CHP doğru yolu buldu! 6 Ocak’ta 7 adaylı ön seçim! AK Parti de 2 isimden biri!

Abone Ol

2024 Mart ayının 31’inde yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde CHP Zonguldak’tan 7 aday adayı ile başvuru yaptı.

Bu isimler arasında 22. Dönem Milletvekili Harun Akın, eski Muhasebeciler Başkanı Tahsin Erdem, Mimar Fırat Birkan, eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, Belediye meclis üyeleri Atınç Kayınova ile Turgut Aydın ve Diş doktoru Zeki Günalp aday adaylıklarını açıklayan isimler oldular.

Peki sonrasında ne oldu?

Bu aday adayları paralarını yatırıp demokrasinin kuralı gereği çalışmalarına başlayarak seçmenlerine mesajlar vermeye başladılar. Kimileri şehrin her yanına reklamlarını astılar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapacaklarını anlattılar ve ziyaretler yapmak suretiyle kendilerine göre bir yol çizmeye başladılar.

Zaman içerisinde bir baktık ki 3 kişiyi ön plana çıkartarak 4 kişiye kırmızı kart göstererek siz yoksunuz dediler. CHP gibi demokrasi kuralları içinde hareket eden bir partinin böyle bir karar vermesi doğal olarak büyük tepkilere neden oldu ve itirazlar peş peşe geldi.

Haklı olarak 4 aday adayı da ön seçim diye baş kaldırınca durum Ankara Genel Merkezine taşındı. Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ile Eylem Ertuğrul İl Başkanı Devrim Dural ve Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu Başkente giderek yetkili birimlere durumu iletti. Alınan karar gereğince 6 Ocak’ta 7 adaylı ön seçim yapılmasına karar verildi.

 İddialı bir isim olan 22. Dönem Milletvekili Harun Akın da kamuoyuna yaptığı açıklamada herkesin ön seçimden çıkacak sonuca göre adayın belirlenmesini istedi.

Sonuç itibariyle CHP doğru yolu bularak ön seçim kararı ile partili delegelerin belirleyeceği oylarla sandıktan çıkacak isimin Zonguldak belediye Başkanı adayı olarak seçime girilmesine karar verildi.

Hal böyle olunca şimdi ön seçimde 7 aday adayından kimin çıkacağına odaklanıldı. Bu isim kim olacak diyecek olunursa tabii ki iddialı isimler yine ön planda olacak ama delegelerin çoğunluğu kimi istiyorsa AK Parti adayının karşısında o isim yarışacak.

2019 seçimlerinde yapılan hatanın bedelinin farkında olan CHP kurmayları bu defa demokrasinin kuralı neyse onu uygulamaya koyacak, doğrusu da budur.

AK PARTİDE 2 İSİMDEN BİRİ

CHP’de bu gelişmeler yaşanırken şimdi gözler seçimlerin diğer iddialı partisi olan ve büyük bir ihtimalle de MHP ile ittifak yapması beklenen AK Parti de 2 isim üzerinde duruluyor ve artık her şey Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o ismi açıklamasına kalmış durumda.

Aralık ayının son günlerine doğru ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da Belediye Başkanı adayı gösterilecek o isim de açıklanacak. Bu isimler arasında mevcut Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile eski Milletvekili Özcan Ulupınar’dan biri netlik kazanacak. Başka bomba bir isim olur mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dudağı arasında olur mu olur.

Zonguldak cadde ve sokaklarında gerek Selim Alan ve gerekse Özcan Ulupınar ismi dilden dile dolaşıyor. Bazı çoğunluk Selim Alan’ın iktidardan istediğini koparıp projelerini hayata geçirmeye başladığını ve bir dönem daha başkan olarak kalmasından yana olduklarını konuşurken, bazı çoğunluk da tecrübeli siyasetçi Özcan Ulupınar’ın aday gösterilip seçimi kazanması halinde şehre çok daha güzel hizmetler geleceğini savunuyor. Bu 2 isimden birinin kim olacağı ise Zonguldak’ta merakla bekleniyor.

Gerek AK Parti adayı ve gerekse CHP adayı kim olursa olsun Zonguldak kazansın.