GÜNDEM

Emekli maaşlarına zam oranı belli oldu... Farkları sonraya kaldı!

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 24.73 oranındaki zam sonrasında, emekliler zam farklarının ne zaman yatacağı konusunda sabırsızlıkla bekliyor.

Abone Ol

SSK ve Bağkur emeklileri için ödemelerin detayları netleşirken, en düşük emekli maaşlarındaki artış ise temmuz ayı ödemelerine yetişmeyecek.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Ödemelerin yürürlük sürecini, mağduriyet oluşturmayacak şekilde düzenleyeceğiz."

Ödeme takvimi ise şöyle: SSK emekli ödemeleri 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur ödemeleri ise 25-28 Temmuz arasında tahsis numarasına göre yapılacak.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin ise konuya ilişkin olarak şunları söyledi: "En düşük emekli maaşlarındaki artış, 12 bin 500 TL'nin altında kalanlara olacak. Bu artışlar, emeklilerin maaşlarına yaklaşık yüzde 25'e denk geliyor."

Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtikten sonra Genel Kurul'a sunulacak olan düzenleme, kanunlaştıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanacak. Bu süreçten sonra emeklilerin zam farklarını alması bekleniyor; ancak Ağustos ayının ilk haftasına kadar yetişmesi zor görünüyor.

Gündem Haberleri