GENEL

CHP'nin Zonguldak Belediyesi için aday adayları!

2024 belediye ve muhtarlık seçimlerine tüm hızıyla devam ediliyor. Siyasi partilerin adayları birer birer aday adaylığı için başvurularını yapmaya başladı. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye başkan aday adayları:

Abone Ol

Atınç Kayınova, Tıp Doktoru, Halk Sağlığı Bilim Uzmanı olan Atınç Kayınova, CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve grup başkanvekilliği yapıyor.

FIRAT BİRKAN Aslen Zonguldaklı olan Fırat Birkan Ankara'da doğmuş ve eğitim hayatını liseye kadar orda devam ettirmiştir. Sonrasında 9 Eylül Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Birkan bir dönem CHP’de görev alarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İl Başkan Yardımcılığı yapan ve TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak eski temsilcisi mimardır.

HARUN AKIN 1988 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları'na katılarak siyasi hayatına başlayan Akın, 1995 yılında CHP Zonguldak İl Başkanı oldu. 2002-2007 yılları arasında 22. dönem milletvekili olarak mecliste görev aldı. Milletvekilliği döneminde TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyeliği de yaptı. 16 Kasım 2014'te yapılan seçimlerde ikinci kez CHP Zonguldak İl Başkanı seçildi. Yaklaşık bir aylık görev süresinin ardından Aralık 2014'te görevinden istifa etti. 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu.

İSMAİL EŞREF İsmail Eşref Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olarak belediye başkanlığı yapmıştır. Eşref, Zonguldak'ta 1999-2004 ve 2009-2011 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yaptı.

TAHSİN ERDEM 15.06.1964 Zonguldak doğumlu evli ve iki çocuk babası olan Tahsin Erdem ilk, orta ve lise öğrenimimi Zonguldak'ta tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İMYO İktisadi ve İdari Programlar Muhasebe bölümünden 1985 yılında mezun oldu. 30 yıldır Mali Müşavirlik mesleğini icra ettirdi. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda bir dönem oda sekreterliği, bir dönem de 2. baskanlık görevinde bulundu.1997-1998 yılları arasında Demokratik Sol Parti Merkez İlçe Başkanlığı ve kısa bir süre Yeni Türkiye Partisi Merkez İlçe başkanlığı görevinde bulundu. 31 mart 2014 yılındaki yerel seçimle #CumhuriyetHalkPartisi Belediye Meclisi Üyeliğine aday oldu. 4.5 yıldır da bu görevi devam ettirdi. Grup Başkan Vekilliği, Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı, Encümen Üyeliği, Denetim Komisyonu Üyeliği ,İmar Komisyon Üyeliği ve 1.Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

TURGUT AYDIN Turgut Aydın eğitim hayatının bir kısmını İstanbul'da geçirmiş ve Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra makine mühendisliğini bitirmiştir. Ayrıca iktisatçı olan Aydın Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda mühendis olarak çalışmıştır. TTK'dan emekli olan Aydın memleketi Zonguldak'ta yaşıyor.

ZEKİ GÜNALP Zeki Günalp, 1979-1980 yılında bu yana diş hekimi olarak görev yapmaktadır. Mesleğe ilk olarak Zonguldak'ta başlayan Günalp İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi mezunudur. 1983 yılından beri serbest diş hekimliği yapmaktadır. Bir dönem Demokrat Sol Parti il başkanlığı da yapan Günalp Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı da oldu. Aybüke Ünal