GENEL

Türkiye'yi Yasa Boğan Çocuk Cinayetleri ve İstismar Davaları!

Türkiye genelinde yaşanan çocuk cinayetleri ve istismar olayları, toplumda büyük üzüntü ve öfkeye yol açtı. Narin Güran, Leyla Aydemir, Irmak Kupal, Müslüme Yağal, Eylül Umutlu ve daha nice katledilen çocuklar... İşte son yıllarda meydana gelen bazı trajik olaylar:

Abone Ol

Narin Güran Cinayati! Amca Cezaevinde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gündür kayıp olarak aranan Narin Güran'ın cenazesi bulundu ve yakınlarına teslim edildi. Narin Güran’ın cenaze namazı komşu köyde kılındı, defin ise kendi köyünde gerçekleştirildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, Narin Güran’ın cenazesini gizleyerek sakladığını itiraf eden Nevzat B.’nin, amcası Salim Güran’ın 200 bin lira para teklif ettiğini belirttiği ortaya çıktı. Soruşturma devam ediyor.

Nisanur Bebek, Furkan Sevinç tarafından Çaycuma'da Cinsel İstismara Uğrayıp Öldürüldü! 18 Mayıs'ta Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi İstasyon Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Furkan Sevinç'in geceyi Meryem Ö.'ye ait evde geçirdiği bildirildi. Ertesi gün, Meryem Ö., 8 yaşındaki diğer kızını alarak markete gitti. Bu sırada Sevinç, evde yalnız kalan 2 yaşındaki Nisanur Ö.'ye cinsel istismarda bulundu. Sevinç'in cinsel istismara uğrayan Nisanur Ö.'ye ölümüne neden olduğu belirlendi. Mahkeme, Furkan Sevinç'i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Leyla Aydemir Cinayeti.. Suçlular Beraat Etti! Cinsel istimar var! 15 Haziran 2018’de Agirî’de kaybolan Leyla Aydemir’in cenazesi 18 gün sonra bulundu. Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde amca Yusuf Aydemir, “Kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve “Cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar beraat etti.

Himmet Aktürk, Irmak Kupal'ı istismar etti ve öldürdü! 14 Ekim 2016’da Manisa’nın Alaşehir ilçesinde kaybolan Irmak Kupal’ın cenazesi 22 Ekim’de üzüm bağlarında bulundu. Irmak’ın katili Himmet Aktürk, Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla çocuğu, beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 51 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz Samsun’da Katledildi! 7 Mayıs 2019’da kaybolan Ecrin Kurnaz, 20 gün sonra ölü bulundu. Vezirköprü Ağır Ceza Mahkemesi, üvey babaanne Hacer Kurnaz’a “Taksirle ölüme neden olma” suçundan 3 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklar beraat etti.

Eylül Umutlu, Şahin Akyüz tarafından cinsel istismara uğradı ve katledildi! 31 Mayıs 2017’de Yalova’nın Çınarcık ilçesinde kaybolan Eylül Umutlu, ertesi gün katledilmiş olarak bulundu. Yalova Ağır Ceza Mahkemesi, Eylül’ün katili Murat Şahin Akyüz’e “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Kasten öldürme” suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ise 18 yıl hapis cezası verdi.

Eylül Yağlıkara, Uğur Koçyiğit tarafından cinsel istismara uğradı! Canice katledildi! 22 Haziran 2018’de Ankara’nın Polatlı ilçesinde kaybolan Eylül Yağlıkara, 7 gün sonra ölü bulundu. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Eylül’ün katili Uğur Koçyiğit’e “Çocuğu kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “Çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan 30 yıl ve “Çocuğu hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ise 12 yıl hapis cezası verdi. Annesi Huriye Koçyiğit ise “Çocuğu kasten öldürmeye yardım” suçundan 13 yıl 4 ay, “Çocuğu hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Müslüme Yağal'ın dedesi, babası çıktı! İstismara uğramış! 10 Kasım 2021’de Mersin’de kaybolan Müslüme Yağal’ın cenazesi 19 Kasım’da bulundu. Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesi, dede Hasan Yağal’a “Kasten öldürme”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından toplamda 45 yıl 12 ay hapis cezası verdi.

