GENEL

Uğruna örgüt kurulan, NASA’nın gizemi “Trabzonlu Meyveş nine”

Trabzon'un Sürmene ilçesindeki gizemli hikaye hala daha gizemini korumaya devam ediyor.

Abone Ol

Uzaylı Mehveş Nine: Trabzon'un Sürmene İlçesindeki Gizemli Hikaye Sürmene ilçesinde 58 yıl önce hayatını kaybeden ve 'Uzaylı Mehveş Nine' olarak bilinen Mehveş Morçol'un gizemli hayatı, uzaylı olduğuna dair iddialarla çevriliyor.

​​​​​​​Torunun Anlatımıyla Ortaya Çıkan Hikaye Prof. Dr. Alaattin Yıldız'ın torunu, NASA'da görev yaptığı dönemde "yıldız number" adı verilen formülü ile tanınan Meyveş Nine'nin uzaylı olduğu iddiasını UFO bilimcisine aktararak bu ilginç hikayenin başlamasına sebep oldu.

ABD'de "Evrensel Anne" İlan Edilişi UFO bilimcisi Prof. Dr. Derek Cooper ve ekibi, Meyveş Nine'nin doğduğunda uzaylılar tarafından değiştirilen bir kişi olduğunu iddia ederek, onu "universal mother (Evrensel Anne)" ilan etti. Bu iddiaya dayanarak ABD'nin San Diego kentinde örgüt kuruldu.

Anıt Mezar İçin Çalışmalar ve Konferanslar Meyveş Nine'nin adına konferanslar düzenlendi, ABD'de UFO tutkunları tarafından anıt mezar yaptırabilmek için fon oluşturuldu. Hatta mezarının yanındaki ev müze haline dönüştürülmeye çalışıldı.

2004 Yılındaki UFO Anıtı Ziyareti UFO bilimcisi Derek Cooper ve Prof. Dr. Alaattin Yıldız, Meyveş Nine'nin mezarını ziyaret ederek gizemli hikayeye dair çalışmalarını sürdürdüler.

Gizemin Unutulmaya Başlaması Meyveş Nine'nin torunu Alaattin Yıldız'ın 2008'de vefat etmesiyle birlikte gizemli hikaye unutulmaya başladı. Ancak mezarı, ziyaretçi akınına uğradı.

DNA Araştırması ve Mezarın Kapatılması Prof. Dr. Alaattin Yıldız'ın mezarının üzerinin taş ile kapatılmasının sebebi, vasiyetinde ABD'den gelenlerin DNA araştırması yapmaması içindi. Mezarın üzerinin kapatılması, gizemi koruma amaçlı olarak gerçekleşti.

Mahalle Sakinlerinden Anılar ve Yorumlar Mahalle sakinleri, Meyveş Nine'nin 90'lı yıllarda Amerika'da "yılın annesi" seçildiğini belirtiyor. Ayrıca, Alaattin Yıldız'ın zekasını babaannesinden aldığı düşünülerek, ona "Uzaylı Meyveş Nine" denilmiş

Müze Girişimi ve Vakıf Meyveş Nine'nin yaşadığı evin müze haline dönüştürülmeye çalışıldığı ve buna karşılık vakıfların bulunduğu belirtiliyor.

Gizemli Hikayenin Geleceği Meyveş Nine'nin hikayesi, torunu ve mahalle sakinleri aracılığıyla yaşatılmaya çalışılırken, gelecekte bu gizemli hikayenin nasıl hatırlanacağı merak konusu. HABER MERKEZİ