GENEL

Zonguldaklı ünlüler...

Zonguldaklı ünlüleri sizler için bulduk ve haberimize taşıdık. Zonguldaklı ünlüler kimlerdir? Sanat camiasında kaç Zonguldaklı vardır?

Abone Ol

Murat Boz 1999'da İstanbul Bilgi Üniversitesini kazandı, bu okulu bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesinde eğitimine devam etti. Aynı yıllarda başta Tarkan olmak üzere birçok şarkıcıya vokalistlik yaptı. Boz, solo kariyerine 2006 yılında çıkardığı "Aşkı Bulamam Ben" single'ı ile adım attı.

Tümer Metin Zonguldakspor altyapısında futbola başlayan Tümer Metin, burada 1993 senesinde Zonguldakspor A takımına yükselmiştir. Sonrasında Beşiktaş'a transfer olan Metin Beşiktaş'daki ilk senesinde orta derece bir performans sergilese de Beşiktaş'ın 100. yılı olan 2002-2003 sezonunda Süper Lig Şampiyonu olmuştur.

Ersin Düzen TRT 1'de her gün yayınlanan İyi Şeyler adlı programın sunuculuk görevini gerçekleştirdi. TRT1 ve TRT Spor'da Cumartesi, Pazar ve Pazartesi akşamları Stadyum programını hazırladı ve moderatörlüğünü yaptı. Halen TRT Spor kanalında Stadyum programını hazırlayıp sunmaktadır.

Mutlu Ulusoy Habertürk kanalı ile çalışma hayatın adım atmış ardından Beşiktaş web sitesi bünyesinde editörlük yapmıştır.

Gürgen Öz Aşk Oyunu, Avrupa Yakası gibi fenomen olmuş dizilerde yer aldı.

Mesut Özil Futbola Westfalia 04 Gelsenkirchen altyapısında başlayan Özil, sonrasında sırasıyla Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe ve Başakşehir formaları giydi.

Burak Sevinç Evli ve Öfkeli, Söz dizisi gibi dizilerde yer aldı.

Seda Yıldız Ünlü televizyon, sinema ve tiyatro oyuncusu

Aydın Babaoğlu Türk sinemasının kısa boylu dev adamı Babaoğlu Keloğlan, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filminde yer aldı. Yaşamına Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde devam eden Babaoğlu 2009 yılında vefat etti.

Ercüment Balakoğlu Televizyonun ve tiyatronun sevilen ismi.

Tuğba Dural CNN Türk'de spor spikeri olarak çalıştı.

Turgay Saka En son Ferah Zeydan ile düet yaptığı "Bırakın Bu işleri" adlı şarkıyla gündeme gelen Saka kariyerine devam ediyor.

Ülkü Hilal Çiftçi Kariyerine çocuk oyuncu olarak başlayan ve "Toz Koparan" adlı dizide de yer alan Çiftçi şimdi ise Kanal D'de gösterimde olan "Dönence" dizisinde yer alıyor.

Gökçen Bilge Çiftçi Çocuk oyuncu olan Çiftçi ablası Ülkü Hilal Çiftçi'nin izinden giderek bir çok dizide yer aldı. Çapışma, Altın Soylar ve Babamın Günahları dizisinde yer aldı.

Rüştü Onur Atilla Yılmaz Erdoğan'ın hem oynayıp hem yönettiği filmde Mert Fırat'ın canlandırdığı Rüştü'nün hayatını konu aldı. Rüştü genç yaşta hayata gözlerini yumdu.

Muzaffer Tayyip Uslu Yılmaz Erdoğan'ın hem oynayıp hem yönettiği filmde Mert Fırat'ın canlandırdığı Rüştü'nün hayatını konu aldı. Onur Atilla Rüştü ile yakın arkadaş olan şair genç yaşta arkadaşı gibi vefat etti.

Ergün Penbe Bir zamanlar Galatasaray'da top koşturan esnanevi futbolcu.

Barış Akdeniz Zonguldaklı dizi, tiyatro oyuncusu.

Merve Kutlu Zonguldaklı Youteber ve Instagram fenomeni olan kutluyu yüz binlerce kişi takip ediyor.

Barış Akarsu Atv'de yayınlanan Akademi Türkiye adlı yarışmada adını duyuran Akarsu Yalancı Yarim dizisinin başrolünde oynadığı sürede kaza yaparak 28 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ayşegül Yılmaz Star TV'de yayınlanan BKM Mutfak'ta yer alan genç oyuncu dikkat çekiyor.

Alpay Kemal Atalan Kanal D'de yayınlanan Genco adlı dizinin başrolü olarak Hazal Kaya, Enis Arıkan gibi ünlü isimlerde aynı dizide yer aldı.

Işık Yenersu Türk sinemasının usta oyuncularından olan Işık birçok filmde yer aldı.

Devin Özgür Çınar İkinci Bahar, Aile Arasında gibi yapımlarda yer alan Çınar kariyerine "Dış Kapının Mandalları" dizisiyle başladı.

Semih Serezli Türk sinemasının usta oyuncusu Serezli daha çok tatlı, masum ve komik rollerde sinemalarda yer aldı.

Savaş Demiral Efsane Zonguldaklı futbolcu.

Ebrar Topçu Galatasaray'ın kadın futbol takımında kariyerine devam ediyor.

Emrah Ablak Karikatürist, çizer.

Kerem Demirbay Almanya'da doğan ve yakın zamanda Galatasaray'a transfer olan Demierbay Zonguldaklı bir madencinin çocuğudur.

Cem Küçük Gazeteci, televizyoncu ve yazar.