GENEL

Sahur Yemekleri: Pratik Tok Tutan Tarifler...

Ramazan ayında, sahur gecelerinde gün boyu tok tutabilecek, lezzetli ve çok pratik tarifleri sizler için derledik!

Abone Ol

Kıymalı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler 350 g kıyma 2 adet kuru soğan 2 adet domates 2 adet acı yeşil biber maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz 4 adet yumurta Kıymalı Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp soğanları pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun, sırasıyla biber, domates, baharat ve salçayı ekleyin.Kavurmaya devam edin. Suyunu çekince maydanozlarını ekleyin ve yumurtaları kırın. Zevkinize göre tamamen dağıtabilir ya da göz göz pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı su 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un İç harcı için; 400 gr lor peyniri Çeyrek demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için; Sıvı yağ Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Hamuru için yoğurma kabına un, sirke, yumurta, tuz, kabartma tozu ve suyu alalım. Ardından hamurumuzu toparlanıncaya kadar yoğuralım. Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına lor peyniri alalım. Üzerine kıydığımız maydanozu ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Dinlenen hamurumuzu uladığımız tezgaha alalım ve son kez toparlayalım. Toparlanan hamurumuzu 4 eşit parçaya bölelim ve beze haline getirelim. Daha sonra parçalardan bir tanesini alarak hafifçe unlayalım ve açalım. Yeterince açtığımız hamurumuzun dört köşesine iç harcımızdan yerleştirelim ve alttan ve üstten iç harcın üzerine doğru hamuru katlayarak kapatalım. Bir rulet yardımıyla katladığımız hamuru yarım ay şeklinde keselim. Ardından bir çatalla hamurun köşelerine bastırarak hem daha güzel şekil almalarını hem de pişerken açılmamalarını sağlayalım. Diğer bezelerimize de sırası ile aynı işlemi uygulayalım. Hazırladığımız böreklerimizi bir bez arasında bekletelim. Tavamızı sıvı yağı alalım ve kızdıralım. Kızdıktan sonra böreklerimizi tavamıza alalım ve her iki yüzünü de çevirerek güzelce kızartalım. Kızaran puf böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Kızartmadan Çok Hafif Fırında Mücver Tarifi İçin Malzemeler 2 adet orta boy kabak 2 orta boy havuç 1 orta boy patates 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 4-5 dal taze soğan 2 adet yumurta 5 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kabartma tozu 3 yemek kaşığı sıvı yağ Kızartmadan Çok Hafif Fırında Mücver Tarifi Nasıl Yapılır? Uygun bir kabın içerisine rendelediğimiz ve suyunu sıktığımız kabak, havuç ve patatesi alalım. Üzerine ince ince doğradığımız maydanoz, dereotu, taze soğan, yumurta, un, tuz, karabiber, kabartma tozu ve sıvı yağı alarak kaşık ile malzemelerimizi karıştıralım. Kıvamı çok akışkan olursa 1-2 yemek kaşığı kadar daha un ilavesi yapabilirsiniz. Fırın tepsimiz pişirme kağıdı serelim ve üzerine hazırladığımız karışımdan 1’er yemek kaşığı kadar alıp aralıklı olarak yerleştirelim. Kaşık ile mücverlerimizin üzerlerini ve yanlarını düzeltelim. Tüm harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim. Sebzeli mücverimizi 180°C fırında altı üstü kızarana kadar, kontrollü bir şekilde yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda pişen fırında sebzeli mücverlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

İnanılmaz Kolay ve Hızlı: Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 5 adet orta boy patates 1 çay bardağı galeta unu 1 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon Bulamak için; 1 adet yumurta Kızartmak için; Sıvı yağ İnanılmaz Kolay ve Hızlı: Patates Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyacak yardımı ile soyalım, ortadan iki keserek tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su alalım ve tenceremizi ocağa alarak haşlanmaya bırakalım. Diğer taraftan soğanımızı küçük küçük doğrayarak bir kaseye alalım. Maydanozumuzu da ince ince kıyalım. Bıçağın ucunu batırarak patateslerimizin haşlanıp haşlanmadığını kontrol edelim ve ocaktan alalım. Patateslerin ilk sıcağı çıktıktan sonra rendeleyelim ve bir kap içerisine alalım. Üzerine doğradığımız soğan, maydanoz, salça, sarımsak, galeta unu, pulbiber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyerek elimizle güzelce yoğuralım. Köfte harcımız toparlandıktan sonra bir parça alalım ve elimizle yuvarlayalım. Bu aşamada elinizi ıslatabilirsiniz. Böylece elinize yapışmadan köftelere kolaylıkla şekil verebilirsiniz. Tüm harcımız bitinceye kadar elimizi ıslatarak aynı şekilde şekillendirelim. Köfteleri bulamak için yumurtayı güzelce çırpalım. Hazırladığımız köfteleri her yerine gelecek şekilde yumurtaya bulayalım. Köftelerimizi kızdırdığımız yağda kontrollü bir şekilde çevirerek kızartalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun!

