GÜNDEM

Coca-Cola'nın o ürünleri raflardan kaldırıldı!

ABD merkezli içecek devi Coca-Cola'nın o ürünlerini piyasaya sürülmesinden yalnızca yedi ay sonra üretimlerini sonlandırma kararı aldı.

Abone Ol

ABD merkezli içecek devi Coca-Cola, "Spiced" ve "Spiced Zero Sugar" ürünlerinin piyasaya sürülmesinden yalnızca yedi ay sonra üretimlerini sonlandırma kararı aldı.

Coca-Cola, şubat ayında ABD ve Kanada pazarlarında satışa sunduğu "Spiced" ve "Spiced Zero Sugar" içeceklerini raflardan çekme kararı aldı. Ürünler, firmanın Kuzey Amerika portföyüne üç yıl aradan sonra yaptığı ilk kalıcı eklemeydi ancak yalnızca yedi ay sonra üretimleri durduruldu.

Tüketici Beğenileri Gözden Geçirildi

Şirket, ürünlerin piyasadan kaldırılma nedeni hakkında net bir açıklama yapmazken, tüketici tercihlerini sürekli gözden geçirdiklerini ve ürün yelpazesini buna göre şekillendirdiklerini belirtti. Coca-Cola’dan yapılan açıklamada, “Tüketicilerimizin beğenilerini sürekli olarak gözden geçiriyor ve ürün yelpazemizi buna göre ayarlıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Üretim Süreci Sadece Yedi Hafta Sürdü

Coca-Cola Kuzey Amerika Pazarlama Şefi Shakir Moin, şubat ayında yaptığı açıklamada, bu ürünlerin yalnızca yedi hafta gibi kısa bir sürede geliştirildiğini söylemişti. Normalde bir içeceğin geliştirme süreci yaklaşık bir yıl sürerken, "Spiced" serisinin bu kadar hızlı piyasaya sürülmesi dikkat çekmişti. Hızlı üretim süreci ve beklenen tüketici ilgisinin gösterilmemesi, ürünlerin piyasadan çekilme nedenleri arasında olabileceği tahmin ediliyor.

Neden Kaldırıldığına Dair Kesin Bir Açıklama Yok

Coca-Cola, "Spiced" ve "Spiced Zero Sugar" ürünlerinin kaldırılma nedeni hakkında detaylı bir açıklama yapmadı.

Gündem Haberleri