GENEL

Düzceli ünlüler...

Düzceli ünlüleri sizler için bulduk ve haberimize taşıdık. Düzceli ünlüler kimlerdir? Sanat camiasında Düzceli vardır?

Abone Ol

İlayda Akdoğan Aslen Düzceli olan Akdoğan 21 Temmuz 1998 tarihinde İstanbul'da doğdu. Kariyerine 2004 yılında altı yaşında En İyi Arkadaşım adlı bir çocuk şovunda yer alarak başladı ve "Seda" karakterini canlandırdı. 2005 yılında Afacanlar Kampı dizisinde yer aldı. 2007 yılında FOX'ta yayımlanmaya başlayan Bez Bebek dizisinde rol aldı ve "Gülay" karakterini canlandırdı. Aynı yıl Star TV'de yayımlanan Sevgili Dünürüm dizisinde rol aldı. 2015 yılında sinemaya ilk kez Mustang filmiyle çıktı ve "Sonay" karakterini canlandırdı. 2016 yılında iki dizide yer aldı. İlk olarak Oyunbozan dizisinde rol aldı ve "Eylül" karakterini canlandırdı. İkinci olarak FOX'ta yayımlanan Umuda Kelepçe Vurulmaz dizisinde başrol oynadı ve "Elif" karakterini canlandırdı. 2017 yılında yayımlanan Dolunay adlı yaz dizisi ile çıkış yaptı ve yaramaz ve asi bir kız olan "Asuman" karakterini canlandırdı. Gösterinin başrollerinde Can Yaman ve Özge Gürel rol aldı. 2020 yılında Masallardan Geriye Kalan filminde "Hece" karakteriyle ilk başrolünü oynadı.

Çiğdem Batur 13 Temmuz 1982 yılında Düzce'de Çerkes kökenli bir ailenin kızı olarak doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olan Çiğdem Batur, 2000-2004 yılları arasında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi - Grup Mimus Tiyatro Topluluğunda oyunculuk yaparak sanat hayatına başladı. Başkent İletişim anlatım iletişim kursu, diksiyon, spikerlik, sunuculuk eğitimi, Sanat Akademi - tiyatro ve oyunculuk eğitimi, Başkent İletişim anlatım iletişim kursu, seslendirme eğitimleri aldı. 2004 yılında ART televizyonunda "Alışveriş Çantası" adlı bir programın sunuculuğunu yapan sanatçı, TRT'de çeşitli programlarda sunuculuk, oyunculuk, program ve yönetmen asistanlıkları görevlerinde bulundu. Bir kısa film deneyimi olan Batur, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Sanatçı aynı zamanda seslendirme çalışmaları yapmaktadır.

Hande Sarıoğlu 19 Eylül 1988 tarihinde Düzce’nin Akçakoca ilçesinde doğdu. Üniversite eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. 2008-2010 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Aşk-ı Memnu dizisinde düğün organizatörü rolünde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2010 yılında Star TV'de yayımlanan ve Mehmet Ali Erbil'in sunduğu Çarkıfelek programında yer aldı. 2011'de Pasaport adındaki yarışma programında Ümit Erdim ile birlikte sunuculuk yaptı. Daha sonra FOX’ta yayımlanan Kaç Para Kaç programının sunuculuğunu yaptı. Şubat 2016'da TV8'de yayımlanmaya başlayan Böyle Çok Daha Güzelsin programında Alp Kavasoğlu ve Sema Çelebi ile birlikte jüri üyesi olarak yer aldı. 2017 yılında Ağustos ayından itibaren Tivibu Spor'da çalışmaya başlayan Sarıoğlu, 13 Mayıs 2019 tarihinden itibaren Habertürk TV'de çalışmaya başladı. Emin Çağlar ve Fatih Altaylı'nın yorumculuk yaptığı Spor Saati programını sundu. 2 Aralık 2019'daki programda Altaylı ile tartıştıktan sonra programın sunuculuğunu bıraktı. Habertürk TV'de spor haberlerini sunan Sarıoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video nedeniyle işine son verildiğini açıkladı.

