GENEL

Türkiye'de 2023 yılının en önemli 10 olayı...

Türkiye 2023 yılını üzüntüsüyle sevinciyle heyecanıyla sakinliğiyle geride bırakırken sizler için 2023 yılının en önemli 10 olayını derledik...

Abone Ol

1- ASRIN FELAKETİ: Türkiye, 6 Şubat’ta “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. 11 ili etkileyen depremlerde 50 bin 783 insanımız hayatını kaybetti, 115 bin 353 kişi de yaralandı. Yıkılan bina sayısı da 37 bin 984 olarak kayıtlara geçti.

2- ERDOĞAN YENİDEN CUMHURBAŞKANI Türkiye mayıs ayında, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. İlk turda adayların yeterli çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye tarihinde ilk kez cumhurbaşkanı seçimi için ikinci tur oylaması yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarıştığı 28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimlerinde Erdoğan, yüzde 52,18’lik oy oranıyla yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

3- 2023 YILI FİLENİN SULTANLARI 3 KUPA KAZANDI Filenin Sultanları adıyla markalaşan kadın voleybolcularımız, 2023 yılında başarıdan başarıya koştu. A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilklerin yaşandığı 2023 yılında katıldığı FIVB Milletler Ligi, CEV Avrupa Şampiyonası ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde şampiyon oldu.

4- SEÇİL ERZAN DAVASI Yüksek getirili özel fon vaadiyle dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkan ve Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu pek çok ismi ağına düşürdüğü iddia edilen bankacı Seçil Erzan ile ilgili dava 20 Kasım 2023’te başladı.

5- POLAT ÇİFTİNE GÖZALTI Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat kara para aklama, vergi kaçakçılığı gibi suçlardan tutuklandı. Polat çiftinin tutuklanmasından sonra fenomenler mercek altına alındı ve peş peşe operasyonlar düzenlendi.

6- KEMAL KILIÇDAROĞLU KOLTUĞUNU KAYBETTİ Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıldır sürdürdüğü CHP Genel Başkanlığı görevini 4 Kasım’daki kurultayda kaybetti. Kurultaydaki oylamada genel başkanlığı kazanan Özgür Özel ise, parti tarihinde görevi başındayken aday olan genel başkanı yenen ilk isim oldu.

7- ZONGULDAK'TA GEMİ BATTI KURTULAN OLMADI! Rusya’dan aldığı yükü İzmir’e götüren ‘Kafkametler’ isimli yük gemisi fırtınaya yakalandığı Zonguldak’da battı. Batan gemideki 12 mürettebattan kurtulan olmadı.

8- TÜRK FUTBOLUNDA KARA LEKE 11 Aralık’ta oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında Türk futbolu adına utanç verici görüntüler ortaya çıktı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya inerek hakem Halil Umut Meler’e saldırıda bulundu. Koca’nın yanındakiler yere düşen hakemi tekmeleyerek darbetti.

9- PEŞ PEŞE ŞEHİT HABERLERİ 12 askerimiz şehit oldu... Teröre karşı sınır ötesinde yürütülen operasyonlar sürerken 22-23 Aralık’ta peş peşe şehit haberleri geldi. Irak’ın kuzeyindeki Pençe- Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 12 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimiz: Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan, Piyade Uzman Çavuş Abdülkadir İyem, Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın, Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan.

10- GALATASARAY VE FENERBAHÇE RACON KESTİ 30 Aralık 2023’te Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanması planlanan 2023 Süper Kupa finali, Suudi Arabistan hükümetinin Atatürk pankartına izin vermemesi nedeniyle ertelendi. Bunun üzerine TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe ortak bir açıklama yaparak, final maçının ertelendiğini duyurdu.