GENEL

Burs için nerelere başvurulabilir?

Üniversite öğrencilerinin sınav heyecanı yerini üniversite yerleşmelerine bırakmıştı. Şimdilerde ise enflasyonla mücadele eden öğrenciler yurt ve burs derdine düştü. Üniversiteye yeni başlayacak ve üniversiteye devam eden öğrenciler için "Nerelere burs başvurusu yapılır?" bu sorunun cevabını sizler için yazımızda derledik.

Abone Ol

İlk Sen Ol Derneği, 2023,2024 eğitim öğretim yılında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine karşılıksız burs ile devam edecektir. Başvuru Koşulları: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Ekonomik olarak bursa ihtiyacı olan, 3.00 ve üzeri not ortalamasına sahip, Lisans, Yüksek lisans, Doktora öğrencisi olan, Üniversitelerin Sosyal Bilimler alanında eğitim gören

Lises Vakfı 2023-2024 eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. Başvuru Koşulları: Vakfın kurulu olduğu Uluslararası 118-E Lions Yönetim Çevresi Federasyonu sınırları içinde bulunan bir ilde üniversite okuyor olunması (İSTANBUL, ÇORLU, TEKİRDAĞ, EDİRNE) Devlet üniversitesinde ya da Vakıf Üniversitesinde %100 burslu okunuyor olunması Üniversite başarı ortalamasının 2.5 ve üzeri olması

Sütaş Eğitime Destek Bursları, üniversitelerde lisans düzeyde öğrenim gören başarılı ve maddi imkânları yetersiz öğrencilere karşılıksız burs verilmektedir. Gelir getiren düzenli bir işte çalışmamak, Maddi imkanları yetersiz olmak, Başka kaynaklardan burs almıyor olmak (Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan öğrenim kredisi ve eğitim bursları hariç), 23 yaşından büyük olmamak, Yabancı öğrencilerde Türkçe okuyup yazabilmek, Toplumsal değerler ve etik ilkelere uygun davranış sahibi olmak. Ara sınıftan başvuruluyor ise not ortalamasının 100 üzerinden en az 65 veya 4,0 üzerinden en az 2,5 olması ve geride başarısız ders bırakmadan bir üst sınıfa geçilmiş olması gerekmektedir. Üstün Başarı Bursu; YKS Türkiye Genel sıralamasında ilk 15.000’e giren öğrenciler arasından burs kriterlerine uygun olan adaylara, belirlenen kontenjana göre verilir. Ara sınıftan başvuru yapılıyor ise not ortalamasının 100 üzerinden 75 veya 4,0 üzerinden 3,5 olması ve geride ders bırakmadan bir üst sınıfa geçmiş olması gerekmektedir.

DOKAY Filo Ve Araç Kiralama, 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında Devlet üniversitelerinde okuyan üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. Burs Başvuru Koşulları: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, devlet üniversitesinde okuması, 25 yaşından küçük olması, Başka bir kamu kurumu veya özel kurumdan burs almaması, Genel not ortalamasının 4’lü sistemde en az 2,50 (diğer not sistemlerinde bu orana denk gelen) olması, Not ortalaması uygun olan adayların ise 3’ten fazla başarısız dersi bulunmaması gerekmektedir. Hazırlık sınıfına veya doğrudan 1. sınıfa başlayan öğrenciler için başlangıç aşamasında not ortalaması aranmayacaktır. Hazırlık sınıfından 1. Sınıfa geçen öğrencilerin bu durumu okullarından alınacak resmî belge ile ibraz etmeleri gerekmektedir.

Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV), 2023-2024 eğitim öğretim yılında başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir. Başvuru Koşulları: Kamu haklarından yasaklı olmamak, T.C. vatandaşı olmak, Türkiye’de ikamet ediyor olmak Doğal afet, kaza gibi çeşitli nedenlerle mağdur duruma düşen ve bu durumlarını belirleyen öğrenciler burstan öncelikle yararlandırılır. Aylık nakit ödeme şeklinde başka bir burs desteği almıyor olmak,( KYK Hariç) Aynı aileden DASEV Burs Programı’na devam eden başka bir öğrencinin olmaması Başvurularda puanların eşit olması halinde kız çocuklarına öncelik tanınır. Başvuru Kriterleri: Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak, eşit puan alanlarda öncelik verilir. Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,0 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. Zorunlu olmamak kaydıyla, “ vakıf gönüllülüğü” taahhüdünde bulunan öğrencilere öncelik verilebilir. Vakıf ve özel üniversiteler ve Açık Öğretim hariç olmak üzere, milli eğitime bağlı üniversite, akademi ya da yüksek okulların 2, 4, 6 yıllık eğitim veren bölümlerini kazanmış olmak (derece alanlar önceliklidir), okuyor olmak,

Türk Eğitim Vakfı, Yurt içinde Atatürk İlkelerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine TEV Eğitim Bursu vermektedir. T.C. vatandaşı olmak, Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, Başka bir kamu kurumundan veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan ve geri ödemeli olan öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.) Öğrenimine yeni başlayanlar için: Başarı kriteri her yıl Eylül ayında ilan edilmektedir. Ara sınıflar için :Genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 2,50 olmak, (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65 olmak). Genel ortalamanın 2,50 olması durumunda en fazla 1 başarısız ders olabilir. Hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen öğrenciler için: başarılı olarak geçmiş olmak. DGS ile yerleşen öğrenciler için: İki yıllık mezuniyet ortalamalarının en az 2,80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir. İkinci öğretim öğrencileri için: İkinci sınıfa geçmiş olmaları ve genel ortalamalarının en az 2,80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.