Baki Çiftçi Düzce doğumlu Baki, Çiftçi, 7 Aralık 1988 yılında dünyaya geldi. Lisans eğitimini Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Bölümünde tamamlayan Çiftçi, mezuniyetinin ardından tiyatro eğitimleri aldı. Ayrıca Oyuncu Baki Çiftçi, Craft Oyunculuk Atölyesi ve Actedcity Oyunculuk Stüdyosunda oyunculuk eğitimleri almıştır. Baki Çiftçi, 1.88 cm boyunda ve 84 kilo ağırlığındadır. Çiftçi, Alija (Hasan Biber, 2018), Erkenci Kuş (Konuk Oyuncu, 2018), Muhteşem Yüzyıl: Kösem (Ekber Çavuş, 2015), Şeref Meselesi (Ender, 2014), Beni Affet (Ateş-Toprak) 2014), Mor Ufuklar Mor Ufuklar (Hayati, 2017) gibi yapımlarda yer aldı.

Cem Gelinoğlu 20 Temmuz 1983 yılında Düzce'de dünyaya gelmiştir. Ortaokul ve lise hayatını Düzce'de geçiren Cem Gelinoğlu, popüler telefon uygulamaları olan Vine ve Instagram ile kısa sürede birçok takipçi edinmiştir. Daha sonra Ali Kundilli filminin senaryosunu yazmış ve filmde başrol oynamıştır. Büyük beğeni toplayan yapımın devam filmi olan Ali Kundilli 2'nin senaristliğini ve başrolünü yine kendisi üstlenmiştir. 25 Ağustos 2017'de vizyona giren Şansımı Seveyim isimli filmde başrol oynamıştır. 24 Mayıs 2019'da vizyona giren Aykut Enişte isimli filmin Giray Altınok'la birlikte senaristliğini yapıp ayrıca başrolü olan "Aykut" karakterini üstlenmiştir ve film beğeni toplamıştır. 2020 yılında ise serinin devam filmi olan ve yine senaristliğini üstlendiği Aykut Enişte 2 filminin çekimleri gerçekleştirilmiş olup film 3 Aralık 2021 tarihinde vizyona girmiştir.

Cengiz Nezir Aslen Düzceli olan ve Düzce'de doğan oyuncu. 1970'li yılların Hababam Sınıfı serisinde Bozum Cahit karakterini oynadı. Yıllar sonra Hababam Sınıfı Merhaba aldı filmde de oynamıştır.

Feyyaz Yiğit 1988 yılında Düzce'de dünyaya gelmiştir. Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinin Resim Bölümünde okudu. Ardından Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümüne girdi. Üniversite sonrası reklam ajansında çalışmaya başladı. O dönem çalıştığı reklam ajansında yaptığı işler sayesinde Okan Bayülgen'le tanışan ve Bayülgen'in o dönemki programı olan Disko Kralı'nın içeriklerini yapan ekibe dâhil oldu, bir süre sonra programın müzik grubunda gitar çalmaya başladı. 2012 yılında Mynet.com'un özel video servisi olan Sebastiyan.com'da, Türkiye'de yayımlanan ilk profesyonel web dizisi olan ve Yiğit'in başrolünde olduğu Feyyaz adlı dizi yayımlandı. 8 bölümü bulunan dizi, yayınlandığı dönemde platformda en çok izlenen yapım oldu. Senarist ekibi içinde yer aldığı iki filmde rol alan Feyyaz Yiğit, 2018 yılında düzenlenen 23. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde, Ölümlü Dünya filmindeki rolüyle Komedi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü. 2021 yılı başından bu yana, Aziz Kedi ile birlikte kaleme aldığı, yapımcılığını ve başrolünü üstelendiği Gibi isimli internet dizisinde yer almaktadır. Dizi, Acun Ilıcalı'nın dijital içerik platformu olan Exxen'de yayımlanmaktadır.

