GENEL

Bartın’ın yöresel lezzetleri... Bu lezzetler bambaşka!

Abone Ol

1. Pumpum Çorbası En sevilen lezzetli çorbalarından Pumpum çorbası ile başlıyoruz. Oldukça ilginç bir isme sahip olan çorba, Bartın sofralarında sık sık yerini alıyor.

2. Yumurtalı İsbut Bartın mutfağında yer alan lezzetli yemeklerden bir diğeri de, şehrin sevilerek tüketilen yumurtalı isbut yemeği.

3. Pirinçli Mantı Diğer mantılardan farklı olarak daha büyük hamurda ve pirinç eklenerek yapılan mantı, oldukça lezzetli bir tada sahip.

4. Amasra Salatası Genelde ilginç süslemeli şekillerde servis edilen Amasra salatasını, yemeklerin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.

5. Kırk Katlı Börek El açması olarak bilinen kırk katlı lezzetli böreği.

6. Tavuklu Köy Böreği Köy düğünlerinin vazgeçilmezi Tavuklu börek .Aslında bir çeşit yufka böreği olan yemek, Elde açılan yufkaların önceden haşlanan tavuk suyuna batırılarak ıslatılmasıyla yapılıyor.

7. Tirit Meşhur türkü tiridine bandımdan hatırlayabileceğimiz bu yemek, Bartın mutfağında sık sık pişen yemeklerden biri.

8. Unlu İspit Dolması Tazecik toplanan ispit yapraklarından yapılan en lezzetli yemeklerden biri olan unlu ispit dolması

9. Etli Ayva meyve ve et, Bartın’ın meşhur lezzeti etli ayvada da bir araya geliyor.

10. Erik Yemeği Etin içerisinde mayhoş bir tat almayı sevenlerin beğeneceğine emin olduğumuz erik yemeğini, Bartın sofralarında sık sık görebilirsiniz.

11. Döşemeli Mancar Sebzeyle arası iyi olanlardansanız, döşemeli mancarın tadına bakmalısınız.

12. Gıcır Diken ucu ismiyle de bilinen gıcır otunun soğanlı ve biberli yağda kavrulmasıyla yapılan yemek, genellikle üzerine çırpılmış yumurtanın kırılmasıyla hazır hale geliyor.

13. Şapşap Köfte Özellikle akşam yemeklerinde sofralarda yerini alan şapşap köfte, harika kokusuyla tok insanı bile acıktırabiliyor.