Aydın Doğan Vakfı, Atatürk İlkeleri'ne bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine burs vermektir. T.C. vatandaşı olmak, Devlet Üniversitelerinde lisans seviyesinde eğitim alan kız öğrenci olmak, Tıp, Mühendislik ve Hukuk Fakültelerinde öğrenci olmak, Üniversite yerleştirme sınav sonucuna göre yerleştirildiği alanda başarı sıralamasında, ilk 15.000 lik sıralamanın içinde olmak Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumundan karşılıklı olan öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.) Başvuru tarihinde 23 yaşını doldurmamış olmak, Ara sınıflar için : Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak ve 3 taneden fazla başarısız dersi bulunmamak, Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrenciler için; başarılı olarak geçmiş olmak.

Dorçe A.Ş. maddi imkanı kısıtlı öğrencilerin öğrenimlerine devam edebilmeleri için sağladığı destek bursunu bu yılda lisans ve önlisans öğrencilerine vereceği karşılıksız burs ile devam edecektir. Yurt içindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olunması, Bir başka kuruluştan burs almıyor olması, (kredi ve yurtlar kurumundan alınan öğrenim kredisi ve engelli öğrencilere verilen burslar hariç), Öğrencinin üst düzey başarı göstermesi ve başarılı bir öğrenim süreci içinde yer alıp, not ortalamasının 4’lük sistemde 4 üzerinden en az 3 olması ve 100’lük sistemde 100 üzerinden en az 77 olması, Ara sınıfta okuyan öğrencilerin başvurmaları halinde, bir önceki eğitim dönemindeki 2 dönem not ortalamasının, 4 üzerinden 2,50 ve 100’lük sistemde 65 olması ve öğrencilerin hiçbir dersten kalmamış olmaları, Ailede en fazla kazanan kişinin yıllık brüt gelirini maaş, ikramiye ve prim dâhil (mesai hariç) ibraz edebileceği bir belgesinin olması, Burstan yararlanabilmek için yurt içi ve yurt dışındaki eğitim kurumlarında örgün öğretim gören öğrenci statüsünde kayıtlı olmak gerekmektedir.

Nef Vakfı, 2023,2024 eğitim öğretim yılında 6 Şubat deprem afetinden etkilenmiş Ön lisans ve Lisans öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. Başvuru Koşulları: T.C. Vatandaşı olmak 6 Şubat 2023 tarihinden önce depremden etkilenen 10 ilden birinde ikamet ediyor olmak (Öğrenci yada anne-baba ikametgahının deprem öncesi deprem illerinde olması gerekmektedir.) Depremde ebeveyn kaybı yaşamış adayların önceliği bulunmaktadır. (Anne-Baba-Kardeş) yada; deprem öncesi ikamet edilen evin deprem sonrası ağır hasarlı yada yıkılmış statüsünde olması Ülkemizde bulunan devlet üniversitelerinin ön lisans ve lisans bölümlerinde okuyor olmak 2023 yılı Nef Vakfı yüksek öğrenim burs başvuruları afetten etkilenmiş öğrencilere yönelik olduğu için başarı şartı aranmamaktadır. 2023 yılı Nef Vakfı yüksek öğrenim burs başvuruları afetten etkilenmiş öğrencilere yönelik olduğu için KYK bursu ve başka kurum yada kuruluştan burs almak engel oluşturmamaktadır.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı üniversitelerde yüksek lisans, lisans, yüksekokul, meslek yüksekokulunda ve Anadolu Meslek, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine tamamen karşılıksız burs vermektedir. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, üniversitelerde yüksek lisans, lisans, yüksekokul ve meslek yüksekokulunda (Üniversitelerin, İşletme, İşletme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, İktisat, Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Veterinerlik, Su Ürünleri bölümleri) okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, Vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği kapsamında tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Diğer şartlar şunlardır: • T.C. Vatandaşı olmak, • Burs almayı gerektirecek maddi desteğe ihtiyaç duyuyor olmak, • Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak, • Hiçbir resmi, özel kurum ve kuruluştan burs veya herhangi bir şekilde maddi yardım almıyor olmak, • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak, • Başarılı öğrenci olmak, Başarı Koşulları: • Yüksek Lisans için: Lisans bitirmede 4 üzerinden en az 3 (100'lük sistemde not veren üniversitelerde en az 75) genel not ortalamaya sahip olmak, • Yüksek Lisans (Ara sınıflar için): Başarısız dersi olmamak ve 4 üzerinden en az 3 (100'lük sistemde not veren üniversitelerde en az 75) genel not ortalamasına sahip olmak, • Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak, • Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak ve genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak, • Hazırlık sınıfını okuyan öğrenciler için: Başarıyla bir üst sınıfa geçtiğini belgelendirmek.

Adem Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Derneği, Üniversitelerin örgün öğretim yapan lisans programlarından her hangi birini kazanmış ve kaydını yaptırıp burs arayan öğrencilerden burs başvurusu almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Türk Cumhuriyetleri ile kardeş topluluklarından gelmiş olması, Üniversitelerin örgün öğretim yapan (açık öğretim hariç) lisans programlarından her hangi birini kazanmış ve kaydını yaptırmış olması, Okumak için mali durumu yetersiz olması ve ADEMDER’den burslu kardeşinin bulunmaması, Gelir getirici bir işte çalışıyor olmaması, Tekrara ders bırakmadan bir üst sınıfa geçmiş olması, Dernekçe elde edilecek bilgi ve belgeler arasında aday aleyhine bir durumun söz konusu olmaması.

Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı, maddi imkanları sınırlı gençlere burs imkanı sunarak, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, gençleri topluma yararlı hale getirmek, özgüveni yüksek bireyler olmalarına maddi ve manevi katkıda bulunmak amacı ile karşılıksız burs vermektedir. Türkiye'nin her yerinden BAL mezunu olsun ya da olmasın her başarılı öğrenciye vakfımız tarafından burs sağlanabilmektedir. BALEV Bursları: BALEV Orta Öğretim Bursları BALEV Yüksek Öğretim Bursları Diğer BALEV Bursları

Aydın Doğan Vakfı, Atatürk İlkeleri'ne bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine burs vermektir. T.C. vatandaşı olmak, Devlet Üniversitelerinde lisans seviyesinde eğitim alan kız öğrenci olmak, "Baba Beni Okula Gönder" seferberliği kapsamında yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen kız öğrenci pansiyonlarında ortaöğrenimi süresince kalmış olmak, Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumundan karşılıklı olan öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.) Başvuru tarihinde 23 yaşını doldurmamış olmak, Ara sınıflar için : Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak ve 3 taneden fazla başarısız dersi bulunmamak, Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrenciler için; başarılı olarak geçmiş olmak.

Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği, öğretim yılında İstanbul, Ankara ve İzmir’deki belirtilen Üniversitelerde öğrenim gören, gördükleri öğrenim düzeyinde başarılı olan, ihtiyaçlı, T.C. Vatandaşı Üniversite Öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır. Yukarıda listesi verilen bölümlerde olmak şartıyla İstanbul’daki tüm devlet üniversitelerinde eğitim gören öğrenciler ile İstanbul’da bulunan Vakıf üniversitelerinin Hukuk Fakültelerinde (%100 burslu olmak koşuluyla) öğrenim gören öğrenciler, Ankara’da yalnızca Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İzmir’de yalnızca Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri burs başvurusu yapabilir. Burs başvuruları iki ve üzeri sınıflar için geçerlidir. Hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerinin başvuruları kabul edilmez. Burs başvuruları açık öğretim ve uzaktan öğretim lisans öğrencilerine açık değildir. Akademik genel not ortalaması en az 3.00/4.00 olan öğrenciler başvurabilir. (Akademik genel not ortalaması 100’lük sistemde hesaplanan üniversitelerde, not dönüşümü için, YÖK tarafından desteklenen üniversiteler

Darüşşafaka Cemiyeti, Eğitimde Fırsat Eşitliği Yükseköğrenim Bursu adıyla üniversite öğrencilerine verilmek üzere başlattığı Burs Programı 2023 yılında da devam edecektir. Başvuru Koşulları: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Anne, baba veya her ikisi de olmayan birey olmak, Ekonomik durumu itibarıyla eğitimine devam etmek için gereken maddi (barınma, ulaşım, yemek, harçlık) koşulları karşılayamayacak olmak, YKS sonucuna göre, yerleştirildiği puan türünde ilk yüzde 100 bin’de yer almak, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde en az 4 yıllık eğitim veren bir üniversiteye giriş hakkı kazanmak, (Vakıf üniversitelerinde sadece tam burslu(%100) yerleştirmeler dikkate alınacaktır.) Ara sınıflar için genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak, Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrenciler için; başarılı olarak geçmiş olmak, Başvuru formunu doldurmak ve gerekli belgeleri sağlamak, Diğer kurumlardan aldığı bursu varsa başvuru formunda belirtmek

TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı (TİSK MCV), 2023 – 2024 eğitim-öğretim döneminde üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. Burs Başvuru Şartları: T.C. Vatandaşı olmak. Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak. Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak. Vakıf veya özel üniversitelerde sadece tam (%100) burslu olarak öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabilir. Başka bir kamu ve/veya özel kurumdan burs almamak (Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan öğrenim kredisi ve burs alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.) Tıp öğrencisi olmak veya sağlık konusunda lisans düzeyinde eğitim görüyor olmak. Ara sınıflar için: Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3 olmak. 1’den fazla başarısız dersi bulunmamak. 30 yaşını aşmamış öğrenciler TİSK MCV Yarının Sağlıkçıları Burs Programı’ndan faydalanabilirler.

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, eğitim öğretim yılında Tıp, Eczacılık, Hemşirelik, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Lisans bölümlerinde okuyan öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla karşılıksız burs vermektedir. Burs Başvuru Şartları: T.C vatandaşı olmak Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olmak Maddi imkandan yoksun olmak Ailenin mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) dışında başka bir kamu ve özel kurumdan maaş, ücret veya burs almamak Başarı Koşulları: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60 olup ) bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmalı

Özler Vakfı, eğitim öğretim yılında Lisans öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. Yurtiçi Lisans Öğrencileri Başvurabilir. Hane halkı fertlerinin kişibaşı aylık net geliri 5.500 TL’yi geçenlerin başvuruları dikkate alınmaz. (Örnek : 4 kişilik bir ailenin aylık net geliri 22.000 TL’yi geçmeyecek) Müracaat eden tarafından verilen bilgiler Vakıf tarafından ayrıca araştırılabilir.

Şahinler Vakfı her yıl maddi imkanları nedeniyle öğrenimlerine devam etmekte zorluk çeken başarılı öğrencilere karşılıksız burs vermektedir. T.C. vatandaşı olmak, İstanbul sınırları içerisinde lisans öğrenimi görmek,(Sadece İstanbul’ da okuyan öğrencilerin başvuruları değerlendirilecektir.) Üniversiteye yeni girmiş olmak,(Ara sınıflarda okuyanlar değerlendirmeye alınmayacaktır.) Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak, Sabıka kaydı olmaması, Özel üniversite öğrencilerine ancak %100 burslu olmaları durumunda (ihtiyaç sahibi olmaları dikkate alınarak “Başarı Bursu” verilir.), Aileden başka birinin Şahinler Vakfı’ndan burs almıyor olması.

