ZONGULDAK

Çayköy'de Sel Felaketi Sonrası İlgisizlik AK Parti'lileri de İsyan Ettirdi!

Geçen sene merkeze bağlı Çayköy’de şiddetli yağmur nedeniyle iki defa sel felaketi yaşandı.

Loading...

Abone Ol

Zonguldak-Ankara karayolunun altında ve üstündeki evleri ve işyerlerini sel bastı. Bu durum evlerin alt katlarını oturulamaz, işyerlerini ise kullanılamaz hale getirdi. Ahırlarda hayvanlar öldü. Bu sel felaketinden sonra yetkililerden herhangi bir müdahale gelmeyince AKP Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Bir hafta sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da köye ziyarette bulundu.

Köprünün Düşük Duvarı Sel Felaketine Neden Oldu

AKP köy temsilcisi Hikmet Kahya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a Çayköy'ün selden büyük zarar gördüğünü ve köyün bir daha selden zarar görmemesi için girişteki köprünün Kayhan Mobilya Fabrikası tarafındaki derenin duvarının düşük olmasından dolayı sel sularının köprünün altından taşarak köyü bastığını belirtti. Kahya, gazeteciyle beraber Bakan Tunç'a derenin ıslah edilmesini aksi takdirde köyün selden kurtulamayacağını söyledi. Ayrıca köyde 300 metre arayla iki köprü olduğunu, bu köprülerde yaya yolu olmadığını ve vatandaşların köprülerin içinden geçmek zorunda kaldığını ifade etti.

Köprülere Yaya Yolu ve Kavşak Talebi

Kahya, köprülerin hayati tehlike arz ettiğini belirterek, köprülere yaya yolu yapılmasını talep etti. Ayrıca Çayköy’deki asfalt yolda sağlı sollu iki tane yol ayrımı olduğunu ve bu yol ayrımlarından biri Çaycuma ilçesine, diğeri Beycuma’ya kadar uzandığını, bu yollardan çeşitli köylere 5-6 tane yol gittiğini söyledi. Bu yol ayrımlarına kavşak yapılmasını istediklerini belirten Kahya, köy yoluna dönmek için 4-5 km aşağıya veya yukarıya gitmek zorunda kaldıklarını ve bu durumun akaryakıt masrafını artırdığını ifade etti.

Yangın ve Ambulans Geçiş Sorunu

Köylüler, asfaltın ortasında boydan boya bir kanal bulunduğunu, bu nedenle ağır hasta veya yangın durumunda itfaiye ve ambulansın geçemeyeceğini belirtti. Yangına erken müdahale edilmesi gerektiğini ve ambulansın hızlı ulaşmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Sorunlar Yetkililere İletildi, Çözüm Yok

AKP köy temsilcisi Hikmet Kahya, bu sorunları Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'na ilettiklerini ancak bir çözüm bulamadıklarını ifade etti. Kahya, "Ya milletvekilleri bizi dinlemiyor ya da bürokratlar milletvekillerini ve bakanı dinlemiyor. Hal böyleyken Cumhurbaşkanımız da seçimi neden kaybettik diye sorumlu arıyor. İşte sorumlular, biz tarif ettik. Vatandaşın sorunlarıyla ilgilenmezseniz, vatandaş da sizinle ilgilenmez," dedi.

Zonguldak Haberleri