Bayat Ekmek Böreği - Masaya Gelmeden Tükenecek Tarifi İçin Malzemeler 1 adet bayat ekmek 4 adet yumurta 1 çay bardağı süt 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet kırmızı biber 1 tutam maydanoz 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi 1 su bardağı lor peyniri (beyaz peynir de kullanabilirsiniz) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber Bayat Ekmek Böreği - Masaya Gelmeden Tükenecek Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak 1 somun ekmeği dilimleyelim. Bu tarif bayat ekmekleri değerlendirmek için çok uygun fakat dilerseniz taze ekmekle de hazırlayabilirsiniz. Şimdi 24×30 cm’lik fırın kalıbımızı alalım ve ekmek dilimlerini yerleştirelim. Burada önemli olan ekmeklerin arasında boşluk kalmaması, olabildiğince sıkışık bir şekilde dizmeye özen gösterelim. Diğer yandan bir kesme tahtasında maydanozu kıyalım ve 1 kırmızı biberi doğrayalım. Dilerseniz yeşil biberi de tercih edebilirsiniz. Şimdi uygun bir kaba yumurta, süt, sıvı yağ, pul biber ve tuzu alarak çırpalım. Ardından kıydığımız 1 tutam maydanozu ve 1 su bardağı kadar lor peynirini de ilave edip karıştıralım. Lor peyniri yerine beyaz peynir de kullanabilirsiniz. Hazırladığımız yumurtalı karışımı ekmek dilimlerinin üzerine paylaştıralım. Daha sonra üzerlerine kırmızı biberlerden yerleştirelim. Bu kısımda, domates, yeşil biber, küp küp doğranmış sucuk ya da tarife yakışacağını düşündüğünüz diğer malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini de üzerlerine serpiştirelim. Böreğimizi önceden ısıtılmış 175 derece fırında, alt-üst fansız ayarda, 20 dakika pişirelim. Fırında güzelce kızaran bayat ekmek böreğimiz servise hazır. Bu tarife domates, yeşil biber, küp küp doğranmış sucuk ve evde olan istenilen malzemeler eklenebilir.

Mayasız En Kolay Gözleme Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı un 1 su bardağı ılık su (200 ml) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1,5 çay kaşığı tuz İç harcı için; 1,5 su bardağı lor peyniri 1,5 su bardağı tulum peyniri 1,5 su bardağı kaşar peyniri 5-6 dal taze soğan sapı 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Üzeri için; Tereyağı Mayasız En Kolay Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır? Hamuru için yoğurma kabına unu alalım. Üzerine tuz, ılık su ve sıvı yağı ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hafif ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçle kapatalım ve 20 dakika dinlenmeye bırakalım. İç harcı için taze soğanları ince ince doğrayarak karıştırma kabına alalım. Üzerine lor peyniri, tulum peyniri, kaşar peyniri ve toz kırmızı biberi ekleyerek karıştıralım. Dinlenen hamurumuzu unladığımız tezgaha alalım ve elimizle güzelce toparlayalım. Daha sonra hamuru 6 eşit parçaya bölelim ve her parçayı elimizle beze haline getirerek bir tabak içerisine alalım. Ardından her bezeyi unladığımız tezgahta yuvarlak ve çok kalın olmayacak şekilde oklava yardımı ile açalım. Açtığımız hamurun bir kenarına hazırladığımız iç harcından bolca yerleştirelim ve diğer kenarını harcın üzerine gelecek şekilde kapatalım. Daha düzgün olması için kenarlarını hamur kesme aparatı ile düzeltebilirsiniz. Hazırladığımız gözlemelerimizi temiz bir bez arasında bekletelim. Diğer hamurlarımızı da aynı şekilde hazırlayalım. Hazırladığımız gözlemelerimizi ısıttığımız yağsız tava içerisine alalım ve ara ara çevirerek iki tarafını da pişirelim. Pişen gözlemelerimizi tavadan alalım ve üzerine tereyağı sürelim. Tüm gözlemelerimizi aynı şekilde pişirerek yağlayalım. Peynirli gözlemelerimiz servise hazır. Ben bu ölçülerle 6 adet gözleme elde ettim. Afiyet olsun!

