GENEL

Hava Durumu ve Meteorolojik Görünüm!

Türkiye genelinde hava durumu raporu: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışlı bir hava öngörülüyor.

Abone Ol

Meteorolojik Durum ve Hava Tahmini Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemiz genelinde hava durumu oldukça değişken. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde yağışlı bir tablo öngörülüyor. Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyı, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğu ilçelerinde ise yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı açısından, güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalma yaşanacak. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde ise güney ve güneydoğu yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Uyarılar ve Önlemler Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların kuvvetli olması beklenen bölgelerde (Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyı, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğu ilçeleri), olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelere Göre Hava Durumu Marmara Bölgesi: Edirne: Parçalı ve çok bulutlu. İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu yakası ile zamanla il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Kocaeli: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Tekirdağ: Parçalı ve çok bulutlu.

Ege Bölgesi: Afyonkarahisar: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Denizli: Parçalı ve çok bulutlu. İzmir: Parçalı ve çok bulutlu. Muğla: Parçalı ve çok bulutlu.

Akdeniz Bölgesi: Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Antalya: Parçalı ve çok bulutlu. Isparta: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Mersin: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

İç Anadolu Bölgesi: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Eskişehir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Kayseri: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Konya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Batı Karadeniz Bölgesi: Bolu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı. Kastamonu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere kıyıları yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı. Sinop: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu. Zonguldak: Çok bulutlu, yükseklerinde yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmurlu.

Doğu Karadeniz Bölgesi: Rize: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu. Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu. Tokat: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu.

Bölgelere Göre Hava Durumu Marmara Bölgesi: Edirne: Parçalı ve çok bulutlu. İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu yakası ile zamanla il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Kocaeli: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Tekirdağ: Parçalı ve çok bulutlu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı. Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı. Mardin: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı. Şanlıurfa: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı.

Denizlerde Hava Durumu Akdeniz ile Ege açıklarında fırtına; Orta Karadeniz ve Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Karadeniz: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu. Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, doğusu batı ve güneybatıdan 7; Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5, batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde. Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Orta Karadeniz 3,0 m. Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf. Marmara: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu. Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde. Dalga: 0,5 ila 1,5 m. Görüş: İyi, yağış anında orta. Ege: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, açıkları ile sabah saatlerinde kuzeyi sağanak yağışlı. Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, açıkları kuzeybatıdan 5 ila 7, sabah 8; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 4 ila 6, güneyi kuzeybatıdan 7 kuvvetinde. Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 3,0 m. Görüş: İyi, yağış anında orta. Akdeniz: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı. Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7, Antalya Körfezi 8; Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, gece saatlerinde batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde. Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,5 m. Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf. Van Gölü: Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde. Dalga: 0,25 ila 0,75 m. Görüş: İyi, yağış anında orta.