BOLU

Doktorları ile ilaç mümessilleri arasında skandal iddialar!

Devlet hastanelerinde görevli olan ortopedi doktorları hakkında skandal iddialar ortaya çıktı.

Abone Ol

Bolu'da faaliyet gösteren İzzet Baysal Devlet Hastanesi ve İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli ortopedi doktorları hakkında skandal iddialar ortaya çıktı. İddiaya göre, doktorlar ilaç mümessilleri ile iş birliği yaparak hastaların reçetelerine ilaç yazdılar ve ilaç satışlarının yarısını kendilerine aldılar.

Soruşturma kapsamında ortaya çıkan belgelere göre, WhatsApp üzerinden kuğu emojisi kullanılarak yapılan iletişimler de dosyaya eklendi.

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonucunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 doktor hakkında inceleme başlatıldı. İlaç mümessili T.Ş'nin ifadesinde, doktorlarla yapılan anlaşmaların detayları ve işbirliği süreci hakkında çarpıcı bilgiler yer aldı. T.Ş, doktorların kendisine verdiği ilaç kupürleri karşılığında yüzde 50 ödeme aldıklarını belirtti ve bu işlemlerin uzun süredir devam ettiğini aktardı.

Olayla ilgili incelemeler devam ederken, kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu skandalın detayları soruşturma süreciyle aydınlatılmaya çalışılıyor.

Bolu Haberleri