5 Dakikada Nefis Tuzlu Pankek Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz Pişirmek için; Sıvı yağ 5 Dakikada Nefis Tuzlu Pankek Tarifi Nasıl Yapılır? Uygun bir karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvı yağı alarak güzelce çırpalım. Ardından üzerine elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu ilave ederek tekrar karıştıralım. Koyu kıvamlı bir hamur elde edeceğiz, bu yüzden gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz. Pankeklerimizi pişirmek için tavamızı ocağa alalım ve fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sıvı yağ sürelim. Tava kızınca hamurumuzdan 1’er kaşık alalım ve tavaya dökerek kendi kendine yayılmasını sağlayarak orta ateşte pişmeye bırakalım. Üzerleri göz göz olan pankeklerimizi spatula yardımı ile çevirelim ve diğer taraflarının da pişmesini sağlayalım. Pişen pankeklerimizi tavadan alalım ve tekrar hamurdan 1’er kaşık koyalım. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim. Tüm hamurumuz bittikten sonra tuzlu pankeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler 4 tane yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı nane 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi Nasıl Yapılır? Küçük bir tavaya aldığımız yumurtanın üzerini geçecek kadar su ilave edelim. Yumurtalarınızın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bir miktar tuz ilave edip kaynamaya bırakalım. Tuz yumurtalarınızın çatlamasını önleyecektir. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte yumurtalarımız katı kıvam oluncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika kadar haşlayalım. Sürenin sonunda yumurtaları sudan geçirerek soğumaya bırakalım. Yumurtalarımızın kabuğunu soyup boylamasına ortadan ikiye keselim. Tavamıza da tereyağını alarak eritelim. Eriyen tereyağımıza kırmızı toz biber, nane ve tuz ekleyip karıştıralım. Siz sevdiğini ve yakıştığını düşündüğünüz farklı baharatlar varsa onları da ilave edebilirsiniz. Yumurtalarımızın iç kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizelim. Yumurtalarımızın üzerine baharatlı yağdan kaşıkla alarak gezdirelim. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirelim ve yumurtalarımızı sıcak sıcak servis edelim.

Kahvaltıya Özel Tost Ekmeğinden Çok Farklı Bir Tarif Tarifi İçin Malzemeler Tost ekmeği Kaşar peyniri Salam Bulamak için; Yumurta Galeta unu Kızartmak için; Sıvı yağ Kahvaltıya Özel Tost Ekmeğinden Çok Farklı Bir Tarif Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak tost ekmeğini tezgaha alalım ve kenarlarını bıçakla keselim. Tost ekmeğimizi merdane yardımı ile inceltelim. Ekmeğin ortasına dilimlenmiş kaşar peyniri ve salam koyarak saralım. Alüminyum folyodan rulolarımızın boyutundan biraz daha büyük parçalar keselim ve rulolarımızı açılmaması için alüminyum folyoya saralım. Alüminyum folyonun zararlı olduğunu düşünebilirsiniz ancak alüminyum folyo asitli yiyeceklerle temas ettiği zaman çözünmektedir. Bu şekilde sardığımızda bir sorun olmamaktadır. Sardığımız ruloların şekillerinin sabitlenmesi için yaklaşık yarım saat kadar derin dondurucuda bekletelim. Süre sonunda ekmeklerimizi dondurucudan alalım ve folyosundan çıkartalım. İlk olarak çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayalım. Bu işlemi çatal ile yaptığınızda elleriniz kirlenmeyecektir. Ekmeklerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Burada rulolarınızı kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. Tavada kızdırdığımız sıvı yağımızın içerisine rulolarımızı koyalım ve çevirerek, dikkatli bir şekilde kızartalım. Çok çabuk kızardığı için kontrollü olmalısınız. Kızaran ekmeklerimizi havlu kağıt serdiğimiz tabağımıza alalım ve soğumadan servis edelim. Afiyet olsun.