ALS/MNH Derneği, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, İlköğretim, lise ve dengi okullar, Üniversite, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu’nda okumakta olan anne veya babası ALS hastası olan öğrencilere eğitim bursu vermektedir. T.C. Vatandaşı olmak, Annesi veya babası ALS hastası olmak, Maddi imkândan mahrum olmak, malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak Başarı Koşulları: İlköğretim, Lise ve dengi okullarda okuyanlar için sınıf geçme veya diploma notunun 5 üzerinden en az 2,50 veya 100 üzerinden 50 Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak, Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 50) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Not ortalaması uygun olduğu halde 3'den fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz)

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, akademik olarak başarılı ve yetenekli, aynı zamanda maddi imkanı yetersiz olan Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir. T.C.vatandaşı olmak Maddi desteğe ihtiyaç duyuyor olmak Devlet üniversitelerini kazanmış olmak (Açık Öğretim ve Uzaktan Öğretim programları kapsam dışındadır). Farklı kurumlardan alınan burslar, başvurunuza engel teşkil etmez.

Türkiye Üstün Zekalı Ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı, 2023-2024 eğitim yılında başarılı fakat maddi desteğe ihtiyaç duyan Lisans öğrencilerine karşılıksız burs verecek. Burs Başvuru Koşulları: T.C. Vatandaşı olmak, Maddi desteğe ihtiyacı olmak Başarılı olmak Üniversiteye ilk girişte ÖSYM giriş puanı başarı kriteri olarak alınır. Ara sınıf öğrencileri için burs, altyıl veya yarıyıl normal eğitim-öğretim programının derslerinden başarısız dersi olmayan ve ağırlıklı not ortalaması; bağıl not sistemine göre yapılan değerlendirmede en az CB, 4 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 2.50, 100 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 70 olup bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkı kazanan adaya tahsis edilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır. Lisans düzeyinde 23 yaşından büyük olmamaları şarttı aranır.

Prof. Dr. Doğan Şahin, 2023-2024 eğitim öğretim yılında başvuru koşullarını sağlayan üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. Burs Başvuru Koşulları: Devlet üniversitelerinde okuyan, Tıp, Diş Hekimliği, Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri burs başvurusunda bulunabilir.

Teknoloji ve İnsan Derneği (TEKİNDER), 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. Burs Başvuru Koşulları: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Ön Lisans için 22, Lisans / Y. Lisans için 25 yaş ve altında olmak. Türkiye’de bulunan bir Devlet veya Vakıf üniversitesinde okumak. Ön Lisans, Lisans ve Yüksek Lisans düzeyinde bir bölümde okumak. Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak. Başvuru formundaki bilgileri resmi evraklarla belgeleyebilme

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı, Devlet üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenimi gören, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli, güvenilir ve başarılı, engelli öğrencilere burs verecektir. Engel durumu % 40 ve daha yukarı derecede olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunmalıdır. Mal varlığı ve gelir durumuna göre ailece maddi desteğe ihtiyaç duyulmalı, 30 yaşın üzerinde veya evli olunmamalıdır. Kazanç getiren herhangi bir işte çalışıyor olunmamalı, gelir getirici herhangi bir mal varlığı bulunmamalıdır. TESYEV dışında bir başka kurumdan burs alınmamalıdır. (Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim kredisi alınabilir) Örgün eğitim türüne devam edilmelidir. Kayıt olunan yılda başvuruda bulunulmalı veya ara sınıflardan başvuru yapılıyor ise son sınıfta okuyor olunmamalıdır. (Meslek yüksekokullarının ikinci sınıf ön lisans öğrencileri hariç)

Orhan Eğitim Kültür Vakfı, eğitim öğretim yılında İlköğretim, Ortaöğretim ve yükseköğrenim öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. T.C. Vatandaşı olmak Aile malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, En az istenilen puanlar düzeyinde başarılı olmak. Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak

Güney Eğitim Vakfı, eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine maddi destek olmak amacıyla karşılıksız burs verecektir. Gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, Dört yıl ve üstü örgün eğitim kurumunu kazanan öğrenciler ve ara sınıfta okuyan öğrenciler ( en az 1.80 not ort. gerekmektedir) burs başvurusunda bulunabilir. (İki yıllık ve açık öğretimde okuyan öğrenciler burs başvuru yapamaz.) Son sınıf öğrencileri burs başvurunda bulunamazlar. Özel ve vakıf üniversitelerinde %100 burslu olarak okuyan öğrenciler burs başvurusunda bulunabilir. Aynı aileden ikinci bir kardeşe burs verilememektedir.

