ZONGULDAK

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın Zonguldak İçin Girişimi Sonuç Verdi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak – Ankara karayolu üzerindeki Yeniçağa kavşağında yıllardır eksik olan Ankara yön tabelasının konulması için Ulaştırma Bakanlığı’na yaptığı resmi başvuru sonuç verdi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak – Ankara karayolu üzerindeki Yeniçağa kavşağında yıllardır eksik olan Ankara yön tabelasının konulması için Ulaştırma Bakanlığı’na yaptığı resmi başvuru sonuç verdi. Ankara istikametine giden otoban bağlantısını gösteren tabela sonunda yerleştirildi.

Yıllardır Süregelen Sorun Çözüldü

Yeniçağa kavşağında Ankara otobanı bağlantısını gösteren tabelanın bulunmaması, yolu bilmeyen sürücülerin eski yola yönelmesine ve karışıklıklara neden oluyordu. Bu eksiklik nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı’na soru önergesi veren Yavuzyılmaz, bölgedeki yanlış yönlendirmelerden kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü’nü göreve çağırmıştı.

Bakanlık "Tabelalar 2024'te Konulacak"

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuzyılmaz’ın başvurusuna verdiği 16 Nisan 2024 tarihli yanıtında, Yeniçağa kavşağına otoyol bilgi mesajı verilmesi için T tipi yön levhası projelendirdiklerini ve 2024 yılı çalışma sezonunda tabelanın yerleştirileceğini duyurmuştu.

Ankara Yönlendirme Tabelası Yerine Konuldu

Yavuzyılmaz’ın girişimleri sonucunda, Yeniçağa kavşağına Ankara otobanını gösteren tabela konuldu. Böylelikle bölgede yıllardır süregelen yön karmaşası sona ermiş oldu.

Zonguldak Haberleri