EKONOMİ

Dolar kaç türk lirası? (5 Temmuz 2024 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru ne kadar oldu? Bankalar arası piyasada döviz kurlarında son durum ne? Dolar alınmalı mı?

Abone Ol

Dolar/TL Güne Yükselişle Başladı

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlayarak 32,7110 seviyesinden işlem görmeye başladı.

Önceki Günün İşlem Sonuçları

Dün, dolar/TL önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 32,5800 seviyesinden günü tamamlamıştı.

Yeni Güne Değer Kazancıyla Başlama

Bugün ise dolar/TL, yeni güne yüzde 0,4 değer kazancıyla başladı ve saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,4 üzerinde 32,7110 seviyesinde işlem görmekte. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,4 yükselişle 35,4330, sterlin/TL ise yüzde 0,3 primle 41,8110'dan satılıyor.

Dolar Endeksi ve Küresel Piyasalar

Dolar endeksi, düşüş trendini dördüncü işlem gününe taşıyarak şu anda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 105 seviyesinde bulunuyor.

Analist Yorumları ve Beklentiler

Analizler, dünya genelindeki seçim takvimi ve makroekonomik verilerin piyasalar üzerinde karışık bir etki yarattığını belirtiyor. Özellikle bugün ABD'de açıklanacak olan istihdam raporunun, yatırımcıların odağında olduğunu vurguluyor.

Fed'in Politika Yönelimi ve Beklentiler

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından gelecek dönemde atılacak adımlara ilişkin belirsizliklerin azalmaya başladığını ancak piyasaların henüz net bir yol haritası oluşturmadığını ifade ediyor.

İstihdam Raporunun Önemi ve Etkileri

Bugün açıklanacak olan istihdam raporundaki verilerin, iş gücü piyasasındaki sıkılığı rahatlatabileceği ve Fed'in politika kararlarını şekillendirebileceği öngörülüyor. Tarım dışı istihdamın geçen ay 190 bin kişi arttığı tahmin edilirken, bu verilerin iş gücü piyasasındaki trendleri göstermesi bekleniyor.

Teknik Analiz ve Piyasa Beklentileri

Teknik olarak dolar endeksinde 105 ve 104 seviyelerinin destek, 106 ve 107 seviyelerinin ise direnç olarak öne çıktığı belirtiliyor. Piyasalarda bu verilerin açıklanmasıyla birlikte oynaklığın artabileceği uyarısında bulunuluyor.

Gündemdeki Diğer Veriler ve Beklentiler

Bugün, yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise ABD'de istihdam raporu başta olmak üzere yoğun bir veri gündemi takip edilecek. Bu verilerin, piyasalar üzerindeki etkisinin önemine dikkat çekiliyor.