GENEL

Türkiye'nin en zengin 10 ismi... İlk sıraya çok şaşıracaksınız!

Forbes, 2023 Türkiye'nin en zengin isimleri listesini yayınladı... Yayınlanan listeye göre zirvede değişiklik var... İŞTE TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN 10 İSMİ...

Abone Ol

Türkiye'de servetini artıranlardan biri de Limak Holding'in ortağı Sezai Bacaksız. Limak Holding'in Nihat Özdemir ile ortaklarından biri olan Bacaksız, 2 milyar 200 milyon dolar değerindeki servetiyle 10-Forbes'a göre, Türkiye'nin en zengin 10., dünyanın 1368. milyarderi. Ortağı Özdemir ise 1,8 milyar dolarlık servetiyle 16. ve 1647. sıralarda yer alıyor.

9-Filiz Şahenk, Türk iş insanı Ayhan Şahenk'in kızı, Filiz'in kurucusudur. 2.3 milyar serveti bulunmaktadır.

8-Erman Ilıcak, (d. 3 Ekim 1967, Darende, Malatya), Türk mühendis, müteahhit, iş insanı, yatırımcı ve Rönesans Holding'in kurucusu ve başkanı.Erman Ilıcak Forbes Türkiye'nin 2019 yılında hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 3,8 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer aldı.

7-Kazancı Holding ve Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, 1961 senesinde İstanbul'da dünyaya geldi. Tam adı Şaban Cemil Kazancıdır. Aslen Rizeli olan Cemil Kazancı, iş hayatına aile grup şirketlerinde atılmıştır.2023 yılında Forbes tarafından açıklanan Türkiye'nin en zenginleri listesinde 2,5 milyar dolar serveti ile 7. sırada yer almaktadır.

6-Mustafa Rahmi Koç (d. 9 Ekim 1930, Ankara), Türk iş insanıdır. Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı. Yönetimi, ünlü iş insanı Vehbi Koç’tan devralan Rahmi Koç, 4 Nisan 2003 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı oğlu Mustafa Koç'a devretti. Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç olmak üzere üç oğlu olan Rahmi Koç, dört torun sahibidir.Rahmi Koç, Forbes Türkiye'nin 2023'de hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 2.7 milyar dolarlık servetiyle 6. sırada yer almaktadır.

5-İPEK KIRAÇ KİMDİR? İpek Kıraç, 2002 yılında özel bir liseden mezun oldu. 2007 yılında Brown Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nü bitiren Kıraç; 2009'da başladığı Brown Üniversitesi Halk Sağlığı programında yüksek lisans eğitimine devam ederken, UMass Tıp Fakültesi’nde ALS hastalığı üzerine araştırmalar yürüten Cecil B. Day Laboratuvarı Nöromusküler Araştırmaları’nda görev aldı. İpek Kıraç, 2012 - 2021 yılları arasında bir işletmenin CEO’luğunu üstlendi. Kıraç ayrıca dijital teknolojileri kullanarak ve gönüllü katılımı seferber ederek sokak hayvanlarının refahı üzerine çalışan bir vakfı kurdu. İpek Kıraç; birçok kuruluşta Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyor. Öte yandan Koç Okulu Yönetim Kurulu Başkanı olan Kıraç, Koç Üniversitesi ve Galatasaray Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerine devam ediyor. 2,8 milyar dolar servete sahip...

Koç Holding'in en büyük hissedarlarından olan Semahat Sevim Arsel, 3 milyar dolarlık servetiyle 4-Koç ailesinden listeye giren isimlerden biri. Arsel, Türkiye'nin dördüncü, dünyanın 982. en zengin milyarderi.

3-Listenin üçüncü sırasında ise 4,7 milyar dolarlık servetiyle SASA Polyester'in hissedarlarından Ali Erdemoğlu yer aldı. Erdemoğlu ise 4 milyar 700 milyonluk servetiyle Türkiye'nin üçüncü, dünyanın 580. zengini olarak öne çıkıyor. Böylelikle SASA hissedarı Erdemoğlu kardeşlerin toplam serveti 10 milyar doları aştı.

2-Yıllardır zirvedeki yerini koruyan Murat Ülker, bu sene Türkiye'nin en zengin ikinci ismi olurken serveti geçen seneye göre artarak 5 milyar dolar oldu.

1-ABD merkezli Forbes dergisinin bu yıl 37’nci kez yayımladığı 'Milyarderler Listesi'nde Türkiye’den 26 isim yer aldı. Yıllardır Türkiye'nin en zengin ismi unvanının sahibi olan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker zirveyi Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'na bıraktı.Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin ismi olurken dünyanın 497’nci en zengin insanı oldu. Erdemoğlu Holding’in bünyesinde SASA Polyester, Merinos Halı, Dinarsu ve Padişah Halı bulunuyor.