GENEL

KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçlarını nereden öğrenebilirim?

Abone Ol

Öğrenciler KYK burs ve kredi sonuçları için gün sayıyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başvuruları 12-19 Ekim tarihleri arasında tamamlanan süreçte değerlendirme aşamasına geçildi. Ön lisans ve lisan eğitimi alan öğrenciler, eğitim, barınma, ulaşım vb. ihtiyaçları için burs başvurularına yoğun ilgi gösterdi. 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine yönelik ödenecek burs miktarı 2.000 TL’ye yükseltildi. Zamlı bursların belli olmasının ardından gözler GSB’den yapılacak “ KYK burs sonuçları açıklandı” duyurusuna çevrilmiş durumda. Başvuru sonuçları internet üzerinden erişime açılırken adaylara sonuçlar SMS, mail veya herhangi bir basılı yolla bildirilmeyecek. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle beraber sonuçları telefon, bilgisayar, tablet vb. araçlarla görüntüleyebilecek. KYK burs sonuçları ekranında adayları iki farklı alternatif sonuç bekliyor olacak. KYK burs sonuçları ekranında “ Burs Alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşanlar karşılıksız, “Kredi Alabilirsiniz” ekranıyla karşılaşanlar ise geri ödemeli kredi hakkı elde edecek. Peki KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK burs ve kredi sonucu nasıl ve nereden sorgulanır?

KYK burs başvuruları değerlendirmeye başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere üniversite eğitimleri boyunca burs desteği sağlanacak. Burs şartlarını sağlayan adayların 4 yıl boyunca ödemeleri gerçekleştirilecek. Eğitim, ulaşım ve barınma gibi ihtiyaçları için burs başvurusunda bulunan adaylar ise sonuçlara odaklanmış durumda. Burs başvuruları değerlendirmesi yapılırken üniversite öğrencisinin kendisinin ve ailesinin ekonomik durumu, mal varlığı, eğitim alınan şehir vb. faktörler dikkate alınacak. Şehit çocukları, Gazi çocukları, %40 ve üzerinde engeli bulunanlar, milli sporculara burslarda öncelik sağlanacak. Ayrıca öğrenci burs almaya başladıktan sonra başarısız olma, kurumdan ayrılma, eğitim kurumunun kapatılması gibi durumlarda burs ödemeleri kesilecek. Peki 2023-2024 KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonucu nereden ve nasıl sorgulanır? İşte, KYK burs sonucu sorgulama ekranı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları değerlendirme işlemleri henüz sona ermedi. Bu sebeple burs başvuru sonuçları açıklanmadı. Başvuru sonuçlarının en geç 15 Kasım tarihine kadar e-Devlet ekranı üzerinden açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir. Adaylar KYK burs başvuru sonuçlarını e-Devlet ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle birlikte sorgulayabilecek. Öğrencilerin iki farklı sonuç beklerken “Burs alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşanlar karşılıksız burs alabilirler. “KYK kredi alabilirsiniz” sonucuyla karşılaşan adaylar ise öğrenim kredisi alabilecek. KYK öğrenim kredisi çıkan adaylar için zorunluluk bulunmuyor. Adaylar taahhütname onayı yapmadığı durumlarda burs ve kredi hakkını kaybediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK burs sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler için taahhütname onayı takvimi paylaşılacak.

KYK burs ödemeleri öğrencinin T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılmaktadır. Burs ödemeleri her ayın başında 6-10’u arasında hesaplara yatırılır. KYK burs ödemeleri 12 ay üzerinden yapılmaktadır. Üniversitelerin tatil veya kapalı olduğu aylarda da burs ödemeleri yapılmaya devam eder. 2023-2024 eğitim öğretim yılında Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında burs ve kredi ödemeleri hesaplara geçecek

Üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında eğitim alan öğrencilerin burs ve öğrenim kredisi ödemeleri için başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden takip edilir. Hazırlık sınıfında burs alan öğrencilerin eğitimlerini tamamlayarak bir üst sınıfa geçmesi gerekir. Aksi takdirde burs ödemesi kesilir. Diğer kademelerde ise öğrencilerin 4.00 ortalama üzerinden 2.00 not ortalamasını tutturması gerekmektedir. 100’lük sistemde ise not ortalaması 53,33 ve üzeri olan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilmektedir. Not ortalaması puanların altında kalan ve hazırlık sınıfını geçemeyen adayların bursu öğrenim kredisine dönüşür.