ZONGULDAK

Erdemir’den Zarardan Rekor Kâra Geçiş!

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL), 2024 yılı 2. çeyrek bilançosunu 16 Ağustos 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımladı.

Abone Ol

Şirket, bu dönemde 4.385.872.000 TL net kâr açıkladı. İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Erdemir'in finansal sonuçlarını değerlendirerek olumlu bir tablo ortaya koydu.

Net Kâr ve Satışlarda Dikkat Çeken Artış

Ereğli Demir Çelik, 2023 yılı 2. çeyreğinde 4 milyar TL zarar açıklamışken, 2024 yılı aynı dönemde 4,3 milyar TL net dönem kârına ulaştı. Şirket, net satışlarını yıllık %35 artırırken, brüt kârlılığı %72 arttı. Bu artış, satış maliyetlerinin daha az artmasından kaynaklandı. Brüt kâr marjı 2023’ün aynı dönemine göre 7,4 puan yükseldi.

Faaliyet Kârlılığı ve Yatırımlar

Ereğli Demir Çelik’in esas faaliyet kârı da %68 artış gösterdi. Şirket, vergi öncesi 3.221 milyon TL kâr elde ederken, vergi sonrası ana ortaklık net kârı 4.385 milyon TL olarak kaydedildi. Şirketin hammadde üretimine yönelik yaptığı yatırımlar, serbest nakit akışını etkilemiş görünse de, işletme faaliyetlerinden 7.8 milyar TL giriş sağlandı.

Borçluluk Oranı ve Piyasa Beklentileri

Erdemir’in net borç/FAVÖK rasyosu 2.4 seviyesine yükseldi. Borçluluk oranında artış olsa da, bu durumun önemli bir bozulma yaratmadığı belirtiliyor. Çin’in açıkladığı teşviklerle emtia piyasasında oluşan yükseliş ve yatırımların tamamlanması sonrası beklenen katma değer, şirket için olumlu bir potansiyel oluşturuyor.

Ereğli Haberleri