Yaşar Dede Arslan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verecek. Burs Başvuru Koşulları: Yeni kayıt yaptıran adaylar için: Bir lisans programına kayıt hakkı kazandığını gösterir belgeye sahip olmak, Ara sınıflarda olan adaylar için: Genel başarı ortalaması 4,00 üzerinden, en az 2,50 olup; bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanmış olmak, YDA Vakfı Burs Programı Gerekli Başvuru Belgeleri’ni eksiksiz ve doğru bir şekilde, istenilen tarihler içerisinde teslim etmiş olmak, Yda Vakfı Burs Başvuru Formunu, eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmak, YDA Vakfı Bursiyer Sözleşmesi’ni imzalamış olmak, Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak, Maddi desteğe ihtiyaç duymak, Eğitimi ile ilgili zorunlu stajları kapsamında alınan ödemeler hariç, herhangi bir kurumdan maaş ya da ücret almıyor olmak, Aynı aileden YDA Vakfı burs programına devam eden başka bir öğrencinin olmaması, Bursiyerler, Eylül ve Şubat ayında olmak üzere yılda iki kez eğitim durumu ile ilgili belgelerini posta-kargo yoluyla YDA Vakıf merkezine iletmeli ve aynı zamanda bilgilerini vakıf internet adresinden online olarak güncellemekle yükümlüdürler.

REV Eğitim bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilen karşılıksız burs'tur. Sağlanan burslar için bir geri ödeme ya da hizmet yükümlülüğü bulunmamaktadır. Başvuru Koşulları: T.C. vatandaşı olmak, Türkiye’de devlete ait bir yüksek öğretim kurumunda, lisans programına kayıt hakkı kazanmak veya ara sınıflarda öğrenimine devam ediyor olmak, Lisans eğitimi hakkı kazanmak ve eğitiminde başarılı olmak, Yeni kayıt yaptıran adaylar için: Bir lisans programına kayıt hakkı kazandığını gösterir belgeye sahip olmak. Ara sınıflarda olan adaylar için: Genel başarı ortalaması 4,00 üzerinden, en az 2,00 olup; bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanmış olmak. Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak, Maddi desteğe ihtiyaç duymak, Aylık nakit ödeme şeklinde başka bir burs almıyor olmak, Herhangi bir kurumdan maaş ya da ücret almıyor olmak, (Eğitimi ile ilgili zorunlu stajları kapsamında alınan ödemeler hariç.) Aynı aileden REV burs programına devam eden başka bir öğrencinin olmaması, Başvuruyu, belirtilen tarihleri arasında, online olarak eksiksiz gerçekleştirmek, REV Burs Programı Gerekli Başvuru Belgeleri’ni eksiksiz ve doğru bir şekilde, belirtilen tarihler içerisinde teslim etmiş olmak.

ETİ, üniversitelerin Ön lisans, Lisans öğrencilerine, Yüksek Öğrenim İhtiyaç Bursu imkanı tanımaktadır. Burs Verilecek Bölümler: Lisans: Mühendislik Fakültelerinin; Makine, Endüstri, Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Gıda, Kimya ve İşletme Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin; İşletme, İktisat bölümleri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler, Tıp Fakülteleri, Ön lisans (Yüksekokul): Elektrik, Elektronik, Makine, Endüstriyel Otomasyon, Besin Teknolojisi, Mekatronik, Muhasebe bölümleri Burs Başvuru Koşulları: T.C. vatandaşı olmak, En az 2 yıl Eskişehir'de ikamet ediyor olmak, Maddi İhtiyaç içinde olmak, Burs talep tarihinde 25 yaşını geçmemiş olmak (master ve doktora bursu hariç), Yüksek Öğrenim Kurumu diploması bulunmamak (master ve doktora bursu hariç), Disiplin cezası bulunmamak, A.Ö.F, ikinci öğretim, ekstern öğretim programı dışındaki bir Yüksek Öğrenim Kurumunu kazanmış veya okuyor olmak, Önlisans /Lisans programlarının son sınıfında okuyor olmamak, Ücretli özel okul veya vakıf üniversitesi öğrencisi olmamak, Burs talep eden öğrenci ailesinde, başka öğrencinin ETİ Şirketler Grubundan burs almıyor olmak Burs Başarı Koşulları: Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin; Genel koşullara uygun olması gerekir, değerlendirmede mezun olduğu okulun not ortalaması dikkate alınacaktır. Ara sınıf öğrencilerinin; Hazırlık ve Ara sınıflar için başarısız dersi olmaması ve 4’lü not sisteminde en az 2,5 (100’lü not sisteminde en az 60 ve 5’li not sisteminde en az 3) genel başarı ortalamasına sahip olması ve üst sınıfa geçmiş olması gerekmektedir. ETİ, mali imkânları sınırlı öğrencilere eğitim imkanı sağlayarak, eğitim kalitesi yüksek gençlerin yetişmesine hizmet etmek ve Türkiye’nin gelişmişlik düzeyine katkıda bulunmak amacıyla üstün başarı bursu vermektedir. ETİ, 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrenci seçme sınavında ÖSS EA2 ve SAY2 puan türlerine göre ilk 1.500’e giren öğrencilere aşağıda belirtilen alanlarda Üstün Başarı Bursu verecektir. Üstün Başarı Bursu verilecek alanlar: Mühendislik Fakültelerinin; Makine, Endüstri, Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Gıda, Kimya ve İşletme Mühendisliği Matematik ve Bilgisayar Bilimleri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin; İşletme, İktisat bölümleri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler, Tıp Fakülteleri, Burs Başvuru Koşulları: T.C. vatandaşı olmak, En az 2 yıl Eskişehir'de ikamet ediyor olmak, Maddi İhtiyaç içinde olmak, Burs talep tarihinde 25 yaşını geçmemiş olmak (master ve doktora bursu hariç), Yüksek Öğrenim Kurumu diploması bulunmamak (master ve doktora bursu hariç), Disiplin cezası bulunmamak, A.Ö.F, ikinci öğretim, ekstern öğretim programı dışındaki bir Yüksek Öğrenim Kurumunu kazanmış veya okuyor olmak, Önlisans /Lisans programlarının son sınıfında okuyor olmamak, Ücretli özel okul veya vakıf üniversitesi öğrencisi olmamak, Burs talep eden öğrenci ailesinde, başka öğrencinin ETİ Şirketler Grubundan burs almıyor olmak

