ZONGULDAK

Deprem bölgesinde 3 bin 851 madenci DESTAN yazıyor!

Abone Ol

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, deprem bölgesinde 4 gün boyunca inceleme yaptıklarını ve bölgenin çok büyük bir yıkımla karşı karşıya olduğunu söyledi. Maden işçisinin deprem bölgesinde birlik ve beraberlik içerisinde bir destan yazdığını anlatan Genel Başkan Yeşil, “Gözleri kara, yürekleri tertemiz elleri nasırlı madenci kardeşlerimiz şu anda bölgede destan yazdılar ve yazmaya devam ediyorlar.” dedi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, yönetim kurulu üyeleri Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanboğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, 4 gün boyunca deprem bölgesinde maden işçilerine ve depremden etkilenen vatandaşlara destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) 3 bin 800, Maden Tetkik Arama Kurumu’ndan (MTA) ise 51 işçinin sahada arama ve kurtarma çalışmalarına devam ettiğini anlatan Genel Başkan Yeşil, “Türkiye’nin başı sağolsun. 4 gün boyunca deprem bölgesini ve canla başla çalışan maden işçilerimizi ziyaret ederek destek olmaya çalıştık. Çok büyük bir afet. İki büyük depremin olması sebebiyle dünyada emsali görülmemiş bir yıkımla karşı karşıya kaldık. Bölgenin durumu iyi değil. Bölgede maden işçilerimiz olayın olduğu ilk günden itibaren göreve hazırlandılar. Şu anda TTK’dan 3 bin 800 madenci, MTA kurumumuzdan ise 51 işçimiz sahada arama ve kurtarma çalışmalarına destek veriyor. İşçilerimiz özveriyle sizlerin de gördüğü gibi tüm Türkiye’nin takdirini toplayarak canları pahasına mücadele veriyorlar. Birçok yaralıyı kurtardılar. Gece gündüz demeden sanki kendi anneleri, babaları kardeşleriymiş gibi enkaz altındakileri çıkarmak için canla başla mücadele verdiler ve vermeye devam ediyorlar. Hiç dinlenmeden usanmadan günlerdir bunu yapıyorlar. Ben hepsine teşekkür ediyorum. TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay da deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. TÜRK-İŞ’imiz ve bağlı sendikalarla koordine halindeyiz. Genel Başkanımızın Ergün Atalay’a da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

‘İŞÇİLERİMİZE BÜYÜK BİR SEVGİ VE SAYGI VAR’

Bölgede maden işçisine çok büyük bir sevgi ve saygı olduğunu ifade eden Genel Başkan Yeşil, şöyle dedi:,

“Depremin bölgelerde madenciler gelsin, madenciler enkaza girip yakınlarımı kurtarsın diye halkan yoğun talep var. Bunun sebebi madenci günlük yaşamında çalışma ortamlarında ne yaptıysa domuz damı ve tahkimatlarla güvenlik koridoru oluşturarak enkaz altındaki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyor. Bu şekilde vatandaşlarımızı enkazdan çıkartmayı başarıyorlar. Domuz damı Türkiye’nin gündemine oturdu. Bu tahkimat sistemi yeraltında madenci kardeşlerimizin günlük çalışma şeklidir.  Madenciler bunu çok iyi bilir. Bu çalışma şekillerini orada uygulayarak enkazdan çıkartıyorlar. Hiç biri karşılık beklemeden gönüllü olarak orada mücadele veriyorlar. Tek bir can nasıl daha fazla kurtarabiliriz düşüncesiyle hareket ediyorlar. Ben hepsinin alnından öpüyorum.”

‘KURUMLAR BİR ARAYA GELEREK AFETLER İÇİN EĞİTİLMELİ’

Genel Başkan Yeşil, deprem gibi büyük afetlerde görev alması planlanan kurumların bir araya gelerek yarın deprem olacakmış gibi eğitim ve hazırlıklarını yapması gerektiğini söyledi. Bunun için kendilerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten Genel Başkan Yeşil,

“TTK ve MTA işçilerimiz olarak bölgedeyiz ve var gücümüzle çalışıyoruz. MTA işçilerimizde, Gaziantep’te çalışmalara katıldı. Hepsine teşekkür ediyorum. Burada çıkarmamız gereken sonuçlar var. Türkiye deprem ülkesidir. Her daim deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmasına katılacak uzman ekiplerin hangi sektör olursa olsun yarın deprem olacakmış gibi hazır olmaları gerekir: Bunların eğitimi verilmesi çok önemli. Yarın deprem olmayacağı garantisi yok. Uzman arkadaşların deprem bölgesinde neler yaptığını tüm Türkiye görüyor. Gelecek günlerde bunun planlanması ve çalışması yapılmalıdır. Uzman ekiplerin teçhizatlı ve hazır durumda olmaları gerekiyor. Bunların çalışmasının en kısa sürede yapılması gerektiğini deprem

AFAD olur, belediye olur arama ve kurtarma çalışmalarına aktif katılan kurumların bir araya gelerek bir çalışma yapmalılar. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız. Maden işçilerimiz her gün kelle koltukta çalıştığından bu konuda cesaretli ve özveriyle çalışıyorlar. Gözleri kara, yürekleri tertemiz elleri nasırlı madenci kardeşlerimiz şu anda bölgede destan yazdılar ve yazmaya devam ediyorlar.” dedi.