GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merih Demiral'ın Gol Sevincini Savundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. UEFA'nın Merih Demiral hakkındaki kararı eleştirdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merih Demiral'ın Gol Sevincini Savundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. UEFA'nın Merih Demiral hakkında başlattığı soruşturmaya ilişkin görüşlerini paylaştı.

Heyecanını Gösterme Hakkı

Erdoğan, "Merih Demiral'ın gol sevinciyle ilgili tartışmaları, diğer ülkelerin milli sembollerine yapılan vurgularla karşılaştırdı. 'Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu?' diyerek, Demiral'ın heyecanını ifade etme hakkını savundu.

Diplomatik Hamleler

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin bu konudaki diplomatik adımlarını da açıkladı. "Dışişleri Bakanlığımız yetkilileri, konuyla ilgili görüşmelerde bulundu ve gerekli adımları attılar" dedi.

Önümüzdeki Adımlar

UEFA'nın soruşturması hakkında da konuşan Erdoğan, "Bu sürecin sonucunu bekleyeceğiz. Cumartesi günkü maçtan galip ayrılmak istiyoruz. Fevkalade bir durum olmazsa, takımımızın maça gitme kararı kesinleşti" şeklinde konuştu.

Demiral'ın Açıklamaları

Merih Demiral ise maç sonrası yaptığı açıklamada, "Herhangi bir mesaj vermek istemedim, sadece gururumu ve mutluluğumu göstermek istedim" demişti.