Gökhan Tevek 1989 yılında Düzce’de dünyaya gelen Gökhan Tevek, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü Açıköğretim bölümünü tamamlamıştır. Ayrıca Adana Çukurova Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu mezunudur. Çocuk sesi kullanarak anlattığı fıkralar ve komik hikayeler ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Çok yakın iki arkadaşının sürekli kendisine gelip Gökhan bizi çekermisin? aklımıza bir fikir geldi demelerinden sıkılmış. En sonunda bende çekeceğim diyerek Vine’in bittiği dönemlerde sosyal medyaya giriş yapmış, ardından İnstagram’a geçerek hergün stabil olarak videolar çekmiş ve yüklemiştir. Bir karakter oluşturmuş ve Türk Efsanesi adı altında hikayeler anlatmaya başlamıştır. Ardından Ejderya hikayesi ile bir anda patladı gitti diyebiliriz. İlerleyen dönemde tiyatro ile ilgili eğitim almak ve oyuncu olmak istediğini belirtmiştir. Günümüzde yaşantısını İstanbul’da sürdüren ünlü isim genellik insanlar tarafından Ejderya kelimesi ile hatırlanmaktadır.

Kanbolat Görkem Arslan Görkem Kanbolat Arslan, 4 Kasım 1980 tarihinde Düzce'de doğdu. Eğitimini Düzce’de tamamlayan Görkem Kanbolat Arslan, Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü okudu. Televizyon ekranlarına ilk 2004 yılında yayınlanan Çemberimde Gül Oya dizisinde Korkut rolüyle izleyicinin karşısına çıkan Görkem Kanbolat Arslan, Hatırla Sevgili isimli dizisinde Mahir Çaya rolünü üstlendi. Poyraz Karayel dizisinde de oynayan Görkem Kanbolat Arslan, bu yapımda Sefer karekterini canlandırdı. Arslan, Destan (Saltuk, atv, Bozdağ Film, 2021), Kuruluş Osman (Savcı Bey - Osman Bey'in ağabeyi, atv, Bozdağ Film, 2020, 2. Sezon), Bir Deli Rüzgar (Reşat Batur, Fox, 2018), Servet, Hayat Bazen Tatlıdır, Poyraz Karayel gibi dizilerde yer almıştır.

Numan Çakır Sinema ve dizi film oyuncusudur. 1970, Düzce doğumludur Boyu 1.88 m, 85 kilodur. Numan Çakır, oyunculuğa 2000 yılında rol aldığı Üvey Baba dizisiyle başladı. Toprak, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kızlarım İçin, Şevkat Yerimdar, Arkadaşlar İyidir, Aliye, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Poyraz Karayel, Benim Adım Gültepe, Sırça Köşk, Arka Sokaklar, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Arıza, Yazgı gibi birçok sinema filmi, tv filmi ve tv dizisinde oynadı. Yeni projelerde yer almayı sürdürmektedir.

