GENEL

Sinemada hangi filmler vizyona girdi? İşte o filmler...

Bir çok yeni film sinemaseverler ile buluşuyor.

Abone Ol

Sessiz Gece: Film, oğlunun ölümünün sorumlularından intikam almak için suç dolu bir dünyaya adım atan acılı bir babanın hikâyesini konu ediniyor. Noel arifesinde kavgalı iki çete arasındaki çatışma, Brian Godlock'un oğlunun ölümüyle sonuçlanır. Kendisini dilsiz bırakan bir yaralanmanın ardından iyileşmeye çalışan Godlock, adaleti kendi elleriyle sağlamak, oğlunun ölümümün intikamını almak için harekete geçer.

Başka Bir Hayatta: Film, hayatları farklı yönlere giden iki yakın çocukluk arkadaşı Nora ve Hae Sung'un, yıllar sonra yeniden bir araya gelmelerini konu ediniyor. Nora ve Hai Sung, birbirlerine derinden bağlı olan iki çocukluk arkadaşıdır. Ancak Nora’nın ailesinin Kore’den Kanada’ya göç etmesiyle birbirlerinden kopmak zorunda kalırlar. Birbirlerinden habersiz geçen yirmi yılın ardından kader onları New York’ta yeniden bir araya getirir. Birlikte geçirdikleri bir hafta boyunca aşkları ve geçmişleriyle yüzleşirler.

Haile 2: Var mı, Yok mu?!: Haile 2: Var mı, Yok mu?!, geçmişe hapsolmuş kabuslarla dolu bir evde yaşananları konu ediniyor. Evin çatlaklarından yatırların fısıldadığı lanet, evin ziyaretçilerini sonsuz bir kabusa hapseder. Her bir odada, geçmişteki hataları yankılayan bir ayna bulunur. Zamanın duvarların arasında hapsolduğu odada kabustan kurtulmak mümkün değildir. Gelen ziyaretçilerin günahlarıyla dolan bu evden çıkış mümkün değildir.

Viyana Operası Sahne Arkası: Film, dünyaca ünlü Viyana Devlet Operası'nın perde arkasında gerçekleşenleri konu ediniyor.

Jeanne du Barry: Film, sınıf atlamaya çalışan işçi sınıfından Jeanne Vaubernier'in, Kral 15. Louis ile tanıştıktan sonra değişen hayatını konu ediniyor. Jeanne Vaubernier, sınıf atlamaya kararlı işçi sınıfından bir kadındır. Fakir hayatından kurtulmak için çekiciliğini kullanmaktan çekinmez. Sevgilisi Kont du Barry, Jeanne’ın çekiciliğinden faydalanarak zenginleşmiştir. Aynı zamanda Richelieu Dükü’nün yardımıyla Jeanne’ı kral ile tanıştırmak için bir toplantı organize eder. Ancak bu tanışma beklentilerin de ötesine geçer; Louis XV ve Jeanne ilk görüşte aşık olur. Kral, Jeanne ile hayatı yeniden keşfeder ve onsuz yaşayamayacağına karar verir. Skandal patlar. Kimse sarayda sokaklardan gelen bir kadını istememektedir.

Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı: Film, ünlü müzisyen Murat Göğebakan’ın zorluklarla dolu hayat hikâyesini konu ediniyor. Zorlu koşullarda süren hayatında yokluktan başlayıp şöhret basamaklarını adım adım çıkan Murat Göğebakan, bir yanda sağlık sorunlarıyla mücadele ederken diğer yanda kendisine yapılan ihanetle yüzleşmesi ağır bir darbe almasına neden olur.

Dijital platformlarda haftanın en çok izlenen dizi ve filmleri

BluTV’de yayınlanan 'Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi', ikinci sezonuyla bugün izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Netflix Türkiye'de geçtiğimiz hafta televizyon kategorisinde fenomen dizi Squid Game'in yarışma programı Squid Game: The Challenge zirvedeki yerini korudu. Roman uyarlaması A Nearly Normal Family iki basamak artışla ikinci sıraya tırmandı. Haftanın yeni dizisi Obliterated açılışını üçüncü sırada gerçekleştirdi.

Film kategorisinde, Kıvanç Tatlıtuğ ile Beren Saat'i bir araya getiren İstanbul İçin Son Çağrı liderliğini sürdürdü. OGM Pictures imzalı film 13,3 milyon saat izlenmeyle yabancı dilde en çok izlenen filmler kategorisinde zirvede yer aldı. Haftanın yeni filmi Family Switch ilk haftasında zirvenin en yakın takipçisi oldu. Platformun animasyon türündeki orijinal yapımı Leo haftayı üçüncü sırada tamamladı.

bluTV'de geçtiğimiz hafta televizyon kategorisinde önümüzdeki hafta yeni sezonu ekranlara gelecek olan Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi birinci sırada yer aldı. Behzat Ç. dizisinin spin-offu niteliğindeki Saygı ikinci sıraya tırmandı. Geçtiğimiz haftanın birincisi The Gilded Age üçüncü sırada yer aldı.

Film kategorisinde, İtalya yapımı Piranhas birinci sırada yer aldı. Biyografi türündeki Final Portrait zirvenin en yakın takipçisi oldu. Prömiyerini Venedik Film Festivalinde gerçekleştiren Arab Blues haftayı üçüncü sırada tamamladı.

Prime Video'da geçtiğimiz hafta televizyon kategorisinde yetişkin animasyonu Invincible zirvedeki yerini korudu. Fenomen dizi Game of Thrones zirvenin en yakın takipçisi oldu. HBO imzalı Chernobyl haftayı üçüncü sırada tamamladı.

Film kategorisinde, platformun orijinal yerli yapımı Bihter birincilik serisini sürdürdü. Ülkemizde yaklaşık 3 milyon seyirci tarafından izlenen serinin dördüncü halkası John Wick 4 zirvenin en yakın takipçisi oldu. Platformun Eddie Murphy'li orijinal yapımı Candy Cane Lane üçüncü sırada yer aldı.