GENEL

Emekliye ek zam ne zaman açıklanacak?

Ülkemizde milyonlarca emeklinin gözü kulağı, emekli maaşlarına yapılacak ek zam düzenlemesinde... Emekliye ek zam ne zaman açıklanacak?

Abone Ol

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yapmış olduğu açıklamada, emekli maaşlarına yönelik çalışmaların henüz tamamlanmadığını belirtti. Güler, etki analizlerinin raporlarının henüz tamamlanmadığını ve bu nedenle net bir tarih veremediklerini ifade etti. Ancak hafta başında çalışmaların netleşebileceğini ve açıklamaların yapılacağını belirtti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN AÇIKLANIR? Emekliler için merak edilen bir diğer konu ise en düşük emekli aylığının ne kadar olacağı. Bu konuda yapılan değerlendirmelere göre, en düşük emekli aylığının 12 bin ile 13 bin lira aralığında belirleneceği öngörülüyor. Ancak bu rakamın kesinleşmesi, bütçe dengesi çerçevesinde yapılacak çalışmalar sonucunda netlik kazanacak.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN KESİNLEŞECEK? Emekli maaşlarına yönelik düzenleme süreci, AK Parti kurmaylarının çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlamasıyla şekillenecek. İlk olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sunulacak olan düzenleme, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından, emekli maaşlarının artırılmasını sağlayacak teklif Meclis'e sunulacak ve karara bağlanacak.