Pratik ve Lezzetli Sebzeli Cızlama Tarifi İçin Malzemeler Yarım kırmızı biber 1 tutam maydanoz Hamuru için; 3 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1,5 su bardağı süt 1,5 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu Pişirmek İçin; Sıvı yağ Pratik ve Lezzetli Sebzeli Cızlama Tarifi Nasıl Yapılır? Kırmızı biberi ince ince keselim ve ardından küçük küçük doğrayalım. Maydanozu da ince ince doğradıktan sonra ikisini bir kaba alalım. Hamuru için uygun bir karıştırma kabına yumurtayı, tuzu, sıvı yağı ve sütü alarak güzelce çırpalım. Ardından üzerine un ve kabartma tozunu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar tekrar çırpalım. Doğradığımız biber ve maydanozu da ekleyerek son kez karıştıralım. Tavamızı kızdırdıktan sonra içerisine biraz yağ alalım ve hamurdan bir kepçe kadar dökerek orta ateşte pişmeye bırakalım. Ara ara spatula ile pişip pişmediğin kontrol edelim. Bir tarafı kızaran cızlamanın diğer tarafını da çevirerek kızartalım ve tabağa alalım. Her defasında tavayı yağlayarak cızlamalarımızı tüm hamur bitene kadar pişirmeye devam edelim. Ben bu ölçülerle 9 adet cızlama elde ettim. Tüm cızlamaları pişirdikten sonra soğurmadan servis edelim. Afiyet olsun!

Kaygana Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler 4 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı süt maydanoz dereotu yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin) tuz Kaygana Nasıl Yapılır? Kaygana bol yumurtalı, krebe benzeyen bir tariftir. Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın. Sonra yumurtaları ekleyin. En son yeşillikleri ekleyip çırpın. Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın. Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz (ben ince döktüm hamuru). Afiyet olsun.

Sadece 2 Malzeme ile Patates Röşti Tarifi İçin Malzemeler 3 adet haşlanmış rendelenmiş patates 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Tereyağı Sadece 2 Malzeme ile Patates Röşti Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak patatesleri haşlayıp uygun bir kabın içerisine rendeliyoruz. Daha sonra rendelenmiş patateslerin üzerine tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyip güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Tavaya tereyağını alıp erittikten sonra üzerine patates harcımızı koyalım ve spatula yardımı ile kenarlarını ve üzerini düzleştirelim. Kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirelim. Düz bir kapak ile röştiyi ters çevirerek bir kenara alalım ve tavaya tekrar tereyağı koyalım. Tereyağı eridikten sonra röştimizin diğer tarafını pişirmek için tekrar tavaya alalım. Diğer tarafı da kızardıktan sonra patates röştiyi dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Yumurta Dolması Yapımı Tarifi İçin Malzemeler 5 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı toz biber Yarım çay kaşığı karabiber 1 avuç maydanoz 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yumurta Dolması Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Uygun bir tencereye yumurtalarımızı alalım, üzerini geçecek kadar su dolduralım. Ocağı açarak yumurtaları kaynamaya bırakalım. Suyumuz fokurdamaya başladıktan sonra yumurtaları 6 dakika kaynatalım. Buradaki süre yumurtalarınızın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir ancak 7-8 dakikayı geçirmemeye özen göstermelisiniz. Süre onunda ocağı kapatalım ve yumurtalarımızı soğumaya bırakalım. Yumurtalarımız soğuduktan sonra kabuklarını soyalım ve uzunlamasına ortadan ikiye keselim. Daha sonra yumurtaların sarılarını beyaz kısmına zarar vermeden çıkartalım ve uygun bir karıştırma kabına alalım. Yumurtalarımızın sarılarını çatal yardımı ile güzelce ezelim. Ezdikten sonra üzerine tuz, toz biber, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve zeytin yağını ilave ederek güzelce karıştıralım. Güzelce karıştırdıktan sonra yumurta beyazlarının içerisine tatlı kaşığı yardımı ile harcımızdan yerleştirelim.Malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Hazırladığımız yumurta dolmalarını servis tabağına alarak üzerine küçük küçük doğradığımız taze soğanlarımızı serpiştirelim ve servis edelim. Afiyet olsun.