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, liseler ve dengi ortaöğretim kurumlarında, üniversitelerde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde öğrenim gören başarılı ve/veya maddî imkânları yetersiz öğrencilere karşılıksız burs vermektedir. Genel Ağırlıklı Not Ortalaması 100 üzerinden 53, 4 üzerinden 2.00 olmak, Örgün eğitim öğrencisi olmak, Vakıf tarafından ilan edilen tarihlerde Vakıf resmi internet sitesi üzerinden başvurusunu başarılı bir şekilde tamamlamak, TÜRGEV Burs Başvurusu Gerekli Evrak Listesinde belirtilmiş başvurusuna uygun bilgi ve belgeleri ve TÜRGEV Burs Başvurusu Gerekli Evrak Listesinde bulunmayan ancak başvurunun daha sağlıklı değerlendirilmesi amacıyla Burs Komisyonu tarafından talep edilen bilgi ve belgeleri, talep edildiği tarih ve şekilde, doğru ve eksiksiz olarak Vakıfla paylaşmak,

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora aşamasındaki öğrencilerinden karşılıksız burs başvurusu almaktadır. YÖK’e bağlı İstanbul ve Ankara’da bulunan bütün üniversitelerin, bütün bölümlerinde okuyan öğrenciler burs başvurusunda bulunabilirler. Açıklamanın devamında, bu şehirlerdeki (İstanbul ve Ankara) Vakıf ve Özel üniversitelerde okuyan öğrencilerin %100 burslu olması gerekmekte olduğu belirtildi.

Vehbi Koç Vakfı, her yıl eğitim ve öğretim döneminde olduğu gibi bu yılda yetenekli fakat maddi imkanları yetersiz öğrencilere eğitim süresi boyunca karşılıksız burs verecektir. T.C. vatandaşı olmak, Örgün eğitim lisans öğrencisi olmak, Eğitimi için maddi yardıma ihtiyacı olmak, Disiplin cezası almamış olmak, Başarı notunun en az, 100 üzerinden 60, 4 üzerinden ise 2,50 olması, Karşılıksız burs almıyor olmak.

MEB Öğretmenlik Bursu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belli öğretmenlik bölümlerini ilk beş tercihinde yazan 5 bin öğrenciye tahsis edilen burstur. Başvuru Koşulları: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 22 yaşını geçmemiş olmak (2001 ve sonraki yıllarda doğmuş olmak), Bu sınavın yapıldığı yıl ve daha sonraki yıllarda mahkeme kararı ile yaş küçültme işlemi yapmamış olmak, ÖSYS tercih bildirim formunda öğretmen yetiştiren fakültelerin Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen programlarını (branşlarını) ilk beş tercihi arasında seçmiş ve bu programa ilk beş tercihinde yerleşerek (burs verilmesi planlanan branşların olduğu öğretmen yetiştiren eğitim fakültelerinin listesi Bakanlığımıza bildirildiği tarihten sonra açılan bölümlere yerleşenler, kontenjan ayrılmayan programları kazanan veya kontenjan ayrılmış olmakla birlikte ikinci öğretim kapsamında olan öğrenciler, açık öğretim kapsamında bulunanlar, Türkiye dışındaki devlet üniversitelerine yerleşen öğrenciler, ek yerleştirmeyle yerleşen öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşen öğrenciler ve özel üniversitelere yerleşen öğrenciler hariç) kesin kaydını yaptırmış olmak, Memuriyete atanmasına engel olacak nitelikte hükümlülüğü bulunmamak, ÖSYM’ce yapılan puan sıralamasına göre, kaydolduğu program için Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen kontenjana girmiş olmak, bu programa giren Resmî Anadolu Öğretmen Lisesi mezunları için ise kontenjan sınırı aranmayacaktır.

Kızılay, 2023-2024 eğitim öğretim yılında lisans ve ön lisans öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. Burs Başvuru Koşulları: T.C. vatandaşı ve Türkiye’de öğrenim görüyor olmak, Yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası almamış ve sabıka kaydı bulunmuyor olmak, Örgün öğretimde eğitim alıyor olmak, Ara sınıflar için genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması ve bir dönemde 3 dersten fazla başarısız dersin olmaması, Hazırlık sınıfı eğitimini tekrar etmiyor olmak, Devlet üniversitesinde öğrenim görüyor veya vakıf (özel) üniversitelerinde %100 burslu eğitim alıyor olmak, Birden fazla kamu kurumundan veya başka bir özel kurumdan burs / kredi almıyor olmak.

BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimleri süresince maddi desteğe ihtiyacı bulunan başarılı öğrencilere fırsat eşitliği sağlamak amacıyla karşılıksız burs verecektir. Burs Başvuru Şartları: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Eğitim hayatını tamamlayabilmek için maddi desteğe ihtiyaç duyması, Sabıka kaydının olmaması ve bu durumu belgelemesi, Lisans bursu için öğrencinin hazırlık sınıfı, birinci sınıf ya da ara sınıfta olması, Lisansüstü bursu için Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi olması Lisansüstü bursu için öğrencinin seçeceği tez konusunun BMC’nin faaliyet gösterdiği iş kollarıyla ilgili olması, Ara sınıf öğrencileri için; Öğrencinin, öğrenime aralıksız devam ediyor olması, Alttan dersinin olmaması, 4’lük sistemde 3, 100'lük sistemde 75 not ortalamasına sahip olması.

