GENEL

Dünya üzerinde bugüne kadar çekilen en hüzünlü 15 fotoğraf ve hikayesi

Dünya üzerinde Türkiye dahil birçok farklı ülkede çekilmiş birbirinden farklı 15 hüzünlü fotoğraf ve hikayelerini derledik.

Abone Ol

1. Mesut Hançer, 6 Şubat 2023 depreminde enkaz altında kalan kızı Irmak Leyla Hançer’in (16) elini tutarken çekilen fotoğrafla hafızalara kazınmıştı. "Ellerini öptüm ama hiçbir çare bulamadık" sözleri ise yürekleri dağlamıştı.

2. 1993'te Sudan'da açlıktan ölmek üzere olan bir çocuğu takip eden akbabanın fotoğrafını çeken Kevin Carter, 1994'te Pulitzer kazandı ve aynı yıl intihar etti. Notunda, "Açlıktan ölen ya da yaralananlarla ilgili canlı anılar aklımdan çıkmıyor... çocuklar..." yazdı.

3. Bir itfaiyeci, 2009 yılında Avustralya'nın Victoria kentindeki yıkıcı Kara Cumartesi orman yangınları sırasında bir koalaya su veriyor.

4. Babasının cenazesinde dudağı titreyen 8 yaşındaki çocuğa katlanmış bir bayrak veriliyor.

5. 1994 yılında Çeçenistan'da terk edilmiş bir piyano çalan bir Rus askeri.

6. Hedef talimi için kullanılan sahte bir geyiğin yanında kıvrılmış bir geyik yavrusu.

7. Ölen sahibinin hastane yatağının yanında oturan köpek.

8. 23 yaşındaki muhasebeci Evelyn McHale'in cesedi, 1947'de Empire State Binası'ndan ölüme atladıktan dakikalar sonra buruşmuş bir limuzinin üzerinde huzur içinde dinleniyor. Fotoğraf, "en güzel intihar" olarak adlandırıldı.

9. Ruandalı bir çocuğun ölüm kampından kurtarıldıktan sonraki yaralı fotoğrafı.

10. Bu resim, yanan bir rüzgar türbininin tepesinde mahsur kalan iki mühendisin hikayesini anlatıyor. Burada son kez birbirlerine sarılıyorlar; biri atladı, biri yandı.

11. Suriye'de bölgeyi sarsan depremden 17 saat sonra 7 yaşındaki bu kız çocuğu, onu korumak için eliyle küçük kardeşinin başını örtmüş halde enkaz altında bulundu. Her ikisi de güvenli bir şekilde dışarı çıktı.

12. Bu fotoğraf 2015 yılında bir sağlık görevlisi tarafından hastanenin dışında çekildi. 19 yaşındaki bir hastayı kaybettikten sonra ağlamak için dışarı çıkan bir acil servis doktorunu gösteriyor. Dakikalar sonra doktor, çalışmaya devam etmek için başını dik tutarak içeri girdi.

13. Kyal Sin, Myanmar'da orduya karşı düzenlenen protestoda 35 kişiyle birlikte öldürüldü. Gömleğinde "Her şey yoluna girecek" yazıyor.

14. Er Kevin Elliot Afganistan'da savaşırken öldürüldü. Arkadaşı Barry ve o, içlerinden biri ölürse diğerlerinin cenazesinde parlak yeşil bir elbise giyeceklerine dair söz verdiler. Barry bu sözüne sadık kaldı.

15. Anne Frank'ın babası Otto, Nazilerden saklandıkları tavan arasını yeniden ziyaret ediyor. Hayatta kalan tek aile üyesiydi (1960).