Tost Makinesinde Patates Tostu Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) 3 adet orta boy patates Tuz Tost Makinesinde Patates Tostu Tarifi Nasıl Yapılır? Patates tostunun harcı için ilk olarak yumurta ve tuzu derince bir kapta çırpalım. Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve rendeleyip iyice suyunu sıktığımız patatesi ekleyelim. Malzemeleri güzelce karıştıralım. Tost makinasını ısıtalım. Makinanız kademli ayarlı ise orta ayarda pişirebilirsiniz, eğer değil ise zaten bir ayarlama yapmamıza gerek olmayacaktır. Tost makinasının üzerine pişirme kağıdı yerleştirelim, tostun makinaya yapışmadan ve eşit şekilde pişmesini sağlayacak. Pişirme kağıdının üzerine tüm tost malzemesini dökelim ve üzerini pişirme kağıdı ile kapatarak tost makinasının kapağını kapatalım. Tostumuz yaklaşık 10-15 dakika içerisinde pişecektir. Bizim hazırladığımız tost 13 dakikada pişti ancak bu süre tost makinasının türüne göre değişiklik gösterebilir. Pişirme ile ilgili detaylı püf noktaları aşağıya ekliyorum. Tostumuz piştikten sonra kağıdı açalım ve dilediğimiz şekilde dilimleyelim. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz, çay ve kahvaltılık zeytin, peynir, domates, salatalık ile harika olacaktır.

Kuymak Tarifi - Tam ölçü İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı 2,5 yemek kaşığı mısır unu 1 su bardağı su 1 su bardağı küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı Kuymak Tarifi - Tam ölçü Nasıl Yapılır? Kuymak için öncelikle tavaya tereyağını alarak eritin. Çok kızarmadan üzerine mısır ununu ekleyin ve karıştırarak kavurmaya başlayın. Bu aşamada sürekli karıştırın. Un kavrulunca 1 su bardağı suyu ekleyin, koyu kıvam alana kadar karıştırın. Sonra kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar sürekli karıştırın. Burada kolot peyniri gibi eriyen farklı peynirlerden de kullanabilirsiniz. Peynirlerde eridikten sonra hazır olan kuymağı sıcak olarak hemen servis yapın. Afiyet olsun.

Patatesli Omlet (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet patates 3 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 4 yemek kaşığı sıvı yağ Patatesli Omlet (Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır? Patateslerimizin kabuklarını soyalım ve rendenin iri tarafı ile derin bir kap içerisine rendeleyelim. Rendeleme işi bittikten sonra üzerine yumurtaları, tuzu ekleyerek kaşık yardımı ile karıştıralım. Yapışmaz tavamıza 2 kaşık sıvı yağı koyalım ve fırça ile sürerek tavanın her yerine gelmesini sağlayalım. Burada benim kullandığım tavanın ölçüsü 22 cm. Tavamız ısındıktan sonra patatesli harcımızı tavaya dökelim, kaşık veya spatula yardımı ile patateslerimizi düzelterek yayalım. Ardından tavamızın kapağını kapatalım ve kısık ateşte kontrollü bir şekilde 10-15 dakika kadar pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda spatula ile omletimizin kenarından kaldıralım ve pişip pişmediğini kontrol edelim. Tek tarafı pişen omletimizi bir kapak yardımı ile ters çevirelim ve tavaya tekrardan 2 yemek kaşığı sıvı yağı alalım. Fırça yardımı ile tavanın her tarafına gelmesini sağlayalım. Kapağa aldığımız patatesi dikkatli bir şekilde tekrar tavaya alalım. Tavanın kapağını kapatalım ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişmeye bırakalım. İlk 10 dakikadan sonra pişip pişmediğini kontrol edelim. Güzelce kızaran Patatesli omletimiz servise hazır. Servis tabağına aldıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Çılbır Tarifi Videosu İçin Malzemeler 2-3 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke Yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı Pul biber Çılbır Tarifi Videosu Nasıl Yapılır? Küçük bir tencere içerisine suyu alın, üzerine damak zevkinize göre tuz ve sirkeyi de ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan suyu kaşıkla karıştırın ve bir girdap olmasını sağlayın. Daha sonra yumurtaları teker teker kırarak 5 dakika kadar kaynatın. Bir kaşık yardımıyla pişen yumurtaları sudan alarak servis tabağına yerleştirin. Üzerine çırpılmış yoğurt ekleyelim. Sonrasında tereyağını tavada eritip pul biber ekleyin. Hazırladığınız biberli sosu yumurtaların üzerine gezdirin. Afiyet olsun…