Hayalime Ortak Ol Derneği, öğrencilerin eğitimde, sporda, sanatta ve teknolojide fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla Lise ve Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veriyor. Başvuru Koşulları: Hayalime Ortak Ol tarafından sağlanan burs sadece örgün eğitim kurumlarında lise veya lisans eğitimine devam eden öğrencilere yöneliktir. Önlisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin ve Açık öğretim ile eğitim veren kurumlara devam eden öğrencilerin başvurusu kabul edilmez. Burs başvurusunu, örgün eğitim kurumlarında eğitimini sürdüren; Lise Hazırlık, Lise 1, 2,3,4, Üniversite Hazırlık, Üniversite 1 ve 2. sınıf öğrencileri yapabilir. Akademik başarısının 100 üzerinden minimum 75 ya da 4 üzerinden minimum 3 olması (Burs başvuru tarihi itibariyle Lise Hazırlık, Lise 1. sınıf, Üniversite Hazırlık, hazırlık sınıfı olmayan kurumlar için Lise ve Üniversite 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin not ortalaması değerlendirilirken; bitirdikleri son sınıfın ortalaması dikkate alınacaktır.) Sabıka kaydının olmaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, eğitim öğretim yılında kendisi veya ailesi İstanbul’da ikamet eden ve burs başvuru koşullarını sağlayan lisans ve ön lisans öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. T.C. vatandaşı olmak Öğrencinin kendisinin veya ailesinin/yakınının İstanbul’da ikamet etmesi * Ön Lisans veya Lisans öğrencisi olmak Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak Devlet üniversitesinde veya Vakıf /Özel üniversitede yüzde yüz burslu okuyor olmak Ara sınıf öğrencileri için yıl sonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4 üzerinden 2 olması Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak ** * Anne babanın vefat etmesi ya da boşanması (Sadece resmi olarak boşanmış aileler) durumunda öğrencinin ikamet ettiği aile bireyi esas alınır. ** Başvuru sahipleri gerekli görüldüğü hallerde sosyal incelemeye tabi tutulacaklardır. ** Gelir beyanına AGİ/Fazla Mesai ve Prim ücretleri dahil edilmez, Bordro üstündeki net gelir baz alınır.

KYK bursu, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından, 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanunda yer alan şartları sağlayan ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere verilen karşılıksız ödenektir.

Ahbap Derneği, Ahbap Bursu adı altında, Lise ve Üniversite öğrencilerine öğrenim hayatları boyunca karşılıksız burs verecektir. Değerlendirme Kriterleri: Engel durumu, gelir, ev, aile durumu, eğitim başarısı, Ulusal veya uluslararası başarı (Başarı kavramı özellikle okul ve dersler olarak kullanılmamıştır. Bursiyer adayı, herhangi bir konuda, bilim dalında, sanatta özel yetenek sahibi ve gelecek vadediyor olabilir.) öncelikleriyle belirlenmektedir. Başarılı Sayılma Şartları: Üniversite öğrencileri için genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olması ve 3 taneden fazla başarısız dersi bulunmaması, Lise öğrencileri için dönem ortalamalarının 100 üzerinden 85 puan ve üzeri olması *Üniversite 1. Sınıf öğrencileri ÖSYM başarı puanları üzerinden değerlendirilecektir.

Cumhuriyet kadınları Derneği, deprem nedeniyle yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan, büyük maddi yokluklarla yüz yüze gelen öğrencilere karşılıksız burs verecektir. Başvuru Koşulları: TC vatandaşı olup, 6 Şubat Depremleri nedeniyle “Deprem Bölgesi” ilan edilen yerleşim yerlerinde, kendisi veya ailesi depremden zarar gören lise ve üniversite öğrencileri başvurabilecektir. Aynı aileden yalnız bir öğrenci başvurabilecektir. Öğrenci 18 yaşından küçükse başvuru velisi tarafından yapılacaktır. Eksik yanıtlanan veya eksik belgeyle yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bereket vakfı, üniversitelerde öğrenim gören depremzede öğrencilere karşılıksız burs verecektir. T.C. vatandaşı olması, Ailesinin deprem bölgesinde ikamet ediyor olması, Ailesinin ikamet evi belediye veya e-devletten belgelenmesi koşuluyla Orta Hasarlı-Ağır Hasarlı olanlar (Deprem bölgesi dışında başka illerde evi olanlar bu fondan yararlanamayacaktır.) Anne ve babanın çalıştığı işyerinin çalışılamayacak düzeyde hasarlı olduğunu (Orta-Ağır Hasarlı) belediye veya e-devletten belgeleyebilenler, Anne-Babanın kendi işyeri ( dükkan, ofis, imalathane) nin orta-ağır hasarlı veya yıkık olduğunu belediye veya e-devletten belgeleyebilenler, T.C. sınırları içerisinde bir devlet üniversitesinde veya özel üniversitede %100 burslu okuyanlar başvuru yapabilir.

Türkiye Emekli Subaylar Vakfı, eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. T.C. vatandaşı olmak, TESUV gayesine uygun çağdaş, laik, demokratik , Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, toplum ve çevre bilinci kazanmış, vatan sevgisi ile donanımlı birey olmak Eğitim ihtiyaçları açısından ilave maddi desteğe ihtiyacı bulunması. Yurt içinde öğretim kurumlarında, iki veya dört yıl süreli eğitim veren yüksek öğrenim kurumlarında öğrenim görmek, lisans yüksek lisans, doktora öğrencisi olmak. Başarısını belgelemek, ara sınıflar için genel not ortalaması en az 2.50 olacak şekilde bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak.

