GENEL

Karabüklü ünlüler...

Karabüklü ünlüleri sizler için bulduk ve haberimize taşıdık. Karabüklü ünlüler kimlerdir? Sanat camiasında Karabüklü vardır?

Abone Ol

Hakan Peker Sanat yaşamına Seyyal Taner ve Deniz Erkanat'ın dansçısı olarak başlayan Hakan Peker, 1981 yılında Türkiye Dans Yarışması'nda birinci oldu. TRT'nin eğlence programlarında ve çeşitli yurt içi ve yurt dışı konser organizasyonlarında yer aldı. Nisan 1989 tarihinde ilk albümü piyasaya çıktı. Bir Efsane ismini taşıyan albümle aynı ismi taşıyan çıkış şarkısı hit oldu.

Nihat Alptuğ Altınkaya Profesyonel sporculuk yapmış Türk manken, fotomodel ve oyuncudur. 2005 yılında Fear Factor programına katılıp ilk turda elenmiş olan Altınkaya, 2012 Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışma programının birincisi olmuştur. Ardından dizi hayatına kaldığı yerden devam etmiştir. Altınkaya, ilk, orta ve lise eğitimini Karabük’te almıştır. İki kız kardeşi vardır. Annesi banka memuresidir, babası ise demir çelik işiyle uğraşmıştır. Karabük Demir Çelik Lisesinde ve Ankara Emlak Bankası Spor Kulübünde iki sene profesyonel voleybol oynamıştır. On yedi yaşındayken sakatlandığı için voleybolu bırakmış, Ayvalık'ta bir gece kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra İstanbul'a taşındığında buradaki gece kulüplerinde çalışırken boks eğitimi almış, Fenerbahçe Boks Kulübünde yer almıştır. Yolda yürürken keşfedilmiş ve önce modellik sonra oyunculuk yapmaya başlamıştır. İstanbul’da yaşamaktadır. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Ankaralı Tugut Ankaralı Turgut olarak bilinen sanatçı aslen Karabüklü'dür. Ankaralı Turgut, asıl adıyla Turgut Karataş, Roman kökenli Yöresel Halk müziği ve Arabesk alt yapısına sahip eğlenceli tarzda müzik yapan müzisyen, söz yazarı ve oyuncudur.

İlker İnanoğlu Türk aktör ve yapımcıdır. İlker İnanoğlu, 20 Ağustos 1965 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Türkiye'de yaşanan terör eylemleri üzerine babası Cenevre'deki Léman Koleji'ne kaydettirdi. 1986 yılında Türkiye'ye gelen ve babasıyla çalışmaya başlayan İnanoğlu, Biricik Suden ile tanıştı ve aynı yıl onunla evlendi ama ilişkileri uzun sürmedi, 1988 yılında İlker İnanoğlu, Biricik'ten ayrıldı. Daha sonra ABD'de master yapmak için gittiği Los Angeles'ta Amerikalı eşi Chole'den bir oğlu oldu ve adını Berke koydular. Daha sonra çeşitli dizilerde rol aldı. 2006 yılında Yeşim Salkım ile evlendi ancak bu evlilik de uzun sürmedi ve İlker İnanoğlu, Yeşim Salkım'dan boşandı. En son Arka Sokaklar televizyon dizisinde yer aldı.

Ezgi Sertel Türk oyuncu ve sunucudur. Ezgi Sertel, 1 Ekim 1981'de Karabük'ün Safranbolu ilçesinde doğdu.[1] İstanbul Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2007 yılında Samanyolu TV'de yayımlanmaya başlayan Tek Türkiye dizisinde oynadığı Zeynep Öğretmen karakteriyle tanınmıştır. Daha sonra Tek Türkiye dizisinden ayrılmıştır. 2006 yılında yayına giren Yağmurdan Sonra adlı dizide Leyla öğretmen karakteriyle izleyici karşısına geçmiştir. Oyunculuğun yanı sıra sunuculuk da yapan Ezgi Sertel, Show TV'de yayınlanan Lezzet Haritası isimli programla Anadolu'da birçok şehri dolaşarak o şehrin yemeklerini ve kültürünü tanıtmıştır.[2] 7 Eylül 2020 tarihinde TRT 1 ekranlarında yayımlanmaya başlayan ve 2021 yılında sona eren Fazlası Zarar adlı yarışma programının sunuculuğunu yapmıştır. Ezgi Sertel, 22 Kasım 2021 ile 26 Kasım tarihleri arasında, Kanal D'de yayımlanan Gelinim Mutfakta adlı programın sunucusu olmuştur. Toplamda bir hafta boyunca programın sunuculuğunu yapmıştır. Oyuncu Ozan Çobanoğlu ile evlidir. Ozan Murat Çobanoğlu'nun gelinidir. Ocak 2020'de, erkek ikizleri Tibet ve Mert dünyaya geldiler.

