KASTAMONU

Elaiussa Sebaste Antik Kenti'nin yeni başkanı Kastamonu Üniversitesi öğretim üyesi...

Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Doğu Akdeniz'in önemli liman kentlerinden biri olan Elaiussa Sebaste Antik Kenti'nin arkeolojik kazı başkanlığı, Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi H. Asena Kızılarslanoğlu'na devredildi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı kararı ile verilen bu görev, antik kentin yeni bir döneme girişini işaret ediyor.

Yeni Dönemde Kazı Çalışmaları Başlıyor

Milattan sonra 2. yüzyılda "metropol" unvanı kazanan Elaiussa Sebaste Antik Kenti, zengin tarihi yapısıyla dikkat çekiyor. Tiyatro, tapınak, agora, bazilika, nekropol ve Bizans sarayı gibi önemli yapıların yanı sıra üretim alanları ve hamamlarıyla büyük bir Roma kenti olarak biliniyor. Yaz aylarında başlayacak olan kazı çalışmaları, arkeoloji öğrencilerine teorik bilgilerini pratik deneyimle birleştirme fırsatı sunacak.

Dr. Kızılarslanoğlu'nun Hedefleri

Dr. H. Asena Kızılarslanoğlu, kazı çalışmalarında öğrencilerin eğitimine odaklanarak antik kentin derin tarihini gün yüzüne çıkaracak keşiflere imza atmayı hedeflediklerini belirtti. Kastamonu Üniversitesi'nin bu proje ile akademik ve kültürel alanda önemli katkılar sağlamayı amaçladığını vurguladı.

Kastamonu Haberleri