan Enes Merdivan'ın ailesi, yetkililerden destek istedi ve kayıp olayı derinleşmeye başladı.

Arkadaşının İtirafları: Cinayet Ortaya Çıktı Enes Merdivan'ın en son birlikte görüldüğü arkadaşı İ.S.Ç, jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra yaptığı sorguda suçunu itiraf etti. Cinayeti işlediğini açıklayan şüpheli, daha sonra Enes Merdivan'ı ormanlık bir alana gömdüğünü belirtti. Bu itirafların ardından jandarma ekipleri, cinayetin işlendiği yeri tespit etmek üzere harekete geçti.

Soruşturmanın Derinleşmesi ve Sosyal Medya Detayları Yapılan araştırmalar sonucunda katil zanlısı İ.S.Ç.'nin Enes Merdivan'ın okul arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Ancak cinayetin neden işlendiği hala belirsizliğini koruyor. Jandarma, İ.S.Ç.'yi cinayetin perde arkasını aydınlatmak için sorgulamaya devam ediyor. Öte yandan, katil zanlısının sosyal medya hesabında silah fotoğraflarının bulunması ise dikkat çekti. Jandarmanın yapmış olduğu araştırmalar sonucunda, Enes Merdivan'ın cesedi gömüldüğü yerden çıkarıldı ve İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.