İbrahim Adnan Saraçoğlu Türk kimyager, akademisyen ve biyoteknoloji ve mikrobiyoloji uzmanı, cumhurbaşkanlığı baş danışmanıdır. Kimya eğitimi aldıktan sonra 1982'de Avusturya Graz Teknik Üniversitesi'nde kimya dalında doktorasını yapıp daha sonra aynı üniversitede biyoteknoloji-mikrobiyoloji kürsüsünde asistan oldu. 1985-1986 yıllarında Çukurova Üniversitesi'nde çalışıp 1987 yılında doçent, 1994 yılında profesör oldu. Karl-Franzens Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve AVL Araştırma Merkezi'nde fizik ve medikal sensör bölümlerinde araştırmacı ve üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Viyana Teknik Üniversitesi'nde 1995-1999 yılları arasında profesör olarak çalışan Saraçoğlu, uluslararası alanda yayınlanmış pubmed' de 2 yayını ve patenti bulunuyor. Bitkilerin insan sağlığı üzerindeki çalışma ve araştırmalarını sürdüren Prof. Dr. Saraçoğlu, son yıllarda "phyto-biyokimya" ağırlıklı çalışıyor. Brokolinin prostatit ve iyi huylu prostat büyümesine, lavantanın hepatit B ve hepatit C'ye karşı etkilerini tüm dünyaya tanıttı. Bitkisel olarak önleyici ve koruyucu tedavi kavramını ve yöntemlerini geliştirerek bir ilke imza attı.

Selim Gürata Türk oyuncu, yönetmen ve sanat yönetmenidir. Darüşşafaka Lisesi ve TED Karabük Koleji'nde lise öğrenimini tamamlayan Selim Gürata, 1979-1982 yılları arasında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyolojik Oseonografi bölümünde okudu. 1982 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümündeki eğitimini 1986 yılında tamamladı. 1985 yılında Devlet Tiyatroları Ankara Çocuk ve Gençlik Tiyatrosunda oyuncu olarak göreve başladı. Assitej (Uluslararası Çocuk Oyuncuları Birliği), Unima (Uluslararası Kukla ve Gölge Oyuncuları Birliği) ve Tobav (Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı) üyesi olan sanatçının Geleneksel Türk Tiyatrosu ile ilgili çeşitli çalışmaları bulunmaktadır. Selim Gürata, 2007-2017 yıllarında Antalya Devlet Tiyatrosu sanat yönetmenliği ve müdürlüğü yaptı.

Volkan Akçaalan Oyunculuk Bölümü’nde eğitim alan Volkan Akçaalan Nevzat Ayaz Lisesi mezunudur. İstanbul Şişli’de dünyaya gelen yakışıklı oyuncu sanatçı Murat Dalkılıç‘ın kuzenidir. Binicilik, yüzme, futbol ve fitness ile ilgilenen Volkan Akçaalan aslen Karabük Safranbolu’ludur. 2015 yılında Fox Tv ekranlarında yayınlanan Şehrin Melekleri isimli dizide rol almıştır.

Türker İnanoğlu 1957 yılında Tatbikî Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken, yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına girdi. Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlere asistanlık yaptı. 1959 yılında Senden Ayrı Yaşayamam başlıklı filmle yönetmenliğe başladı. 1960 yılında Erler Film adıyla kendi film yapım şirketini kurdu. İnanoğlu, 1979 yılında Ulusal Video Film Anonim Şirketi unvanıyla bir şirket kurarak Türkiye’yi video ile tanıştırdı. Ulusal Video, Türkiye'de ilk kez video kaset dağıtımı başlattı ve bir çığır açtı. 1985 yılında Ulusal Radyo Televizyon Anonim Şirketi unvanıyla bir televizyon stüdyosu kurdu ve çok sayıda televizyon yapımına imzasını attı. 1987 yılında İcraatın İçinden başlıklı bir programile hem Türk siyasî tarihinde, hem de Türk televizyonculuğunda bir mihenk taşı oldu. Dönemin başbakanı Turgut Özal, aylık olarak yayınlanan bu televizyon programında bizzat ekrana çıktı ve kamuoyuna hükümetinin icraatını anlattı. 1994 yılında Türkiye'nin ilk özel televizyonlarından olan ATV'yi kurdu. Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Şişli'de Kent Sineması, Kavacık'ta Boğaziçi Sinemaları'nın da sahibidir. 2005 yılında İstanbul'un Maslak semtinde Türker İnanoğlu Maslak Show Center'ı (TİM) açtı.