Bilim Ağacı Vakfı, 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. Burs Başvuru Koşulları: TC vatandaşı olan, Ankara’daki belli üniversitelerin Lisans seviyesinde öğrenim gören, ÖSYM Türkiye sıralaması ilk 50.000 içerisinde yer alan, İhtiyaç sahibi, 17-23 yaş aralığındaki öğrenciler başvurabilir.

Şaban Cengiz Vakfı, eğitim döneminde belirtilen üniversitelerde örgün öğrenim programlarında öğrenim gören başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs verecektir. Başarı Bursu: Aşağıda belirtilen üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğrenim görmekte olan minimum 2,50 ortalamaya ve ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere verilen burs türüdür. Başvurular site üzerinden alınmakta olup, adaylar mülakat yöntemiyle belirlenmektedir. Özel Başarı Bursuna hak kazanan öğrenciler asgari şartlara aykırı tutumda bulunmadıkları sürece mezun oluncaya kadar maddi – manevi tüm bursiyerlik haklarından yararlanabilmekte, kişisel gelişimleri vakıf tarafından takip edilmekte, mezun olduklarında ise istihdam hususunda öncelik verilmektedir. Burs Verilen Üniversiteler: İstanbul Teknik Üniversitesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi Galatasaray Üniversitesi Karadeniz Teknik Üniversitesi Ankara Üniversitesi İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi Burs Verilen Bölümler: İnşaat Mühendisliği Elektrik Mühendisliği Makine Mühendisliği Endüstri Mühendisliği İşletme Mühendisliği İşletme İktisat Maden Mühendisliği; Bilgisayar Mühendisliği Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Şehir ve Bölge Planlama Hukuk Mimar Lojistik Kimya Mühendisliği Uluslararası ticaret Çevre Mühendisliği​ İhtiyaç Bursu: Tüm öğretim kademelerinde eğitim öğretimine devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen burs türüdür.

Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi 4 yıllık üniversite öğrencilerinden karşılıksız burs başvurusu almaktadır. 4 yıl ve üzeri parasız üniversite öğrencisi olmak, Özel üniversite ile açıköğretim öğrencileri dikkate alınmayacaktır. Aynı aileden bir öğrenci dikkate alınacaktır.

Sabancı Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan lisans üniversite öğrencilerine karşılıksız burs olarak verilmektedir. Burs, ülke sınırları içerisinde lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir. Aşağıda belirtilen Üniversitelerin Burs Komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak Sabancı Vakfı bursu alacak öğrenciler belirlenecektir. Sabancı Vakfı Bursları karşılıksız olup, geri ödeme veya hizmet yükümlülüğü içermemektedir. Burs başvurusu için 2020 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS), yerleştirme puan türü esas alınmak üzere, en az aşağıda belirtilen puanları almış olmak gereklidir. Sayısal Puanı: 475 Eşit Ağırlık Puanı: 430 Sözel Puanı: 410 Dil Puanı: 445

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 1991 yılından beri çağdaş eğitim yoluyla çağdaş topluma ulaşma hedefi doğrultusunda üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir. T.C. vatandaşı olmak, ÇYDD Şubesi olan illerdeki Devlet Üniversitelerinde okuyor olmak, (şube listesi için TIKLAYINIZ) Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak, KYK hariç, başka bir kamu veya özel kuruluştan burs almamak, Ara sınıflar için Genel Not Ortalamasının en az 2.00 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olma

Bayburt Group İnşaat, üniversitelerin örgün öğretim yapan ön lisans, lisans programlarından her hangi birinde okuyup, burs arayan öğrencilere karşılıksız burs verecektir. TC vatandaşı olmak Türkiye’de ikamet ediyor olmak Üniversitelerin örgün öğretim yapan (açık öğretim hariç) ön lisans, lisans programlarından her hangi birini kazanmış ve kaydını yaptırmış veya halen öğrenime devam ediyor olmak Maddi imkandan mahrum olmak Online burs başvuru formunu gerçeğe uygun olarak doldurmak ve belgelendirilmesi istenen belgelerle birlikte tam ve eksiksiz olarak zamanında online sistem üzerinden Bayburt Group’a teslim etmiş olmak Eğitim bursu başvuruları internet ortamında yapılacaktır. Posta, faks, mail ve elden yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru formunda belgelendirilmesi istenen bilgiler kesinlikle belgelendirilecek, belgeler ise ilgili kurum, kuruluş ve makamlarca onaylı (mühürlü ve yetkili imzalı) olacaktır.

Sevgi Vakfı, ilk, orta, yükseköğretim kurumlarında ve Kur’an kurslarında eğitim ve öğrenim gören öğrenciler ile yurt içi ve yurt dışı yüksek lisans/doktora öğrencileri ve bilimsel araştırma yapan öğrencilere geri ödemesiz burs vermektedir. T.C. vatandaşı olmak, Kamu haklarından yasaklı olmamak, Adli sicil kaydı bulunmamak, Gelir durumu sebebiyle maddi desteğe ihtiyaç duymak, Genel Not Ortalaması (GNO) 100 puan üzerinden en az 70, 4 puan üzerinden en az 2,8 olması şarttır (Bu koşulun gerçekleşmemesi halinde yardım kesilir. Eğitim yardımı kesilenler yardım kesilme sebebi ortadan kalktığında tekrar başvurabilirler. Yıl içinde ortalama nedeniyle bursu kesilenler, takip eden dönemde ortalamayı tutturmaları halinde burs almaya devam ederler).