GENEL

Yapay Zeka ile Alper Gezeravcı'nın Uzay yolculuğu!

Abone Ol

Alper Gezeravcı Kimdir? Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979 tarihinde Mersin'de doğdu. Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan Gezeravcı, ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimini harekât araştırması alanında tamamladı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda F-16 pilotu ve standardize filo akademik kol komutanı olarak görev yaptı.

19 Ocak 00:49'da Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Florida eyaletinden fırlatılan SpaceX roketiyle çıktığı uzay yolculuğu sonucunda Türkiye'nin ilk astronotu olarak tarihe geçti.

Görev Arması Türk Kültürünü ve Cumhuriyetin 100. Yılını Temsil Ediyor Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, Alper Gezeravcı'nın misyonda kullanılacak olan görev armasını tanıttı.

Sekiz köşeli Selçuklu yıldızı, ay-yıldızlı Türk Bayrağı, 16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetin 100. yılına ithafen 100 sayısı ve turkuaz renkli Türkiye haritası, armadaki detaylar arasında yer alıyor.

Bilimsel Deneylerle 14 Gün Boyunca ISS'de Alper Gezeravcı, 19 Ocak'taki fırlatma sonrasında ISS'de 14 gün boyunca kalacak ve 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.

Bu deneyler arasında biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik alanlarında gerçekleştirilecek deneyler de bulunuyor.

Türkiye'nin ilk uzay yolcuları olarak seçilen asil Alper Gezeravcı Millî Uzay Programı kapsamında belirlendi. İsimleri TEKNOFEST İstanbul'da duyurulan bu uzay kahramanlarını daha yakından tanıyalım.

Alper Gezeravcı Nasıl Seçildi? Mayıs 2022’de Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu için 2 Türk vatandaşının seçileceği bildirildi ve tüm detaylar internet sitesinde yayınlanmış, 36 bin aday başvuru yapmıştı.

30 aday Ankara’ya çağrılmış ve bunlar arasında Alper Gezeravcı asil, Tuva Cihangir Atasever yedek uzak yolcuları olarak belirlendi.

İşte yapay zeka kullanılarak elde edilen ilk Türk astronot ve Türkiye’nin uzay macerası!

Uzay ile Trabzon

Türkiye'nin ilk Astoronotu'nun Uzay'da çay keyfi.

Uzay ile Eskişehir

Uzay ile Konya

Uzay ile Ankara

Uzay ile İstanbul

Uzay ile Bursa

Uzay ile Nevşehir

Uzay ile Adana

Uzay'da Türk Kahvesi

Uzay'da Türk kahvaltısı.

Uzay Gemisi'ni yıka!