GENEL

Zonguldak kulüplerinden yetişmiş Süper Lig futbolcuları!

Zonguldakspor, Kilimli Belediyespor ve Kdz.Ereğli Belediyespor altyapılarında yetişen ve formaları altında gelişim gösterip Süper Lig'e kadar yükselen Zonguldaklı futbolcuları derledik.

Abone Ol

Kilimli Belediyespor altyapısından yetişen Ergün Penbe, 1991 yılında ilk profesyonel imzasını Gençlerbirliği'ne oradan da 1994 yılında 13 yıl boyunca formasını giyeceği ve efsanesi olacağı Galatasaray'a transfer oldu. Son olarak 2007 yılında transfer olduğu Gaziantepspor'da 1 sezon forma giydikten sonra futbolu bıraktı. Ergün Penbe, Avrupa Kupasını kazanan ilk ve tek Zonguldaklı futbolcudur.

Kilimli Belediyespor altyapısından yetişen Tümer Metin, 1994 yılında ilk profesyonel imzasını Zonguldakspor'a attı. Kırmızı-Lacivertli ekipte gösterdiği performansla 1997 senesinde Samsunspor'a oradan da 2001 yılında Beşiktaş'a transfer oldu. Siyah-Beyazlı ekipte efsane olma fırsatı varken 2006 yılında ezeli rakibi Fenerbahçe'ye imza atan Tümer Metin, Sarı-Lacivertli ekipte 2 yıl forma giydikten sonra sırasıyla AE Larisa ve AO Kerkyra'ya transfer oldu. Tümer Metin 2012 yılında Yunanistan'da futbolu bıraktı.

Zonguldakspor altyapısında yetişen Muzaffer Badalıoğlu, ilk profesyonel imzasını da burada attı. 7 sezon Zonguldakspor forması giyen Badalıoğlu, burada gösterdiği performansla 1985 yılında Samsunspor'a imza attı. 3,5 yıl forma giydiği Samsunspor'dan acı haberle ayrıldı. 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giden Samsunspor kafilesinin Havza'da geçirdiği kaza sonucunda 28 yaşında hayatını kaybetti.

Kilimli Belediyespor altyapısından yetişen Uğur Kavuk, 1999 yılında ilk profesyonel imzasını kiralık olarak Kdz.Ereğli Belediyespor'a attı. 6 ay sonra Kilimli Belediyespor'a geri dönen Kavuk, bu defa Zonguldakspor'a imza attı ve 1 yıllığına tekrar Sarı-Siyahlı ekibe kiralandı. Burada iyi performans gösteren Uğur Kavuk, 1 sezon Zonguldakspor'da forma giydikten sonra 2003 yılında 1.Lig ekibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Başakşehir FK)'ya transfer oldu. Burada 3 yıl forma giyen Zonguldaklı futbolcu, 2006 yılında Antalyaspor'a transfer oldu. Kariyerinin geride kalan kısmında da Sivasspor, Gaziantepspor gibi çeşitli Süper Lig ekiplerinde forma giydikten sonra 2016 yılında emekli oldu.

Ereğli Erdemirspor altyapısından yetişen Ertuğrul Sağlam, 1985 yılında önce Fenerbahçe altyapısına oradan da 1986 yılında Gaziantepspor'a transfer oldu. Burada kendini göstermeyi başaran Sağlam, 1989 yılında Samsunspor'a ve 1994 yılında da Beşiktaş'a imza attı. Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'ta geçen 6 başarılı sezonun ardından 2000 yılında Samsunspor'a geri döndü. 2003 yılında Samsunspor forması altında futbola veda etti.

Ereğli Erdemirspor altyapısından yetişen Orhan Şam, 2003 yılında Gençlerbirliği altyapısına transfer oldu. 2005 ve 2006 sezonlarında çeşitli takımlarda kiralık olarak forma giyen Şam, 2006 ile 2009 yılları arasında Gençlerbirliği'nin sürekli oyuncusu olmayı başardı. Burada gösterdiği performansla 2011 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. 2 yıllık Sarı-Lacivertli serüvenin ardından kariyeri düşüşe geçen Orhan Şam, çeşitli Süper Lig kulüplerinde forma giydikten sonra 2020 yılında futbolu bıraktı.

Kilimli Belediyespor altyapısında yetişen Eray İşcan, 2008 yılında Beylerbeyi altyapısına transfer oldu ve burada 1 sezon geçirdikten sonra 2009 yılında da Galatasaray'a imza attı. Galatasaray toplam 9 sezon geçiren Eray İşcan, 2018 yılında kulüpsüz kaldı ve 2019 yılında Kayserispor ile anlaşma sağladı. Ancak burada da beklenen performansı gösteremedi. Son olarak Malatyaspor ve Keçiörengücü formalarını giyen ve kariyerindeki düşüşün önüne geçemeyen 33 yaşındaki Eray İşcan, 2022 yılından beri kulüpsüz.

Zonguldakspor altyapısından yetişen Savaş Demiral, ilk profesyonel imzasını da Kırmızı-Lacivertli ekipte attı. Zonguldakspor'da 6 sezon forma giydikten sonra 1985 yılında Samsunspor, 1987 yılında Galatasaray ve Sarı-Kırmızılı camiada geçen 3 yılın ardından sırasıyla Konyaspor, Malatyaspor ve Sakaryaspor'da boy gösterdi. Savaş Demiral, 2003 yılında futbolu bıraktı.