ZONGULDAK

Erdemir, otomobil ve beyaz eşyadan sonra yeni hedefini açıkladı! Erdemir ne yapacak?

Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, düzenlediği basın toplantısında otomobil ve beyaz eşyadan sonra yeni hedeflerini açıkladı.

Abone Ol

Loading...

Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, "Daha önce söyleyemezdik, şimdi rahatlıkla söyleyebiliriz. Erdemir, zırh için çelik de üretiyor. Türkiye'nin bekası için de tanklar, uçaklar... için de çelik üretiyoruz" dedi.

Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker,"Türkiye’de Üretilemeyen Çelikleri Üretir Hale Geldik"

Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, şirketin son yıllarda Ar-Ge ve işletme alanında önemli adımlar attığını belirtti. Peker, Türkiye’de üretilemeyen çelik türlerinin artık Erdemir tarafından üretildiğini vurgulayarak, "Zırh çeliğinin patlamaya dayanıklı 600T versiyonunu ürettik. Ayrıca, 6 çelikli EYS serisi motoru geliştirdik ve bu motor artık burada üretiliyor" dedi.

Ar-Ge ve Yatırımlar Güçleniyor

Peker, Erdemir’in sahip olduğu altyapı, Ar-Ge ve işletme kapasitesinin her türlü çelik üretimine uygun olduğunu ifade etti. "Türkiye’de üretilebilecek tüm çelikleri üretebilme kapasitesine sahibiz. Yaptığımız yatırımlarla rekabetçi bir konuma geldik ve müşterilerin talepleri her geçen gün artıyor. Türkiye’nin en güçlü Ar-Ge merkezlerinden birine sahibiz" diye konuştu.

Zırh Çeliğinde Teknolojik Atılım

Erdemir’in zırh çeliği teknolojisini daha da geliştirdiğini belirten Peker, "Zırh çeliği teknolojimizi bir üst seviyeye taşıdık. Erdemir olarak otomotiv, beyaz eşya ve savunma sanayisinde varız. Türkiye’nin savunma sanayisi için zırh çeliği, tank, denizaltı ve gemi üretimi üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdemir Haberleri