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler 1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (250 g) 1 yemek kaşığı instant maya 1 çay bardağı süt (125 ml) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml) 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne) 2 yemek kaşığı şeker 6 su bardağı un İçi için; Peynir Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır? Hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve mayayı alarak karıştıralım. Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyim. Unu da yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Hazır olan hamurumuzdan avuç içi büyüklüğünde bezeler kopartalım ve parmaklarımızın ucu ile genişletelim. Hamurumuzun ortasına peynirli iç harcından yerleştirelim. İç harcı için lor peyniri, kaşar peyniri, beyaz peynir ya da hepsini karıştırarak da kullanabilirsiniz. İç harcını yerleştirdikten sonra iki ucunu kapatarak birleştirelim ve tepsimize yerleştirelim. Tüm hamur bitinceye kadar bu işleme devam edelim. Son olarak poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla bastırarak çizgiler oluşturalım. Hazır olan poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım. Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Kapış Kapış Giden Pratik Pizza Börek Tarifi İçin Malzemeler 2,5 adet yufka İç harcı için; 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 1 adet domates 100 gr sucuk 200 gr kaşar peyniri 2 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber Üzeri için; 2 adet yumurta Galeta unu Kızartmak için; Sıvı yağ Kapış Kapış Giden Pratik Pizza Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Böreğimizin iç harcı için kırmızı, yeşil biberi ve domatesi doğrayalım ve derin bir karıştırma kabına alalım. Kaşar peynirini ve sucu da küp küp doğrayalım, diğer malzemelerin üzerine ekleyelim. Kekik ve pul biberi de ekledikten sonra güzelce karıştıralım. 4 veya 6 eşit parça böldüğümüz yufkalardan her birine iç harcımızdan yerleştirelim, kenarlarını içe doğru katladıktan sonra sıkı olmayacak şekilde saralım. Bütün yufkalarımız bitinceye kadar aynı işleme devam edelim. Şekillendirdiğimiz yufkalarımızı önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak bir tabak içerisine alalım. Pişirmek için tavaya sıvı yağı alalım, kızdıktan sonra böreklerimizi tavaya alalım ve iki yüzeyini de güzelce kızartalım. Pişen böreklerimizi sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun!

20 Dakikada 2 Pratik Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler 12 dilim bayat ekmek 6 adet yumurta Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı süt 1 kase kaşar peyniri rendesi 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz Bir tutam maydanoz Peynir Topları İçin; 300 gr beyaz peynir 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı çörek otu Bir tutam dereotu 20 Dakikada 2 Pratik Kahvaltılık Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle ekmeklerimizi eşit kalınlıkta olacak şekilde dilimleyelim. Ardından yumurtalı sosu için uygun bir kase içerisinde yumurtayı çırpalım ve geniş bir tabağa aktaralım. Üzerine sıvı yağ, süt, tuz, kırmızı toz biber, ince kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ilave ettikten sonra sosumuzu karıştıralım. Tuz miktarını kullandığınız peynirin tuzluluk oranına göre ayarlayabilirsiniz. Ekmeklerimizi bolca yumurtalı sosa batırarak aralarında boşluk kalmayacak şekilde pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim. Kalan kaşar peynirlerimizi de ekmeklerimizin üzerine serpiştirelim ve 170°C fırında nar gibi kızarana kadar pişmeye bırakalım. Kalan ekmeklerimizi fermuarlı poşete alarak dondurucuya kaldıralım. Ekmeklerimiz pişerken peynir toplarımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına çatalla ezip ufaladığımız peyniri, ince kıyılmış maydanozu, zeytinyağını, çörekotunu, pul biber ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım. Hazırladığımız peynirli harçtan parçalar alalım, elimizde yuvarlayalım ve ceviz büyüklüğünde toplar oluşturalım. Hazırladığımız peynir toplarını sunum tabağımıza alarak kenarlarını salatalık dilimleri ve kırmızı biber dilimleri ile süsleyerek servis edelim. Pişen yumurtalı ekmeklerimizle birlikte hazırladığımız peynir toplarını servis edelim. Afiyet olsun!