Aslıhan Kapanşahin 2000 yılının Kasım ayında dünyaya gelmiştir. Aslen Karabük'lüdür ve Karabük doğumludur. Bir röportaj'da ailesinin Tekirdağ Çerkezköy'de yaşadığını belirtmiştir. Babası o çok küçük yaşta iken bir ajansa yazdırmıştır. Annesi, abisi ve ablasından her konuda büyük destek görmüştür. Ancak oyunculuk dünyasına girişinde ve gelişiminde özellikle Neşe Çakır'ın büyük bir rol üstlendiğini belirtmiştir. Ayrıca babası Şevket Kapanşahin'de bir dönem oyunculuk yapmış ve Samanyolu Tv'de Kalp Gözü dizisinde rol almıştır. Çocuk yaşta oyunculuğa başlayan Kapanşahin hala oyunculuğa devam etmektedir.

Onur Yüksel 1984 yılında dünyaya gelen Onur Yüksel aslen Karabük’lüdür. Boyu 1.88 cm, kilosu 86, burcu ise Balık’tır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Bir dönem profesyonel olarak basketbol oynamış ancak şanssızlıklar yakasını bırakmamıştır. 2016 senesinde Fenomen yarışması ile tanınmış, Kısmetse Olur yarışmasının ise 2. sezon adayları arasında yer almıştır. Her ne kadar yarışma döneminde Aycan Varış ile evlilik yoluna girmiş olsa da gelin adayı tarafından sorumsuz davranışlar sergilendiği gerekçesi ile bu ilişkiyi devam ettirmemiştir. Oryantal Didem ile bir dönem ilişki yaşayan Yüksel bir süre de Fatih Ürek'in asistanlığını yapmıştır.

Hakan Pişkin Oyuncu / Yönetmen. Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu. 1967 yılında Karabük'te doğdu. 9 Eylül Üniversitesi İktisat Bölümünden ayrılarak Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarında Müşfik Kenter'den eğitim almaya başladı. Mezun olduktan sonra bir yıl boyunca Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra gittiği Londra’da Meltem Cumbul, Güven Kıraç ve Zeyno Gönenç ile çalıştı. Türkiye'ye döndükten sonra Devrim Nas ile birlikte Tiyatro Ti'yi kurdu. Engin Cezzar - Gülriz Sururi tiyatrolarında oynadı. Ayrıca Pera Güzel Sanatlar Tiyatro Bölümü ve İstanbul Güzel Sanatlar Tiyatro Bölümü'nün kuruluşlarında yer aldı. 2000 yılında Ümit Kıvanç'ın yazdığı, Polonyalı Andrzej Sadowski'nin yönettiği "Bekleme Odası" adlı oyunu sahneledi ve Polonya Uluslararası Krakow Alternatif Tiyatro Festivali'ne katıldı. Şimdiye dek birçok projede yer alan Hakan Pişkin, günümüzde oyunculuk kariyerine devam etmektedir.

Merve Boluğur 16 Eylül 1987 tarihinde doğan Merve Boluğur aslen Karabüklü. İstanbul'da dünyaya gelen Merve Boluğur'un annesi Yugoslav göçmeni. Merve Boluğur'un babası ise İzmir'li. Merve Boluğur'un bir de erkek kardeşi var. Liseden mezun olduktan sonra bir ajansa kayıt olan Merve Boluğur ilk kez bir sinema filminde rol aldı. ‘Keloğlan Kara Prense Karşı’ filminde küçük bir rol oynadı. Merve Boluğur filmin galasında kendisini beyazperdede gördükten sonra, “Bu benim mesleğim olmalı” diyerek oyunculuğa karar verdi. Merve Boluğur Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Tiyatro Bölümü’nde bir süre oyunculuk eğitimi aldı. 2006-2007 yılları arasında, Feride Kaytan’ın yönettiği fantastik gençlik dizisi Acemi Cadı’da Ayşegül adlı başrol karakterini canlandırdı. Acemi Cadı sonrası Merve Boluğur, Türkan Şoray ve Cihan Ünal ile birlikte Aşk Yeniden dizinde rol aldı. Merve Boluğur genç yaşta kazandığı şöhretine Hoşçakal Güzin filmi ile devam etti. Kül ve Ateş dizi ile dizilere devam eden Merve Boluğur Küçük Sırlar isimli dizide de Ayşegül karakterini canlandırdı.