ZONGULDAK

Enerjiiiii! TTK'nın mülakatında görüntülü ve sesli kayıt isteniyor...

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) yapılacak şube müdürlüğü görevinde yükselme sınavının ardından mülakatta iddia edilen “torpil” uygulanma olasılığının önüne geçilmesi için hakkaniyet açısından görüntülü ve sesli kayıt yapılması isteniyor.

Abone Ol

Araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) yapılacak şube müdürlüğü görevinde yükselme sınavının ardından mülakatta iddia edilen “torpil” uygulanma olasılığının önüne geçilmesi için hakkaniyet açısından görüntülü ve sesli kayıt yapılması isteniyor.

Torpil iddiaları ayyuka çıkmıştı

TTK’nın kurumsal resmi internet web sitesinden, 23 Eylül 2024 Pazartesi günü, “TTK Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği doğrultusunda genel müdürlük ve müesseselerimizde boş bulunan şube müdürlüğü kadrolarına atama için yazılı ve sözlü mülakat yapılacak” duyurusunun İmza Gazetesi’nde yayımlanmasının ardından torpil iddiaları ayyuka çıkmıştı.

İddialar geniş yankı uyandırmıştı

WhatsApp üzerinden gazeteci Orhan Akyüz’e, sınava girecek birçok kişi adına gönderildiği bildirilen bilgi notundaki  iddialar, “Enerjiiiiiiiiiii! TTK’da büyük iddia! TTK’nın müdürlük mülakatında ‘torpil’ iddiası! Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) yapılacak şube müdürlüğü görevinde yükselme sınavının ardından mülakatta, üstüne basa basa ‘torpil’ uygulanacağı iddia edildi” başlıklarla haberleştirilerek 26 Eylül 2024 Perşembe günü İmza Gazetesi’nde yayımlanmasının ardından geniş yankı uyandırmıştı. 

“Bu mülakatta enerjiye boyun eğmeyeceğine yürekten inandığımız, dürüstlüğünden ve hakkaniyetinden hiçbir zaman şüphe duymadığımız genel müdürümüz Muharrem Kiraz beyefendiye güveniyoruz”

Bu kez de yeniden whatsApp üzerinden gazeteci Orhan Akyüz’e, sınava girecek birçok kişi adına gönderildiği bildirilen bilgi notunda, şöyle denildi:
“Bu mülakatta hakkaniyetli olunsun, hak eden de layıkıyla atansın. Dışarıdan müdahalelere kesinlikle müsamaha gösterilmesin. Güzide kurumumuzun durumu apaçık ortada, liyakatli atamalarla kuruma canlılık kazandırılsın. Yazıktır, günahtır, göz göre göre kurumdaki organizasyon yapılanması birilerine peşkeş çekilmemeli, bu kurumun üstünden enerjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii elini çekmeli. Hakkaniyetsizliği savunanları Allah’a havale ediyoruz, hakkımızı gasp edecek olanlar kim ya da kimlerse iki elimiz iki yakalarındadır. Nedense hangi taşı kaldırsan, altından enerjiiiiiiiiiiiiiiii çıkıyor, ancak bunların birçok konuda söz sahibi olmak istedikleri kurumumuzun müessese müdürlüklerinden Üzülmez’de ise varlık gösteremediklerinin bilinmesini istiyoruz. Bu müessese müdürlüğümüzde onlara fırsat tanınmadı, imtiyaz verilmedi. Darısı,TTK’nın diğer müessese müdürlüklerinin yanı sıra diğer kurumlarımızın başına…
Bu mülakatta enerjiye boyun eğmeyeceğine yürekten inandığımız, dürüstlüğünden ve hakkaniyetinden hiçbir zaman şüphe duymadığımız genel müdürümüz Muharrem Kiraz beyefendiye güveniyoruz, inşallah bizleri yanıltmaz da haklı çıkarız.

‘Yarası olan gocunur’

Kurumu arpalık yapmışlar, malum enerjiiiiiiiiiiiiiiiiinin başı da haber yayınlanınca sosyal medya hesabından paylaşım yaparak kendilerini savunmuş. Paylaşımının altına yapılan yorumda ‘Kurumdaki hurda yolsuzluğu ile ilgili neden hiçbir açıklama yapmadınız da bu konu hakkında çıkıp bir açıklama yapıyorsunuz!’ şeklindeki yoruma malum enerjiiiiiiiiiiiiiyi savunanın cevabı da ‘Biz neyi ne zaman nasıl yapacağımızı hiç kimseden akıl ve talimat alarak yapmayız. O konuyla ilgili bilginiz varsa siz yapabilirsiniz’ olmuştur. Egoyu, kibiri, üslubu görüyor musunuz? Yorumu siz gazeteci sayın Orhan Akyüz’e ve okuyuculara bırakıyoruz. 
Tabii ki yarası olan gocunur, çünkü liyakatsiz atamalarla kurumun çıkmaza girmesinde bu tür zihniyette olanlar da pay sahibiler. Görüyor musunuz, sıkılmadan kendinilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar, pes doğrusu…  Aman Allah’ım yüzleri bile kızarmıyor.”

Yazılı ve mülakat tarihi duyurulacak 

TTK’nın kurumsal resmi internet web sitesinden yapılan duyuruda, yazılı ve mülakat tarihinin ayrıca açıklanacağı belirtildi.

Muhatap almıyorum

Bu arada haberdeki iddialara yönelik sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan kişinin ifadelerini okuma gereği bile duymadığım için enerjiiiiiiiiiiiiyi muhatap bile almadığımın kamuoyu tarafından net olarak bilinmesini istiyorum. TTK ile yakınen birçok sendika alınmadı da siz niye gocundunuz, demek ki yarası olan gocunur sözü doğruymuş. Şunu belirtmek istiyorum ki enerjiiiiiiiiiiiiiiiiiii, radarıma girdiniz, sadece biliniz istedim, beni de sorup soruşturmanızı istiyorum. Nokta…
Şu ayrıntıyı da belirtmek de fayda görüyorum, yayımlanan iddialardan rahatsızlık duyan kişinin tarafımı arayarak konuya ilişkin bilgilendirmesini ve benden de diğer iddialar gibi kendisinin anlatacaklarını kamuoyuna haber yaparak duyurmamı istemesini beklerdim. Nokta…”