Hassa'da Kaybolan Sekiz Yaşındaki Ufuk'un Cesedi Bulundu Sekiz yaşındaki Ufuk Tatar, 1 Temmuz 2018 Pazar günü Hassa ilçesi Arpalıuşağı Mahallesi'nde kaybolmuştu. Çocuğun bulunması için başlatılan arama çalışmaları sonucunda, 8 Temmuz 2018 Pazar günü Hassa ilçesi Amonoslar kırsalında yer alan sert ve dik kayalık bölgede bir çocuk cesedi bulundu. Bulunan cesedin Ufuk Tatar'a ait olduğu tespit edilirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Sami Yusuf Marangoz Bitlis'in Ahlat ilçesinde, 2 yaşındaki Sami Yusuf Marangoz'un kaybolduğu bildirildi. Yuvadamı köyünde yaşayan Marangoz, evinin önünde oyun oynarken aniden ortadan kayboldu. Geniş çaplı arama çalışmalarının ardından, Sami Yusuf Marangoz'un cesedi evinden yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki bir dere yatağında bulundu.

12 Yaşında Kaçırılan Pelda, 18 Yaşında Öldürüldü 12 yaşındayken dayısının oğlu tarafından kaçırılan Pelda, öğretmen olma hayalleri kurarken alıkonuldu. Arama çalışmalarına rağmen bulunamayan Pelda, bir yıl sonra hamile olarak ortaya çıktı. Kaçırılmasından sonra Osmaniye'ye yerleşen Pelda, suçlardan aranan dayısının oğlu Hüseyin O.'yu beklemek zorunda kaldı. Pelda, 18 yaşına girmeden iki çocuk annesi oldu. Biri 7 aylık, diğeri ise 4 yaşında olan çocuklarıyla birlikte yaşamaya devam etti. Ancak Pelda'nın hayatı, Hüseyin O.'nun cezaevine girmesiyle daha da zorlaştı. Pelda, kalbinde bir kurşunla ölü bulundu. Olay, intihar olarak değerlendirildi.

Mert Aydın, Katledildi ve Cinsel İstismara Uğradı! 6 Nisan 2014’te İstasyon Mahallesi’nde kaybolan Mert Aydın, 7 Nisan’da katledilmiş olarak bulundu. Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Mert’in katili Aykut Balk’a “Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 21 yıl ve “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 15 yıl hapis cezası verdi.

Medine Memi, Ailesi Tarafından Katledildi! Medine Memi, 3 Aralık 2009’da Semsûr’un Kolik (Kahta) ilçesinde ailesi tarafından kaybolduğu ihbarıyla aranmaya başlandı. 40 gün sonra evlerinin bahçesinde gömülü olarak bulunan Medine’nin ölümüne ilişkin baba Ayhan Memi ve dede Fethi Memi, Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek insan kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Gizem Akdeniz, 36 Saat Sonra Katledilmiş Halde Bulundu 27 Nisan 2014’te Adana’nın Tellidere Mahallesi’nde kaybolan Gizem Akdeniz, 36 saat sonra ölü bulundu. Gizem’in katilinin amca Süleyman Akdeniz olduğu belirlendi. Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Süleyman Akdeniz’e “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek insan öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “Hürriyetten yoksun kılma” suçundan ise 12 yıl hapis cezası verdi.

İkranur Tirsi 'yi dayısı katletti! Giresun’da Korkunç Cinayet 26 Haziran 2020’de Giresun’da kaybolan İkranur Tirsi’nin cenazesi 4 gün sonra bulundu. Giresun 2. Ağır Ceza Mahkemesi, amca S.T.’ye “Akrabası olan çocuğu kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası verdi. Hala A.Ç. ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bazı Benzer Suçlar "8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın iki sokak köpeğini tecavüz ettikten sonra telle boğarak öldüren katil zanlısına hiçbir ceza verilmedi. Yeğenine tecavüz eden imam, 'Rızam dışında ilişkiye girmiş, asıl ben şikayetçiyim' dedi. 12 yaşındaki küçük kız 18 yaşında gözüktüğü için kendisini istismar eden 22 yaşındaki Vedat E. serbest bırakıldı. Dokuz yıl boyunca babasının cinsel istismarına uğrayan 8 yaşındaki kız annesi, akrabaları ve öğretmenleri tarafından susturuldu. Konya'da dokuz çocuğa fiziksel ve sözlü istismardan yargılanan öğretmen mahkemece serbest bırakıldı. Zihinsel engelli genç kıza tecavüz eden beş kişi, genç kız bağırarak tepki göstermediği için suçsuz bulundu."