Mehmet Usta Aslen Düzceli olan Usta henüz yeni doğmuşken ailesi, uzunca bir zaman önce babasının ve amcalarının iş kurduğu İstanbul'a taşındı. Doğum yeri İstanbul olmasa da ilk yaşına İstanbul'da girdi ve burada büyüdü. İlkokulu Aksaray Mahmudiye İlkokulunda, orta okul ve liseyi İstanbul Davutpaşa Lisesinde okudu. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde tamamlayıp, Üniversite eğitiminden sonra master eğitimini de tamamlamaya karar veren Mehmet Usta, masterini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyoloji ve Antropoloji Anabilim dalında, Sanat Sosyolojisi alanında "Modernlik ve Modernleşme Ekseninde Geleneksel Türk Tiyatrosu" teziyle tamamladı. Fakülte yıllarına kadar Uzakdoğu Savunma Sanatları ile ilgilendi. Edebiyat, felsefe, tarih ve teoloji hep ilgi alanları olmayı sürdürdü ve tabii ki olmazsa olmaz tiyatro eserlerini de buna dahil etmiştir. Birçok sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır. Ekmek Teknesi adlı dizisindeki "Ölü" karakteri ile FOX'ta yayımlanan “Bez Bebek” adlı dizideki “Şoker” karakteriyle tanındı. TRT 1'de yayımlanan "Leyla ile Mecnun" adlı dizide "Kamil" karakterini canlandırdı. FOX'ta yayımlanan "Dedemin Dolabı" adlı dizide "Gomodor" karakterini canlandırdı. Bir Yusuf Masalı adlı dizide "Aşçı İkram" karakterini canlandırmıştır. 2021 yılında TRT 1'de yayımlanmaya başlayan Teşkilat dizisinde Zayed Fadi karakterine hayat vermiştir.

Ahmet Yenilmez Aslen Düzceli olan oyuncu 1966'da Ordu'da doğmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme bölümünü bitirmiştir. Üniversite yıllarında tiyatroyla ilgilenmeye başlayan Ahmet Yenilmez birçok oyunda rol aldı. Deli Yürek, Ekmek Teknesi, Acı Hayat, Kurtlar Vadisi Pusu gibi dizilerde rol aldı. Ankara'da bulunan Ahmet Yenilmez, Sanat Merkezi'nin kurucusudur.

Nurullah Çelebi Nurullah Çelebi 1965 yılında Düzce'de dünyaya gelmiş Türk sinema oyuncusudur. Recep İvedik film serisinin 4, 5, 6 ve 7. filmlerinde canlandırdığı Nurullah Sağlam karakteri ile bilinir.

Gökhan Süzen 12 Temmuz 1987, Düzce'de dünyaya gelmiş, Türk millî sol bektir. 2. Lig ekiplerinden Denizlispor'da forma giymektedir. Galatasaray'ın yetenek gözlemcilerının dikkatini cekerek 15 yaşında Galatasaray'ın altyapısına geçti. Burada Arda'lı, Aydın'lı, Uğur'lu, Cafercan'lı dikkat çeken 87'li jenerasyonun vazgeçilmezlerinden olup Galatasaray PAF takımın teknik direktörlüğünü yapan Abdullah Avcı ile tanıştı. İlk senesi süper genç ve iki senesi PAF olmak üzere üç sene Galatasaray takımında oynadıktan sonra 2006-07 sezonu için eski hocası Abdullah Avcı tarafından çalıştırılan İstanbul BBSK'ye transfer oldu.

Serdar Özkan Ocak 1987, Düzce'de dünyaya gelmiş, sağ kanat pozisyonunda görev yapan Türk millî futbolcudur. Serdar Özkan'a futbola 12 yaşında lisanslı olarak Beşiktaş'ta başladı. 2002-03 sezonunun ikinci yarısında Beşiktaş A2'de oynarken, dönemin teknik direktörü Mircea Lucescu tarafından A takıma çağrıldı. 2002'de profesyonel sözleşme imzaladı. Böylece profesyonellikle tanışan Serdar, henüz 16 yaşındayken takımının UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosunda da yer aldı. Beşiktaş forması ile ilk maçı 17 Aralık 2003'te Kocaelispor ile oynanan Türkiye Kupası maçı oldu. 65. dakikada Tümer Metin'in yerine girdi. 3 gün sonra Çaykur Rizespor ile oynanan maç ise ilk lig maçı oldu. 66. dakikada Emre Aşık'ın yerine girdi. 2004-05 sezonunu genel olarak yedek geçirdi. Göztepe ile oynanan kupa maçında ilk kez ilk 11'de forma giydi. Devre arasında İstanbulspor'a kiralık veridi fakat Serdar burada hiç maç oynamadı.